Xh4ntos napisal/-a:Pozdravljeni!
Ker kupujem avto in me navdušuje oblika predvsem Alfe 159, sem se odločil včlaniti še v enciklopedijo znanja o teh avtih - vaš forum. Zadnji čas gledam predvsem tole Alfico, ki je slovenska, zato me zanima ali morda kdo od vas pozna ta avto, lastnika ipd? Vsaka informacija bo dobrodošla.
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=778 ... DM%20Disti...
Hvala že vnaprej!
Jan

Okidoki, tkole je.
Vecina ti bo predlagala ce že 2.4 potem 210 konjsko. Zakaj? Boljsa turbina, razporeditev navora in malce nizja poraba (nekaj decijev).
Moj odgovor na 2,4 da ali ne. Vozim ze tretjega 2.4 in vsekakor ce ti ni skoda 1 liter visje porabe potem vsekakor vzami 2.4.
Doticni avto pojdi pogledat. Na forumu poisci kog, ki ima fiat ecu scan da ga priklopi. Ce ima realne kilometre, kar je sicer pogojno razvidno iz servisne knjigice in ce je avti lepo ohranjen, potem go for it.
Ceno bos zlahka scenkal za slabega jurja. Ker se 2,4 zelo tezko prodajo. Ponudi 6000 pa fertik.
Ok. Pojdimo k serijskim napakam in strahu pred, crknilo bo vse.
Zagotovo je bilo ze kaj zamenjano, drugace pa preveri. No v primeru smole pa so to volanska letev (600-700eur), sesalni kolektor (strajnar popravi mendaja za dobrih 200 eur), sklopka in vztrajnik crkne pri vseh avtih, turbina enako. Ajde mogoce se obnova injektorjev. Cca 100-120 eur komad, pa itak crkne sam en ali dva.
Zakljucek
Pojdi pogledat in ce bo tako kot sem ti napisal se nimas cesa bati.