Težave s pregrevanjem vode 147 m jet

Tehnične teme o modelih 156,147 in GT

Moderator: Tehnika moderatorji

tejcca
Alfa Member
Alfa Member

Gre v ponedeljek nazaj..
Uporabniški avatar
WiTBoY
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: 159 2.4 Q4
Kraj: Logatec

kok pa si dala za to alfo ? :)
tejcca
Alfa Member
Alfa Member

WiTBoY napisal/-a:kok pa si dala za to alfo ? :)
2000
didi
Alfa Freak
Alfa Freak
Vozilo: Alfa Romeo Giulietta QV
Kraj: Ljubljana

tejcca napisal/-a:Vodo vrže ven ko se temperatura dvigne do 130, po malem je tudi prej zginjala..samo naj bi blo to zato ker je bil hladilnik tako uničen..tako so mi povedali..da je voda kapljala ven tam. Kako je zdaj ne vem.. moram še preverit.
Nekaj bi prosila če mi še pomagate..kako moram gledati nivo vode? Ko je avto ogret na 90 stopinj mora biti voda na max? To mi vedno drugače povejo..

Bil je menjan samo termostat, ostalo se ni gledalo..

Opozorilo: Uporabljaj funkcijo Uredi, ne objavljaj odgovorov enega za drugim!
voda mora biti vedno na max in ko je topel in ko je mrzel. ne vem u čem bi bla razlika ko je topel in mrzel?! uglavnem vedno mora bit na max, pa probej notr dajat hladilno tekočino in ne navadno vodo vlivat v sistem. počasi več ne razumem kake serviserje imaš da je vedno nekaj narobe ko pripelješ in odpelješ. ali ste pregledali jermene in vodno pumpo če je ok? nekje sem prebrau da si termostat zamenjala? če si ga ali si menjala tudi senzor temperature? se ti voda kaj meša z oljem, avto kj bol kadi al pa kj podobnega?

lp
Uporabniški avatar
El Barto
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Alfa Romeo Stelvio Q4 2.0 MA 280 2019
Alfa Romeo 166 2.5 V6 2001
Kraj: Gorje

didi napisal/-a:voda mora biti vedno na max in ko je topel in ko je mrzel. ne vem u čem bi bla razlika ko je topel in mrzel?!
Sori, ampak a si ti že kdaj pogledal posodo pri mrzlem in vročem motorju, pa če ti je poznana fizika in raztezki/volumen glede na temperaturo?

PS
Naredi to pri 75-ki in po prvi vožnji bo vse mokro okoli ekspanzijske, pa nivo bo nekje na sredini, ko se bo ohladila.
Alfa Romeo - made in Italy, perfected in my garage
didi
Alfa Freak
Alfa Freak

El Barto napisal/-a:
didi napisal/-a:voda mora biti vedno na max in ko je topel in ko je mrzel. ne vem u čem bi bla razlika ko je topel in mrzel?!
Sori, ampak a si ti že kdaj pogledal posodo pri mrzlem in vročem motorju, pa če ti je poznana fizika in raztezki/volumen glede na temperaturo?

PS
Naredi to pri 75-ki in po prvi vožnji bo vse mokro okoli ekspanzijske, pa nivo bo nekje na sredini, ko se bo ohladila.

pri 166ki nisem opazil razlike, lahko pa da je minimalna...voda je skoz na max. ne vem kaj bi tle rabu ekspedicijo narest okol tega?
tejcca
Alfa Member
Alfa Member

didi napisal/-a:
tejcca napisal/-a:Vodo vrže ven ko se temperatura dvigne do 130, po malem je tudi prej zginjala..samo naj bi blo to zato ker je bil hladilnik tako uničen..tako so mi povedali..da je voda kapljala ven tam. Kako je zdaj ne vem.. moram še preverit.
Nekaj bi prosila če mi še pomagate..kako moram gledati nivo vode? Ko je avto ogret na 90 stopinj mora biti voda na max? To mi vedno drugače povejo..

Bil je menjan samo termostat, ostalo se ni gledalo..

