Moderator: Tehnika moderatorji

voda mora biti vedno na max in ko je topel in ko je mrzel. ne vem u čem bi bla razlika ko je topel in mrzel?! uglavnem vedno mora bit na max, pa probej notr dajat hladilno tekočino in ne navadno vodo vlivat v sistem. počasi več ne razumem kake serviserje imaš da je vedno nekaj narobe ko pripelješ in odpelješ. ali ste pregledali jermene in vodno pumpo če je ok? nekje sem prebrau da si termostat zamenjala? če si ga ali si menjala tudi senzor temperature? se ti voda kaj meša z oljem, avto kj bol kadi al pa kj podobnega?tejcca napisal/-a:Vodo vrže ven ko se temperatura dvigne do 130, po malem je tudi prej zginjala..samo naj bi blo to zato ker je bil hladilnik tako uničen..tako so mi povedali..da je voda kapljala ven tam. Kako je zdaj ne vem.. moram še preverit.
Nekaj bi prosila če mi še pomagate..kako moram gledati nivo vode? Ko je avto ogret na 90 stopinj mora biti voda na max? To mi vedno drugače povejo..
Bil je menjan samo termostat, ostalo se ni gledalo..
Opozorilo: Uporabljaj funkcijo Uredi, ne objavljaj odgovorov enega za drugim!

Sori, ampak a si ti že kdaj pogledal posodo pri mrzlem in vročem motorju, pa če ti je poznana fizika in raztezki/volumen glede na temperaturo?didi napisal/-a:voda mora biti vedno na max in ko je topel in ko je mrzel. ne vem u čem bi bla razlika ko je topel in mrzel?!

El Barto napisal/-a:Sori, ampak a si ti že kdaj pogledal posodo pri mrzlem in vročem motorju, pa če ti je poznana fizika in raztezki/volumen glede na temperaturo?didi napisal/-a:voda mora biti vedno na max in ko je topel in ko je mrzel. ne vem u čem bi bla razlika ko je topel in mrzel?!
PS
Naredi to pri 75-ki in po prvi vožnji bo vse mokro okoli ekspanzijske, pa nivo bo nekje na sredini, ko se bo ohladila.
Oprosti, nisem bila pozorna kako sem objavljala..didi napisal/-a:voda mora biti vedno na max in ko je topel in ko je mrzel. ne vem u čem bi bla razlika ko je topel in mrzel?! uglavnem vedno mora bit na max, pa probej notr dajat hladilno tekočino in ne navadno vodo vlivat v sistem. počasi več ne razumem kake serviserje imaš da je vedno nekaj narobe ko pripelješ in odpelješ. ali ste pregledali jermene in vodno pumpo če je ok? nekje sem prebrau da si termostat zamenjala? če si ga ali si menjala tudi senzor temperature? se ti voda kaj meša z oljem, avto kj bol kadi al pa kj podobnega?tejcca napisal/-a:Vodo vrže ven ko se temperatura dvigne do 130, po malem je tudi prej zginjala..samo naj bi blo to zato ker je bil hladilnik tako uničen..tako so mi povedali..da je voda kapljala ven tam. Kako je zdaj ne vem.. moram še preverit.
Nekaj bi prosila če mi še pomagate..kako moram gledati nivo vode? Ko je avto ogret na 90 stopinj mora biti voda na max? To mi vedno drugače povejo..
Bil je menjan samo termostat, ostalo se ni gledalo..
Opozorilo: Uporabljaj funkcijo Uredi, ne objavljaj odgovorov enega za drugim!
lp

Potemtakem so ekspanzijske posode popolnoma nepotrebna navlaka, ki jo proizvajalci vgrajujejo z namenom zapolnit prazen prostor ...didi napisal/-a:pri 166ki nisem opazil razlike, lahko pa da je minimalna...voda je skoz na max. ne vem kaj bi tle rabu ekspedicijo narest okol tega? ...
Pumpa je bila menjana dve leti nazaj. na uradnem servisu so jo preverili še enkrat in naj bi bila uredu..Binji napisal/-a:Tudi meni ni jasno, kako so ti preverili vodno pumpoLahko bi ravno to bilo krivo. Da ti torej pri večjih obratih "zdrsuje" impeler in ne poganja vode skozi sistem.

Če se ti je zgrela na 130° pa vodo vn zmetala, je avto zakuhal, pika, konc...tejcca napisal/-a:Tudi jazSem vesela, da vsaj vemo kaj je.
Eh, toliko kot sem že vložila v ta avto in toliko, ko je novih zadev notri se splača popravit še to. Ma so rekli, da je motor zelo dostopen in da nebo pretiran znesek.
Je pa zanimivo predvsem to, da sem s počeno glavo nardila 15tisoč km, pravijo, da ima zelo dobro narejen motor in prezračevanje, da to ni delalo večjih problemov(ker avto ni fizično nikoli zakuhal, dvignila se je samo temperatura vode). Fajn avto, ni kaj
Po forumu brskajo: 0 registriranih uporabnikov in 3 gosti