Ali kdo pozna to Alfo 10

Splošne informacije, izkušnje o Alfah
Zaklenjeno
pero666
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: 166 3.0 V6 & 159 TI

2.0 JTS motorji so meli težave z odmičnimi in posledično z manjšo močjo, tovarna ni nikoli priznala napake, naj pa bi bilo boljse z zadnjimi letniki.
Uporabniški avatar
LaŠko-TeaM
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: Murske Sobota - Dol.Bistrica

pod nogami pa aladin tepihe #-o #-o
Uporabniški avatar
ARfan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Preoblečen Fiat/Opel

pero666 napisal/-a:2.0 JTS motorji so meli težave z odmičnimi in posledično z manjšo močjo, tovarna ni nikoli priznala napake, naj pa bi bilo boljse z zadnjimi letniki.
To je res vendar se mi posploševanje nikakor ne zdi ok. Potem bi lahko gladko odsvetovali nakup 3/4 vseh malo bolj sodobnih Alf. Pri 2.4 npr, problemi z loputami, DPF, pokanje vijakov na izpušnem, po tanovem celo pokanje glave itd., 1.9 in sploh 2.2JTS raztegovanje verige.

Sem pač mnenja, da je vsak rabljen avto potrebno najprej sprobati. Meni, ki nisem pristaš dizlov je recimo JTS super. Gre bolje od vseh 2.0TS s katerimi smo malo probavali, glavno kar sem opazil pa je, da se nekako v kabino prenaša precej manj vibracij od motorja oz. sam motor nekako bolj gladko teče.Razlika je tudi v navoru saj ga je več na voljo od 3krpm naprej. Sicer ni tako dober, kot se to sliši na papirju vendar v primerjavi z 2.0TS definitivno boljši.

Je pa pri nakupu sigurno porebno biti precej bolj pozoren kot npr. pri 2.0TS saj ima 3 katalizatorje, 4 lambda sonde, visokotlačno črpalko goriva itd...

Če ima avto problem z odmičnimi pa se mora to pri pospeševanju precej čutiti saj gre občutno manj kot bi za svoje konje moral iti.Baje je na valjih v tem primeru pokazalo samo okoli 125-130ks.Posledica zmanjšane moči pa so zaradi nepravilnega izgorevanja od saj zabasani vsi sesalni kanali, ventili itd...
Torej, če 2.0JTS ne kaže teh simptomov pri npr. 150kkm mislim, da ni nobenih skrbi saj so se lastnikom te težave začele kazati že pri dobro prevoženih 40kkm.
Uporabniški avatar
alfa_samec
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 1
Vozilo: Alfa Romeo GTV 2.0, 145 1.6, 147 1.6, 147 FL 1.6; Brera 2.4 JTDm; MiTo 1.3 JTDm
Kraj: Puconci

Jaz lahko rečem za svoj bivši 2.0 TS, da nikoli ampak res nikoli nisem čutil nobenih vibracij, niti pri motorju niti v kabini. 2.0 TS imajo balansirni jermen, edina možnost torej, da je to zadevo nekdo odstranil in je zato toliko bolj treslo ali pa je bila celotna zadeva že tako dotrajana, da ni več opravljala svoje funkcije.

Tu so še dotrajani nosilci motorja in pa relativno višja starost primerka napram JTS-ju, temu primerna je tudi ohranjenost.

Jaz sem JTS sprobal, pa sem bil napram 2.0 TS-ju močno razočaran. Za obljubljenih 166 KM je šel konkretno slabše od 150 KM 2.0 TS-ja. Morda sem naletel ravno na prvo serijo, tega pa ne vem.
Uporabniški avatar
ARfan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

alfa_samec napisal/-a:Jaz lahko rečem za svoj bivši 2.0 TS, da nikoli ampak res nikoli nisem čutil nobenih vibracij, niti pri motorju niti v kabini. 2.0 TS imajo balansirni jermen, edina možnost torej, da je to zadevo nekdo odstranil in je zato toliko bolj treslo ali pa je bila celotna zadeva že tako dotrajana, da ni več opravljala svoje funkcije.

Tu so še dotrajani nosilci motorja in pa relativno višja starost primerka napram JTS-ju, temu primerna je tudi ohranjenost.