Opozorilo: Uporabljaj funkcijo Uredi, ne objavljaj odgovorov enega za drugim!
voda mora biti vedno na max in ko je topel in ko je mrzel. ne vem u čem bi bla razlika ko je topel in mrzel?! uglavnem vedno mora bit na max, pa probej notr dajat hladilno tekočino in ne navadno vodo vlivat v sistem. počasi več ne razumem kake serviserje imaš da je vedno nekaj narobe ko pripelješ in odpelješ. ali ste pregledali jermene in vodno pumpo če je ok? nekje sem prebrau da si termostat zamenjala? če si ga ali si menjala tudi senzor temperature? se ti voda kaj meša z oljem, avto kj bol kadi al pa kj podobnega?

lp
Oprosti, nisem bila pozorna kako sem objavljala..
Senzor se ni menjal, dolivam pa hladilno in ne navadne vode. Kakor jaz vem je posoda raztezna kar pomeni, da nebi smel biti isti nivo vode pri mrzlem in ogretem motorju.
Vodno pumpo so pregledali je ok, avto ne kadi, se mi pa zdi da se v vodi naredi penica, včasih ja včasih ne.. To penico je opazil samo en mehanik, ostali trije ne...
didi
Alfa Freak
Alfa Freak

ampak ni pa spet razlika ne vem kako očitna ;) jst je pač ne opazim, vsake toliko prekontroliram hladilno tekočino in to je to...
Uporabniški avatar
Binji
Administrator
Administrator
Član Alfa Kluba: 1
Vozilo: Alfa Romeo GT 3.2V6
Alfa Romeo 156 2.4
Alfa Romeo Spider 916
Kraj: Jesenice

Tudi meni ni jasno, kako so ti preverili vodno pumpo :-k Lahko bi ravno to bilo krivo. Da ti torej pri večjih obratih "zdrsuje" impeler in ne poganja vode skozi sistem.
Uporabniški avatar
El Barto
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

didi napisal/-a:pri 166ki nisem opazil razlike, lahko pa da je minimalna...voda je skoz na max. ne vem kaj bi tle rabu ekspedicijo narest okol tega? ...
Potemtakem so ekspanzijske posode popolnoma nepotrebna navlaka, ki jo proizvajalci vgrajujejo z namenom zapolnit prazen prostor ... #-o
Poglej si termično ekspanzijo, pa ne širi neumnosti.

Pa prijetno debato še naprej.
LP
tejcca
Alfa Member
Alfa Member

Binji napisal/-a:Tudi meni ni jasno, kako so ti preverili vodno pumpo :-k Lahko bi ravno to bilo krivo. Da ti torej pri večjih obratih "zdrsuje" impeler in ne poganja vode skozi sistem.
Pumpa je bila menjana dve leti nazaj. na uradnem servisu so jo preverili še enkrat in naj bi bila uredu..
tejcca
Alfa Member
Alfa Member

Pumpa je uredu, nova diagnoza: počena glava xD
Avto ni imel simptomov, ki bi kazali na problem na glavi..ma vseeno je. Tudi pokrovček na ekspanzijski je puščal, tstirali so potem tako da so pod pokrovček dali folijo in se šli peljat, cevi so bile po tej vožnji trde ko kamen..
Zanimivo, kaj naj rečem drugega...
Uporabniški avatar
El Barto
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

In upajmo, da se bo s tem tvoja kalvarija zaključila ... ne bo pa ravno poceni ...
tejcca
Alfa Member
Alfa Member

Tudi jaz :) Sem vesela, da vsaj vemo kaj je.
Eh, toliko kot sem že vložila v ta avto in toliko, ko je novih zadev notri se splača popravit še to. Ma so rekli, da je motor zelo dostopen in da nebo pretiran znesek.
Je pa zanimivo predvsem to, da sem s počeno glavo nardila 15tisoč km, pravijo, da ima zelo dobro narejen motor in prezračevanje, da to ni delalo večjih problemov(ker avto ni fizično nikoli zakuhal, dvignila se je samo temperatura vode). Fajn avto, ni kaj :P
moofdi
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: GT 2.0JTS
155 3.0 V6 24V
Kraj: Radovljica

tejcca napisal/-a:Tudi jaz :) Sem vesela, da vsaj vemo kaj je.
Eh, toliko kot sem že vložila v ta avto in toliko, ko je novih zadev notri se splača popravit še to. Ma so rekli, da je motor zelo dostopen in da nebo pretiran znesek.
Je pa zanimivo predvsem to, da sem s počeno glavo nardila 15tisoč km, pravijo, da ima zelo dobro narejen motor in prezračevanje, da to ni delalo večjih problemov(ker avto ni fizično nikoli zakuhal, dvignila se je samo temperatura vode). Fajn avto, ni kaj :P
Če se ti je zgrela na 130° pa vodo vn zmetala, je avto zakuhal, pika, konc... ;)

Najbl simpl sedaj je, drugo preverjeno glavo, novo dihtngo za glavo pa naredit tavelik servis, pa bi moglo bit mir.

lp.
Če je ravno, ni zabavno.
Odgovori
  • Informacija