Nova Alfa Romeo Giulia

Splošne informacije, izkušnje o Alfah
Zaklenjeno
ROBERTH
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Kranj

Bi bil kdo tako dober, da bi povprašal za cenik. Najbrž bodo imeli pripravljeno kaj v tiskani verziji. Spletnega konfiguratorja od njih ne pričakujem kmalu.
Torej, hvaležen bom, če bo kdo to poslikal in objavil tu. Hvala.

PS
Sam bi prišel, pa sem kar daleč.
Uporabniški avatar
Bojanxe
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 1
Vozilo: Alfa Romeo 155 1.8 8V Sport
Alfa Romeo 159 1.9 16V JTDm
Kraj: Ljubljana

GORA napisal/-a:Danes zbor ob 18.30 ?
Lahko, kar pred Avto Triglavom?

Robert, bomo objavili vse pridobljene informacije.
Uporabniški avatar
MaStr
Moderator
Moderator
Vozilo: Giulia Q4 Veloce, 2.2 JTDm
Kraj: Assling (Jesenice)

Gregson007 napisal/-a:@Struna; poklič drugič, ko se boš klatil tu okoli, danes si imel skoraj vse pogoje za en krog s ta sivo :mrgreen:
A, jbg zdej....
Me moraš pa vedno v besno voljo spravit, kaj? :evil: =D>
Join the dark side:
viewtopic.php?f=8&t=44270" onclick="window.open(this.href);return false;
Uporabniški avatar
Binji
Administrator
Administrator
Vozilo: Alfa Romeo GT 3.2V6
Alfa Romeo 156 2.4
Alfa Romeo Spider 916
Kraj: Jesenice

Bojanxe napisal/-a:
GORA napisal/-a:Danes zbor ob 18.30 ?
Lahko, kar pred Avto Triglavom?

Robert, bomo objavili vse pridobljene informacije.
Se vidimo 8)
nekdoze1
Alfa Member
Alfa Member

Ogled nove Alfe Giulie: POSKUS 2 - upam, da tokrat uspe in mamin avto ostane cel :P :)

se vidimo fantje in pupe, če bo kakšna :)
Uporabniški avatar
tha_man
Alfist
Alfist
Vozilo: Alfa 146 1.6 TS, Grande Punto 1.4 T-Jet, MX-5 2.0 RC

V živo je, kot večina Alf, še boljša kot na slikah. Celo bela na 13" feltnah :lol: je zgledala presenetljivo dobro. Ok, ročke na vratih in od sovoznikovega predala ne delujejo najbolj trdno, ampak to so malenkosti. Pa prostorna, s svojih 184 cm sem brez problema sedel zadaj, potem ko sem se spredaj lepo razkomotil, dovolj prostora v vseh smeri in super sedenje. Notranjost tudi zgleda odlično, lepe linije, na otip kul materiali in prečiščena odvečnih gumbov, pa tale visok in širok centralni tunel m je itak zakon. Končno spet bolj driver oriented notranjost, kot je tudi prav.

Drugače so mi bile pa tudi Giuliette letniki 2016 zelo lepe, sploh bela z opremo super. Ampak potem ko vidiš Giulio, Giulietta spredaj spet deluje malce... čudno :)
jnz85
Alfa Member
Alfa Member
Kontakt:

Tudi jaz sem šel včeraj na ogled nove giulie. Kot potencialnega kupca me je najbolj skrbelo kako se sedi za volanom, saj v moji 159ki sedanu ni ravno veliko prostora (moja višina 193cm) in imam volan praktično na nogah. Kar se tiče notranjosti sem bil pozitivno presenečen - je prostorna in udobna (spredaj, kot tudi zadaj - če spredaj ne sedi kak velikan). Tudi armatura me je pozitivno presenetila. Deluje kvalitetno in predvsem - prostorno. Na videih in slikah izgleda vse skupaj precej manjše, kot v resnici je! Pograjal bi se sicer notranji design - saj izgleda zelo netipično alfa (tako kot recimo 156, 159, 166...), vleče na mainstream. Saj vem, da znanosti ni za odkrivat, pa vendar bi lahko bilo malo več unique detajlov (tako kot denimo vžig motorja z gumbom na volanu - res dober touch).

Sedaj pa graja glede predstavitve (pa ne imejte me za snoba).