Jaz sem JTS sprobal, pa sem bil napram 2.0 TS-ju močno razočaran. Za obljubljenih 166 KM je šel konkretno slabše od 150 KM 2.0 TS-ja. Morda sem naletel ravno na prvo serijo, tega pa ne vem.
Mogoče lahko opišem primerjavo, da je 2.0 TS bolj robat od JTS . Pri JTS motorjih rada crkne oz. nagaja kakšna vžigalna tuljava in v kolikor se je ne menja takoj zabašeš katalizatorje,skuriš sonde.To je lahko tudi eden izmed vzrokov, da avto slabše pospešuje, drugi razlog pa so odmične. Z odmičnimi je bilo sicer največ problemov z 2002 letnikom oz. prvo serijo motorjev.

Občutek za pospešek pa se malo izgubi tudi zaradi nekoliko bolj zveznega navora. Npr. pri TS se precej bolj čuti prehod okoli 5-5.5krpm.

Drugače sem samo hotel povedat, da 2.0 JTS sploh ni tako slab vendar je potrebno biti pozoren na že znane hibe. Jaz imam sedaj 180k prevoženih in za enkrat brez večjih problemov . Zamenjal sem eno vžigalno tuljavo vendar imam občutek, da bom moral kmalu menjati še eno.
Miholl
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: 156 sw
Kraj: Novo mesto
Kontakt:

No ko se bos poglobil v napake 2.0jts ki so prisotne sploh na 03 letnikih pol pa javi. Je pa tudi nekaj forumasev ki so se jebali s tem motorjem,pa na konc prodali vse skp...ni pa to nobeno posplosevanje,napake so bile v ecuju in odmicnih gredeh, nic od tega popravljat pa ni ravno ugodno pa tut nekih dolgotrajnih resitev ni. Zato pa so tako poceni gtjke in 156ke z tem motorjem.
Uporabniški avatar
ARfan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Miholl napisal/-a:No ko se bos poglobil v napake 2.0jts ki so prisotne sploh na 03 letnikih pol pa javi. Je pa tudi nekaj forumasev ki so se jebali s tem motorjem,pa na konc prodali vse skp...ni pa to nobeno posplosevanje,napake so bile v ecuju in odmicnih gredeh, nic od tega popravljat pa ni ravno ugodno pa tut nekih dolgotrajnih resitev ni. Zato pa so tako poceni gtjke in 156ke z tem motorjem.
si jo lastim že peto leto...pa mislim, da sem bil pred parimi leti tudi prvi na forumu, ki sem v vednost "pripopal" link o težavi z odmičnimi na 2.0JTS itd. , tako da sem stvar kar naštudiral.

na forumu sicer nisem nikoli zasledil problema, ki je bil denasko direktno vezan na odmične. Pri vseh so bili problemi s tuljavami ter skurjenimi katalizatorji/sondami.
didi
Alfa Freak
Alfa Freak
Vozilo: Alfa Romeo Giulietta QV
Kraj: Ljubljana

ARfan napisal/-a:
Miholl napisal/-a:No ko se bos poglobil v napake 2.0jts ki so prisotne sploh na 03 letnikih pol pa javi. Je pa tudi nekaj forumasev ki so se jebali s tem motorjem,pa na konc prodali vse skp...ni pa to nobeno posplosevanje,napake so bile v ecuju in odmicnih gredeh, nic od tega popravljat pa ni ravno ugodno pa tut nekih dolgotrajnih resitev ni. Zato pa so tako poceni gtjke in 156ke z tem motorjem.
si jo lastim že peto leto...pa mislim, da sem bil pred parimi leti tudi prvi na forumu, ki sem v vednost "pripopal" link o težavi z odmičnimi na 2.0JTS itd. , tako da sem stvar kar naštudiral.

na forumu sicer nisem nikoli zasledil problema, ki je bil denasko direktno vezan na odmične. Pri vseh so bili problemi s tuljavami ter skurjenimi katalizatorji/sondami.
potem si pa eden redkih ki ti avto dela tako kot more oz ga je tudi prejšnji lastnik vzdrževal kot treba. tudi jst poznam par primerov ko so fantje alfo z 2.0 JTS motorjem prodali in si raje vzeli kako drugo alfo!

lp
Uporabniški avatar
ARfan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

didi napisal/-a:
ARfan napisal/-a:

potem si pa eden redkih ki ti avto dela tako kot more oz ga je tudi prejšnji lastnik vzdrževal kot treba. tudi jst poznam par primerov ko so fantje alfo z 2.0 JTS motorjem prodali in si raje vzeli kako drugo alfo!

lp
Kupil sem ga od alfistične družine tako, da so imeli občutek za vzdrževanje Alfe. Pri 2.0JTS je v Sloveniji problem, ker je zelo redka in posledično skoraj nobeden mehanik nima pojma in menja vse po spisku dokler ne odpravi težave. Še na uradnih servisih je več ali manj kriza.

