pod nogami pa aladin tepihe

To je res vendar se mi posploševanje nikakor ne zdi ok. Potem bi lahko gladko odsvetovali nakup 3/4 vseh malo bolj sodobnih Alf. Pri 2.4 npr, problemi z loputami, DPF, pokanje vijakov na izpušnem, po tanovem celo pokanje glave itd., 1.9 in sploh 2.2JTS raztegovanje verige.pero666 napisal/-a:2.0 JTS motorji so meli težave z odmičnimi in posledično z manjšo močjo, tovarna ni nikoli priznala napake, naj pa bi bilo boljse z zadnjimi letniki.

Mogoče lahko opišem primerjavo, da je 2.0 TS bolj robat od JTS . Pri JTS motorjih rada crkne oz. nagaja kakšna vžigalna tuljava in v kolikor se je ne menja takoj zabašeš katalizatorje,skuriš sonde.To je lahko tudi eden izmed vzrokov, da avto slabše pospešuje, drugi razlog pa so odmične. Z odmičnimi je bilo sicer največ problemov z 2002 letnikom oz. prvo serijo motorjev.alfa_samec napisal/-a:Jaz lahko rečem za svoj bivši 2.0 TS, da nikoli ampak res nikoli nisem čutil nobenih vibracij, niti pri motorju niti v kabini. 2.0 TS imajo balansirni jermen, edina možnost torej, da je to zadevo nekdo odstranil in je zato toliko bolj treslo ali pa je bila celotna zadeva že tako dotrajana, da ni več opravljala svoje funkcije.
Tu so še dotrajani nosilci motorja in pa relativno višja starost primerka napram JTS-ju, temu primerna je tudi ohranjenost.
Jaz sem JTS sprobal, pa sem bil napram 2.0 TS-ju močno razočaran. Za obljubljenih 166 KM je šel konkretno slabše od 150 KM 2.0 TS-ja. Morda sem naletel ravno na prvo serijo, tega pa ne vem.

si jo lastim že peto leto...pa mislim, da sem bil pred parimi leti tudi prvi na forumu, ki sem v vednost "pripopal" link o težavi z odmičnimi na 2.0JTS itd. , tako da sem stvar kar naštudiral.Miholl napisal/-a:No ko se bos poglobil v napake 2.0jts ki so prisotne sploh na 03 letnikih pol pa javi. Je pa tudi nekaj forumasev ki so se jebali s tem motorjem,pa na konc prodali vse skp...ni pa to nobeno posplosevanje,napake so bile v ecuju in odmicnih gredeh, nic od tega popravljat pa ni ravno ugodno pa tut nekih dolgotrajnih resitev ni. Zato pa so tako poceni gtjke in 156ke z tem motorjem.

potem si pa eden redkih ki ti avto dela tako kot more oz ga je tudi prejšnji lastnik vzdrževal kot treba. tudi jst poznam par primerov ko so fantje alfo z 2.0 JTS motorjem prodali in si raje vzeli kako drugo alfo!ARfan napisal/-a:si jo lastim že peto leto...pa mislim, da sem bil pred parimi leti tudi prvi na forumu, ki sem v vednost "pripopal" link o težavi z odmičnimi na 2.0JTS itd. , tako da sem stvar kar naštudiral.Miholl napisal/-a:No ko se bos poglobil v napake 2.0jts ki so prisotne sploh na 03 letnikih pol pa javi. Je pa tudi nekaj forumasev ki so se jebali s tem motorjem,pa na konc prodali vse skp...ni pa to nobeno posplosevanje,napake so bile v ecuju in odmicnih gredeh, nic od tega popravljat pa ni ravno ugodno pa tut nekih dolgotrajnih resitev ni. Zato pa so tako poceni gtjke in 156ke z tem motorjem.
na forumu sicer nisem nikoli zasledil problema, ki je bil denasko direktno vezan na odmične. Pri vseh so bili problemi s tuljavami ter skurjenimi katalizatorji/sondami.

Kupil sem ga od alfistične družine tako, da so imeli občutek za vzdrževanje Alfe. Pri 2.0JTS je v Sloveniji problem, ker je zelo redka in posledično skoraj nobeden mehanik nima pojma in menja vse po spisku dokler ne odpravi težave. Še na uradnih servisih je več ali manj kriza.didi napisal/-a:potem si pa eden redkih ki ti avto dela tako kot more oz ga je tudi prejšnji lastnik vzdrževal kot treba. tudi jst poznam par primerov ko so fantje alfo z 2.0 JTS motorjem prodali in si raje vzeli kako drugo alfo!ARfan napisal/-a:si jo lastim že peto leto...pa mislim, da sem bil pred parimi leti tudi prvi na forumu, ki sem v vednost "pripopal" link o težavi z odmičnimi na 2.0JTS itd. , tako da sem stvar kar naštudiral.Miholl napisal/-a:No ko se bos poglobil v napake 2.0jts ki so prisotne sploh na 03 letnikih pol pa javi. Je pa tudi nekaj forumasev ki so se jebali s tem motorjem,pa na konc prodali vse skp...ni pa to nobeno posplosevanje,napake so bile v ecuju in odmicnih gredeh, nic od tega popravljat pa ni ravno ugodno pa tut nekih dolgotrajnih resitev ni. Zato pa so tako poceni gtjke in 156ke z tem motorjem.
na forumu sicer nisem nikoli zasledil problema, ki je bil denasko direktno vezan na odmične. Pri vseh so bili problemi s tuljavami ter skurjenimi katalizatorji/sondami.
lp
Ja realna poraba bi tam mogal bit 8-9 lARfan napisal/-a:Samo poraba pri mešanem ciklu 7.2l/100km ne štimaGothmog napisal/-a:Tako je! Jaz prodajam avto in potrebna je bila menjava vžigalne tuljave. Po tem posegu gre avto kot Švicarska ura! Drugače je pa edina napaka JTS mašin vžigalna tuljava in včasik kakšna lambda sonda drugače so pa ZAKON mašine!alfa_samec napisal/-a: Vem, da je bilo v avto vloženo majhno premoženje zaradi JTS motorja, zdaj naj bi bil ok. Avto je iz okolice MS..
Bi pa rad slišal od nekaterih, ki pravijo da je 2.0 JTS pogreb kakšne bolj konkretne kritike...predvidevam, da ste si jo potem verjetno tudi lastili? Ali so to potem spet baba čula, baba rekla variante?

sej jih ma... če šteješ rikvercluka33 napisal/-a:http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=807 ... 5%201.9jtd
Kaj pa to k ma 6 prestav XD

1,2,3,4,5 +Ralymare87 napisal/-a:sej jih ma... če šteješ rikvercluka33 napisal/-a:http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=807 ... 5%201.9jtd
Kaj pa to k ma 6 prestav XD
Po forumu brskajo: 0 registriranih uporabnikov in 3 gosti