Lahko bi pripeljali vsaj kakšno TI verzijo, če že QV ni bilo!! Na predstavitev so dejansko pripeljali 3 najbolj okleščene verzije. Ok, saj ostali dve bi lahko bili bolj "ljudski", vsaj ena pa bi morala biti "waw!". Tako se to dela na predstavitvah. Saj tudi ko pripelješ prvič domov predstaviti punco staršem jo poskušaš prikazati v najlepši luči. Ne rečeš ji naj pride v crocsih in trenirki, mar ne?

Saj vem, da smo zelo mali trgi, pa vendar! Tudi tukaj se bo prodalo kakšno vozilo. In če že ne zaradi masovne prodaje bi morala alfa razmišljati vsaj o tem kako dvigniti ugled in prepoznovanost, glede na to da vemo kakšen ugled ima trenutno ta znamka (kraljica odstavnih pasov). Na koncu koncev giulia predstavlja "preporod" znamke.

Najbolj sem pogrešal usnjeno notranjost ter led/xenon luči. Pri avtu za skoraj 40k€ pa res ne pričakujem halogenk, saj, poleg vsega, tudi znantno popačijo izgled vozila. O 16 inčnih krofih na beli giulii sploh ne bi izgubljal besed. Ena glavnih značilnosti alf je zunanji izgled. Roko na srce, giulia izgleda zelo lepo, vendar vemo kako bi lahko izgledala QV ali vsaj TI verzija. Seveda QVjk ne bomo masovno kupovali, ker je precej draga, bi jo pa lahko vsaj pripeljali za en dan in poskrbeli za "waw" efekt, ko so se prekrivala odgrnila. Tako pa je bil odvizn bolj melanholičen, kar za alfo ni praksa.

Overall sem glede avta precej navdušen, vendar moj cilj ni dizel 150KM brez opreme, ker tudi sedaj ne vozim 159ke s 115KM brez opreme. Mogoče sem pa tudi zaradi tega malo razočaran in je moj overview malo subjektiven.

Avto je zagotovo nekaj svežega na trgu in razbija monotonost slovenskega voznega parka, tako da pohvale alfi. Pred potencialnim nakupom pa bi seveda rad videl še kakšne endurance + stress teste, da vidimo kako bo avto to prenesel. Saj konec koncev imamo opravka s čisto novim avtom (podvozje, motor, elektronika...).

Slišal sem, da bodo testne vožnje septembra. Ali mogoče lahko kdo to potrdi?

lp, Matej
Uporabniški avatar
Aless
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: ....
Kraj: Bizeljsko / Maribor
Kontakt:

po tej sliki, mi sploh ni žal da nisem hodil v LJ, ker bi se verjetno kmalu po odkritju od razočaranja obrnil in šel raje na :cheers:
Slika

res žalostno, da se niti pri prvi uradni predstavitvi ne potrudijo pokazati avta v najboljši luči ](*,) ](*,)

edino kaj jim je uspelo, je barva :cry:
simnov
Alfa Freak
Alfa Freak
Vozilo: Alfa Romeo 147 Ts 1.6 Distinctive
2006 120KM

tha_man napisal/-a:V živo je, kot večina Alf, še boljša kot na slikah. Celo bela na 13" feltnah :lol: je zgledala presenetljivo dobro. Ok, ročke na vratih in od sovoznikovega predala ne delujejo najbolj trdno, ampak to so malenkosti. Pa prostorna, s svojih 184 cm sem brez problema sedel zadaj, potem ko sem se spredaj lepo razkomotil, dovolj prostora v vseh smeri in super sedenje. Notranjost tudi zgleda odlično, lepe linije, na otip kul materiali in prečiščena odvečnih gumbov, pa tale visok in širok centralni tunel m je itak zakon. Končno spet bolj driver oriented notranjost, kot je tudi prav.

Drugače so mi bile pa tudi Giuliette letniki 2016 zelo lepe, sploh bela z opremo super. Ampak potem ko vidiš Giulio, Giulietta spredaj spet deluje malce... čudno :)
Pa kako so diske spravili v 13 col.
Uporabniški avatar
tha_man
Alfist
Alfist
Vozilo: Alfa 146 1.6 TS, Grande Punto 1.4 T-Jet, MX-5 2.0 RC

Ne saj ni imela 13, mi je pa nasmejala ta lizardova opazka par strani nazaj :) Mislim da so ble 16, sm zgledajo pa na tem avtu res bolj podobne 13 :)

Drgač pa ja, tud meni je bilo manjše razočaranje, da so bile vse predstavljene s halogenkami in brez usnja, sm kaj čmo...
Uporabniški avatar
alfa_samec
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Alfa Romeo GTV 2.0, 145 1.6, 147 1.6, 147 FL 1.6; Brera 2.4 JTDm; MiTo 1.3 JTDm
Kraj: Puconci

