napaka motorja

Tehnične teme o modelih 156,147 in GT

Moderator: Tehnika moderatorji

Odgovori
Uporabniški avatar
TribesMan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Something else

Pri tebi je pritisk skakal gor dol... druga zgodba...
Banny
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 1
Kraj: Tolmin

Aja, se opravicujm
Uporabniški avatar
sofoiks
Alfist
Alfist

Naredil sem eno neumnost :)
EGR v stiku sem priklopil in se mi je prizgala lucka za motor.
Racunalnik pravi da je crknilo lmm,egr,el.magnetni ventil za turbino in loputa za sesanje zraka.
Prej ni bilo nobene napake tako da sumim da obstaja varovalka za vse to.
Mogoce kdo ve katera je to?
2.4 jtd 166 103kw
Uporabniški avatar
sofoiks
Alfist
Alfist

Skurjena je bila varovalka pod brisalci 15A ce bo kdo imel tezave
Vengust
Alfa Junior
Alfa Junior

Ko avto vžge, mu napiše low brake fluid. Tekočine za bremze je dosti, ročna je na poziciji 0. v čem je pol problem. senzor kej jebe ?

Se opravičujem,upam,da nisem zatežil z odpiranjem istih pogovorov,že ko še nisem bil registriran na forumu,ste mi ogromno pomagali,ko sem sledil temam.Veliko ste napisali,ampak sedanja težava mi ne da miru in žal ne najdem rešitve,ne bi pa rad trošil denarja za nepotrebna popravila...
In sicer gre za alfo 156,letnik 2002,200 000 km,140 konjska 2.4 jtd...
Na začetku zamenjal senzor vrtljajev,ker je crkovala,ko se je segrela...težava odpravljena,vse ok...
Sedaj,ampak tudi že prej,avto ne gre kot bi moral,kose dvignejo obrati,avto zamori in ne vleče naprej,mislim,da ni potrebno omenjat lučke motorja,ki se pojavi ampak takoj spet ugasne.Ko spustim gas in dodam znova,avto spet gre.Odklopil sem senzor pretoka zraka,lučka se ni več pojavila,ampak tud kontrolne lučke ni javilo,da je sploh odklopljen...No,avto se mi zdi,da je šel bolje,ampak se vedno ne dovolj kot mislim,da mora it.
Lučka se je spet pojavila nekje čez en teden z vsemi prejšnjimi teževami pri vožnji v hrib in od tedaj se spet pojavlja...Senzorja nisem se vedno priklopil nazaj,imam ga pa namen zamenjat al očistit,ker odklopljen seveda ni rešitev...
Druga stvar je,da največkrat ob slabem vremenu avto ob normalni vožnji trokira...
Tretja stvar pa,da nekoč je bilo pogosteje ampak sedaj redkeje avto med vožnjo ugasne,S takojšnjim vžigov sploh ni težav,tud kar v brzino dam pa ga zaženem med vožnjo nazaj...Lahko da je tud kšn minimum oz. prosti tek kriv,čudno pa je da tega ne dela redno...
Res vam bom zelo hvaležen za nasvete in odgovore...Baje pa overboost ventila moj motor nima,namreč slišal sem za tezave z njim...
No,vnaprej hvala,ce si boste vzeli čas zame...
Aleš napisal/-a:Zavoljo lažjega prebiranja te lepo prosim, da pišeš s presledki in veliko začetnico. Tole je namreč ena sama solata, ki je popolnoma neberljiva.

Prosim, da se v prihodnje držiš pravopisa in slovnice.
Uporabniški avatar
sofoiks
Alfist
Alfist

Nekam na racunalnik to je nujno. Pm Tribesman
Preveri vakum cevke.(ugasanje-ventil na sesalnem kanalu)
Trokira lahko da je kaksna soba v odpovedi.
blazniko86
Alfa Junior
Alfa Junior

Hvala za informacije,bom probu priklopit ce bo kej pokazalo...
Uporabniški avatar
TribesMan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Something else

Tole je verjetno problem s tlakom turbine. Skoraj 100%.

In ja overboost ventil tvoj avto ima sigurno.

Nimajo ga samo 136 konjske 2.4 mašine.

Bi pa moral malo bolj natančno diagnosticirat da bi lahko točno toločil napako. Verjetno samo priklop in pregled napak ne bo dovolj, kaka testna vožnja s pregledom parametrov nebi škodila.
Odgovori
  • Informacija