Kot sem že omenil, če rabljena pri 120kkm+ ne kaže že znanih simptomov in je primerno vzdrževana problemov nebi smelo biti.
Drugo je, če kupiš neki poceni šrot ali te pač nategnejo.
Gothmog
Alfa Member
Alfa Member

ARfan napisal/-a:
Gothmog napisal/-a:
alfa_samec napisal/-a: Vem, da je bilo v avto vloženo majhno premoženje zaradi JTS motorja, zdaj naj bi bil ok. Avto je iz okolice MS.
Tako je! Jaz prodajam avto in potrebna je bila menjava vžigalne tuljave. Po tem posegu gre avto kot Švicarska ura! Drugače je pa edina napaka JTS mašin vžigalna tuljava in včasik kakšna lambda sonda drugače so pa ZAKON mašine!
Samo poraba pri mešanem ciklu 7.2l/100km ne štima :) .

Bi pa rad slišal od nekaterih, ki pravijo da je 2.0 JTS pogreb kakšne bolj konkretne kritike...predvidevam, da ste si jo potem verjetno tudi lastili :mrgreen: ? Ali so to potem spet baba čula, baba rekla variante?
Ja realna poraba bi tam mogal bit 8-9 l :) Drugače pa ja tako kot si napisal to so te pogoste napake pri JTS mašini. Drugače pa moram potrkat na les nikoli nobenih problemov!

Sem pa včeraj premišljeval, da bi si tole nabavil, ampak sem si hitro premislil :D.
http://www.hondaforum.si/viewtopic.php?f=8&t=61913
Če je JTS mašina ˇzasovraženaˇ pol je še tale motor 10x bolj in verjetno moraš bit suiciadalen da si kaj takega nabaviš hehe :D
http://www.youtube.com/watch?v=6BCgl2uumlI
Uporabniški avatar
alfa_samec
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Alfa Romeo GTV 2.0, 145 1.6, 147 1.6, 147 FL 1.6; Brera 2.4 JTDm; MiTo 1.3 JTDm
Kraj: Puconci

Samo za razliko od Alfe je Mazda vpoklicala vse prve serije RX-8 in jim zastonj menjala motorje, druge serije Wankla pa naj bi bile ok. Problem je bil, če me spomin ne vara, v obrabljanju nekega vitalnega dela v rotorju in preslabo mazanje oz prehitro porabljanje olja.
Le Giga
Alfa Member
Alfa Member

Ne maram se sicer spuščat v debate o oslovi senci.
JTS imam 4,5 let, prevoženih 60000 km v tem času. doslej sem na motorju menjal 1 vžigalno tuljavo. Motor zaenkrat ni delal posebnih problemov, ki bi bili drugačni od TS. Torej poraba olja (tudi zaradi problemov spuščanja pri semeringu glavne gredi). Ter seveda ostale šibke točke 156, podvozje...
Torej JTS je OK, če je dober (to pa itak za vse velja). Verjetno res niso bulletproof kot golf 2. Po drugi strani se pa izjemno rad zavrti vse do cca 7300 obratov, pa še opaziš ne, da si v rdečem polju. Navora v nizkih obratih pa ima za tak tip motorja tudi dovolj.
Samo poraba 7,2 je malo morgen...
Slika
luka33
Alfist
Alfist
Kraj: Ljubljana

mare87
Alfa Freak
Alfa Freak
Vozilo: Alfa Romeo Giulietta
Kraj: Škocjan
Kontakt:

luka33 napisal/-a:http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=807 ... 5%201.9jtd

Kaj pa to k ma 6 prestav XD
sej jih ma... če šteješ rikverc :lol:
Alfa 147, Alfa Romeo Sportwagon, 2.5 V6
Uporabniški avatar
martinjansek
Alfist
Alfist

mare87 napisal/-a:
luka33 napisal/-a:http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=807 ... 5%201.9jtd

Kaj pa to k ma 6 prestav XD
sej jih ma... če šteješ rikverc :lol:
1,2,3,4,5 +Raly =D>
Bolje je iti z 101ko v gostilno kod z Mercedesom v službo , bolje je biti mrtvo pijan , kod pa trezen mrtev :D
Zaklenjeno
  • Informacija