Ali kdo pozna to Alfo 10

Splošne informacije, izkušnje o Alfah
Zaklenjeno
Uporabniški avatar
Bojanxe
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 1
Vozilo: Alfa Romeo 155 1.8 8V Sport
Alfa Romeo 159 1.9 16V JTDm
Kraj: Ljubljana

Here we go again. :lol:
Uporabniški avatar
blink182
Alfa Member
Alfa Member

blink182 napisal/-a:Pozna kdo tole 166ko?
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=775 ... -%20XEN...
nihče ne pozna? :D
alfasan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Ljubljana

zvitafeltna napisal/-a:
vse opisano vključno z velikim servisom se da poštimat za manj kot jurja. pa recimo raje za kakšnih 700 €.
Glede na opisano stanje avta in starost 8 let pa sem prepričan, da bi se trgovca dalo fino priviti in avto kupiti za 5500 €. namreč staro potratno kravo se vedno težje proda.
Torej če vse ostalo štima govorimo le o šminkerskih napakah.
veliki servis ??? pa itak večina naredi že zaradi preventive.

Moje mnenje torej - stisnit za ceno pa bo dober nakup.
Lahko je nekoga nahujskat v nakup. Bi ti šel kupit tale avto? Dvomim.
Zakaj hujskanje??????

Fantič je napisal da ima avto le nekaj lepotnih napak in potreben je veliki servis.
Tukaj jih veliko joka, da želi slovenski avto.
Torej.... Idealna priložnost.
Jaz osebno bi se odlocil za nakup, ce bi bil avto enak opisanem stanju, poskusal pa bi ceno zbiti na minimum.
Kdor pa zeli pa lahko placa tudi več, ce misli da bo s cenkanjem oškodoval trgovca.
Uporabniški avatar
buxter
Alfist
Alfist
Kraj: Ljubno na Gorenjskem

aljosa88 napisal/-a:Kolega zanima slednji avto, če bi vedel mogoče kdo kaj več?

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=791 ... %20Ti%20-U
Na hitro, jaz je nebi vzel. Če te pa zanima kaj več, pa piši :)
1. 147 2002 1.6 105KM_____________4. 147 2008 120KM
2. 147 2005 1.9 150KM_____________5. 147 2008 105KM
3. 159SW 2008 2.4 210 KM TI
Uporabniški avatar
NejcZ
Alfist
Alfist
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: Mozirje

To je blesavo, če je tema o avtih, pišite mnenja javno..
Moje Alfe nezna noben popravit!
zvitafeltna
Alfist
Alfist

Zakaj hujskanje??????

Fantič je napisal da ima avto le nekaj lepotnih napak in potreben je veliki servis.
Tukaj jih veliko joka, da želi slovenski avto.
Torej.... Idealna priložnost.
Jaz osebno bi se odlocil za nakup, ce bi bil avto enak opisanem stanju, poskusal pa bi ceno zbiti na minimum.
Kdor pa zeli pa lahko placa tudi več, ce misli da bo s cenkanjem oškodoval trgovca.
"fantič" je sam povedal, da ga avto ni prepričal. Pazi to: avto je "odlično" ohranjen. Pa je še vedno potreben konkreten vložek, da se avto porihta.

Alfasan - si pač ubrisan. In misliš, da si najpametnejši :lol:
Uporabniški avatar
mihecmiha
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Bojanxe napisal/-a:Here we go again. :lol:
Ej sam res :lol: Skoz ist. Pa skoz se isti folk med sabo pregovarja o istih stvareh...
Cefizelj
Alfa Junior
Alfa Junior

Preden se razvije kreg naj še pojasnim zakaj ga ne bi vzel. Ni stvar v tem koliko pride glavni servis, bistvo je da ni bil narejen v pravem času, tudi ostalo vzdrževanje avta šepa. Kupit nevzdrževan avto je pa zame vedno loterija.
Če dodam, avto je v skoraj 8 letih in 134k km imel 5 servisov, s tem da sem v tistega zadnjega na 133k dvomil, ker listek za servis lahko dobi vsak, nekaj nakrancljaš gor in je to to. Mogoče imam pa jaz previsoke standarde, kaj pa vem.

EDIT: pa še to, avto je v posredniški prodaji, lastnik ga je pustil tam, avtohiša ne da nobene garancije, oni avto samo prodajajo. Aja pa akomulator je prazen. :)
Uporabniški avatar
urbancebulj
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Kot si napsial, kupiti rabljen avtomobil je loterija.

Ne vem če sploh je možno kupit avto, za kakršnega ga predstavi prodajalec, torej, kot ponavadi, BP.
:?
Uporabniški avatar
buxter
Alfist
Alfist

buxter napisal/-a:
aljosa88 napisal/-a:Kolega zanima slednji avto, če bi vedel mogoče kdo kaj več?

