Ali kdo pozna to Alfo 10

Splošne informacije, izkušnje o Alfah
Zaklenjeno
Xh4ntos
Alfa Junior
Alfa Junior

Pozdravljeni!

Ker kupujem avto in me navdušuje oblika predvsem Alfe 159, sem se odločil včlaniti še v enciklopedijo znanja o teh avtih - vaš forum. Zadnji čas gledam predvsem tole Alfico, ki je slovenska, zato me zanima ali morda kdo od vas pozna ta avto, lastnika ipd? Vsaka informacija bo dobrodošla.

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=778 ... DM%20Disti...

Hvala že vnaprej!
Jan :wink:
ROBERTH
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Kranj

Mora biti 2,4 in l. 2006?
O ostalih vnešenih podatkih nebi!
Xh4ntos
Alfa Junior
Alfa Junior

Ni nujno..privlačni so mi predvsem barvna kombinacija, platišča in cena .. Tudi to, da je slovenski ni slabo. Res pa je, da kolikor gledam tole servisno knjigo mi je nekoliko vprašljivo stanje kilometrov. Če bi se pa dobila kakšna kvalitetna TI-jka pa bi dal tudi nekoliko več.. :wink:
bvogri
Alfa Freak
Alfa Freak

Jz bi gledal modificirane 210hp. Če maš čas gledat lahko dobiš za podoben denar zelo solidno ;)
alfasan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Ljubljana

Xh4ntos napisal/-a:Pozdravljeni!

Ker kupujem avto in me navdušuje oblika predvsem Alfe 159, sem se odločil včlaniti še v enciklopedijo znanja o teh avtih - vaš forum. Zadnji čas gledam predvsem tole Alfico, ki je slovenska, zato me zanima ali morda kdo od vas pozna ta avto, lastnika ipd? Vsaka informacija bo dobrodošla.

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=778 ... DM%20Disti...

Hvala že vnaprej!
Jan :wink:
Okidoki, tkole je.
Vecina ti bo predlagala ce že 2.4 potem 210 konjsko. Zakaj? Boljsa turbina, razporeditev navora in malce nizja poraba (nekaj decijev).
Moj odgovor na 2,4 da ali ne. Vozim ze tretjega 2.4 in vsekakor ce ti ni skoda 1 liter visje porabe potem vsekakor vzami 2.4.
Doticni avto pojdi pogledat. Na forumu poisci kog, ki ima fiat ecu scan da ga priklopi. Ce ima realne kilometre, kar je sicer pogojno razvidno iz servisne knjigice in ce je avti lepo ohranjen, potem go for it.
Ceno bos zlahka scenkal za slabega jurja. Ker se 2,4 zelo tezko prodajo. Ponudi 6000 pa fertik.
Ok. Pojdimo k serijskim napakam in strahu pred, crknilo bo vse.
Zagotovo je bilo ze kaj zamenjano, drugace pa preveri. No v primeru smole pa so to volanska letev (600-700eur), sesalni kolektor (strajnar popravi mendaja za dobrih 200 eur), sklopka in vztrajnik crkne pri vseh avtih, turbina enako. Ajde mogoce se obnova injektorjev. Cca 100-120 eur komad, pa itak crkne sam en ali dva.

Zakljucek
Pojdi pogledat in ce bo tako kot sem ti napisal se nimas cesa bati.
Xh4ntos
Alfa Junior
Alfa Junior

Uh, ste pa hitri! =D>

Kolikor slišim naj bi bili 2.4 boljši motorji od 1.9, pa tudi zaloga moči se mi zdi, da vedno koristi. Z nakupom se mi ne mudi, tako da imam čas, da zadeve dokaj natančno pregledam (ali čakam še na druge priložnosti) .. res pa je, da sem tehnični laik. :) V vsakem primeru pa zdaj vem katerim stvarem naj posvetim posebno pozornost. Bom preveril pri prodajalcu in serviserjih kaj je bilo vse zamenjano. Če se bi dalo bi dokupil tudi kakšno garancijo.

Prodajalec se strinja s tem, da se avto lahko preveri bodisi pri AMZS-ju (pregled prek nakupom) ali pri pooblaščenem serviserju, prednost katerega je sigurno priklop na tester (čeprav sem slišal, da znajo biti v primerjavi z AMZS dokaj površni). Skrbi pa me ali se s pregledom na takšnem testerju ali z omenjenim fiat ecu scan da ugotoviti ali so kilometri realni?

Lp vsem.
alfasan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Glede na to, da prodajalec trdi, da je servisna knjiga urejena in da je bil avto kupljen v sloveniji nimas kaj cincat. Poglej knjigico, poklici na servis, kjer jebil avto servisiran in ti bodo povedali ce vse stima. S serviserjom boxi prijazen in povej, da bi se rad pozanimal par stvari pred nakupom in da bos po nakupu avto servisiral tam. Malo diplomacije uporabi. Ce je avto sicer ok. da ni bil raztrescen in da ni ves obuskan in skripast potem je za ta denar odlicen nakup. Ma garant ga bos dobil za 6000, razen ce ni se kaksen brencelj ki okrog skace. Razen ce zelis TI. Mendaja ob nakupu TI zrastejo dolocene stvari :)
Uporabniški avatar
ZiPi
Alfa Member
Alfa Member
Vozilo: Alfa Romeo 159 SW Ti
Kraj: Celje
Kontakt:

Zrasteta predvsem užitek in zadovoljstvo. Ti pa že hudo spominjaš na lisico iz basni o lisici in kislem grozdju.
alfasan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

ZiPi napisal/-a:Zrasteta predvsem užitek in zadovoljstvo. Ti pa že hudo spominjaš na lisico iz basni o lisici in kislem grozdju.
Eni me tolk nasmejijo.
Ravno o tem sem mislil. Užitek.
Zato sem pa tudi sam gledal za TI. Samo pri meni na zalost denarnica ni dovolj zrastla. Sem pa vseeno zelo zadovoljen.
Celo razmisljam, da ko bo stari fiat crknil, da bi kupil se eno 159 ko. Ce mi do takrat kaj zraste pa bom uč vrgel tudi na TI.
bvogri
Alfa Freak
Alfa Freak

Z testerjem lahko vidiš ali so kaj delali okoli km oz. ali so izbrisani iz ECUja. Če se km ujemajo z tistimi na števcu ni 100% da so realni, prav tako se lahko zgodi baje da piše 0 oz. so km izbrsani zaradi kakšnega softwarw updejta ;)
ROBERTH
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Xh4ntos napisal/-a:Uh, ste pa hitri! =D>

Kolikor slišim naj bi bili 2.4 boljši motorji od 1.9,.......
Predlagam file:///storage/emulated/0/Android/data/.cliptray/1388237722384.jpg ,
ker ti sluh ne služi najbolje.
ROBERTH
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

8AK
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: Črnuče

V8
ROBERTH
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Če je to Alfa 75 iz Predoselj, je v takem stanju, da si obližeš vseh 21 prstov!
Res da, je pa nisem videl zadnjih 5 let.
Xh4ntos
Alfa Junior
Alfa Junior

ROBERTH napisal/-a:

Hvala za vse nasvete!

Tega linka mi sicer ne odpre, ampak sem glede motorjev imel v mislih podatek iz te spletne strani..

http://avtonasveti.com/alfa-romeo-159-2 ... -problemi/

Lp.
Zaklenjeno
  • Informacija