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=791 ... %20Ti%20-U
Na hitro, jaz je nebi vzel. Če te pa zanima kaj več, pa piši :)
NejcZ napisal/-a:To je blesavo, če je tema o avtih, pišite mnenja javno..
Sklepam da to leti name. Ok pa bom napisal.
Spredaj desno popravlan. Nič drastičnega, ampak kaj ko je slabo popravljen in ne do konca - napačna barva, en blatnik je še vedno navrt na sredi. Po notranjosti sledeč je:
a) nekdo zelo slabo skrbel za avto ali
b) ima prevrtenih na "magično" število kilometrov.
Ima kar nekaj stvari zamenjanih po notranjosti (raznih manjših plastik, ki dejansko ne morejo bii nove po petih letih uporabe.
Sedež že strgan, ven visi cev od zarobljenega usnja okrog te cevke. Tudi drugi sedeži niso ne vem kaj.
Gume zanič, motor se za moja ušesa ne uglaša najbolje.

Ampak vseeno:
urbancebulj napisal/-a:Kot si napsial, kupiti rabljen avtomobil je loterija.
Nov je v trgovini.
Cefizelj
Alfa Junior
Alfa Junior

Nov je v trgovini.
To je res, samo ko bom jaz prodajal moj avto bo tankaj in vozi. Če je stvar treba servisirat jo je pač treba servisirat. Mnogo stvari spregledam ampak redni servisi so pa pač nuja.

Če primerjam, po ogledu alfe sem si v Mengšu ogledal še eno Laguno 2.0 dCi, slovenski avto, prvi lastnik, skoraj 188k km. Avto razen malenkostne obrabe naslonjala (usnje je zgolj obledelo, niti ni obrabljeno) ne kaže znakov obrabe. Servisi na 25-30k km. To bi bil vzdrževan avto.

Preden kdo reče zakaj je ne kupim - že 10 let vozim Renaulte in sem si zaželel spremembe, čeprav sem zadovoljen :)
Uporabniški avatar
ARfan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Preoblečen Fiat/Opel

urbancebulj napisal/-a:Kot si napsial, kupiti rabljen avtomobil je loterija.

Ne vem če sploh je možno kupit avto, za kakršnega ga predstavi prodajalec, torej, kot ponavadi, BP.
:?
Težko...pri preprodajalcih še toliko težje,saj verjetno velikokrat še sami ne vedo kaj je z avtomobilom dejansko narobe.

BTW res nevem, nekateri ste že obsedeni z alfasanom. Nevem kaj je s prvim postom tako napačnega napisal....
Uporabniški avatar
buxter
Alfist
Alfist

Cefizelj napisal/-a:

Nov je v trgovini.
To je res, samo ko bom jaz prodajal moj avto bo tankaj in vozi. Če je stvar treba servisirat jo je pač treba servisirat. Mnogo stvari spregledam ampak redni servisi so pa pač nuja.

Če primerjam, po ogledu alfe sem si v Mengšu ogledal še eno Laguno 2.0 dCi, slovenski avto, prvi lastnik, skoraj 188k km. Avto razen malenkostne obrabe naslonjala (usnje je zgolj obledelo, niti ni obrabljeno) ne kaže znakov obrabe. Servisi na 25-30k km. To bi bil vzdrževan avto.

Preden kdo reče zakaj je ne kupim - že 10 let vozim Renaulte in sem si zaželel spremembe, čeprav sem zadovoljen :)
Te razumem. Zato je (meni) malce težje tukaj pisat moje videnje, ker vem, da sem (bolano) picajzlast. Ampak vseeno, moja ima zdaj 157tkm, pa je noter, hja, lahko bi rekel kot nova. Vsaj proti taki. Pa tudi od zunaj, tudi moja je bila karambolirana, ampak je vsaj barva dobro ujeta... Nebi pa imel avtomobila, ki ima kontra barvo na njej. Čeprav lahko barvat daš tudi sam.
Je pa tako, tankaj in vozi princip.... Ne moreš tega zagotovit. Ker že pri novem ne, kaj šele pri rabljenemu. Lahko pol foruma pregleda en avto, nobenemu ni všeč, nek uporabnik ga bo kupil, naredil servis, in vozil. Ter vozil še dolgo. Dlje od mene, tebe in še marsikoga. :) "Loto"
Zato jaz vedno pravim, 2t€ je še fino če imaš v žepu, vzeti v zakup to, da marsikaj lahko crkne.
Uporabniški avatar
urbancebulj
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Buxter:
Vem da je nov v trgovini, ampak jaz si takega iz trgovine ne morem privoščit, ravno zato me jezi, da si človek niti normalno ohranjenega-delujočega avta ne more kupiti, brez velikega tveganja, kakšne stroške vse bo nakup potegnil za sabo.
Uporabniški avatar
buxter
Alfist
Alfist

Potem moraš biti pa strpen, pač en primerek izbrat. Zato je vredu, da si takole izmenjuje informacije. Tveganje lahko malce zmanjšamo, nobeden pa ga ne more izničit, ker povsod gre lahko kaj narobe. To je pač neznan faktor, katerga je potrebno sprejet. Težko je stremet k nakupu avta, v katerga ne vložiš nič v naslednjih parih letih. Morda prav zaradi tega kakovost prodajanih avtov ni na nivoju. Kupiš, voziš in ne skrbiš, po dveh letih pa prodaš, na anet je pa tako ali tako vsak avto nekaramboliran, garažiran in odlično ohranjen...
Zaklenjeno
  • Informacija