Lahko bi pripeljali vsaj kakšno TI verzijo, če že QV ni bilo!!
TI verzijo? Se pravi, da bi jo pripeljali sem iz ZDA z ladjo ali letalom ali kako? Ne vem ali si to Avto Triglav dejansko lahko privošči :lol:

Evropa: Giulia, Giulia Super (dizelaš) in Giulia Quadrifoglio
ZDA: Giulia, Giulia TI (2.0 turbo bencinar) in Giulia Quadrifoglio
Uporabniški avatar
grega983
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Lancia Delta 1.6 turbo
Alfa Romeo 33 1.7 16v Permanent 4
Lancia Thema 2.0 16v turbo LS

Volvo XC90
Kraj: Fram

Ene same razvajene riti :evil:
Če nima xenona pa avto ni za pogledat ?
Fak ej .....

Pa najboljš da ima kr 24 col kolesa. Še bolje celo 26. Kot da nekateri kompenzirate pomanjkanje v hlačah s colami na avtu.
Bo pa hecno čez 5 let spremljati forum, ko bodo uporabniki komaj napraskali skupaj za rabljeno, za spodobne nove gume bo pa sfalilo in se bo gor natikalo nexen in ostal šrot od gum.
Vsi kosi, odpadli z mojih krip, so bili s ponosom izdelani v Italiji :)
Uporabniški avatar
Aless
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: ....
Kraj: Bizeljsko / Maribor
Kontakt:

leta 2005 je imela 159ka v vseh modelih lečo, ne vem zakaj 2016 niso mogli tega v avto ki osnovni model stane več, kot je 159ka(dobro tudi denar je manj vreden)...

za primerjavo...nova cenejša 3ka nima navadnih luči
http://www.avto.net/Ads/details.asp?id= ... 03:%20318d" onclick="window.open(this.href);return false;
alfasan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Ljubljana

Kljub temu, da sem se že "peljal" s QVjko mi je žal, da včeraj nisem uspel priti.
Pa ne zaradi avta, temveč zaradi družbe.
Na takšnih predstavitvah je slednja bolj pomembna kot sam avto.
Pohvala gre tudi AvtoTriglavu in upravi kluba, za uradno povabilo na dogodek.

Prepričan sem, da se da kupiti tudi belo giulio z vsaj 14 colskimi kolesi, če koga motijo 13ke.
Različni okusi in zmožnosti in prav je tako.
jnz85
Alfa Member
Alfa Member
Kontakt:

grega983 napisal/-a:Ene same razvajene riti :evil:
Če nima xenona pa avto ni za pogledat ?
Fak ej .....

Pa najboljš da ima kr 24 col kolesa. Še bolje celo 26. Kot da nekateri kompenzirate pomanjkanje v hlačah s colami na avtu.
Bo pa hecno čez 5 let spremljati forum, ko bodo uporabniki komaj napraskali skupaj za rabljeno, za spodobne nove gume bo pa sfalilo in se bo gor natikalo nexen in ostal šrot od gum.
Ne vem a je to letelo na mene ampak vseeno - moje mnenje je subjektivno. Vsakemu svoje. Če je tebi takšna giulia kot je bila na predstavitvi ok, potem super, en kupec več.
Opazk o kurcu ne bi pretirano komentiral, saj na kaj takega še nisem pomislil (kompenziranje col na gumah z dolžino janeza v hlačah), ti pa si verjetno že gruntal o tem? Jaz govorim samo o vizualni komponenti avta za veliko denarja.

Avto je zelo lep na pogled, kar sem tudi napisal, in prinaša svežino na trg. Notranjost je super, čeprav malo preveč standardna za alfo. Zadek ni ravno posrečen. Na avto za 35-40k€ ne sodijo krofi in halogenke, ko pa so na trgu že LED in laserke luči. Avto za 35-40k€ ni avto za povprečno slovensko plačo, se razume. Ampak očitno se v SLO promovira drag avto brez opreme, ki bi rad konkuiraral bmw3 in audiA4 - ki pa sta sinonima za luksuz in udobje. Malo zgrešeno - zato tudi moj komentar.

Verjamem, da alfa želi nekaj zaslužiti tudi na dodatni opremi, vendar bi vseeno morali biti osnovni modeli malo bolje opremljeni, če se že alfa želi pozicionirati v višji srednji razred. Drugače za tak denar raje kupiš do zob opremljenega forda ipd.

Kdaj bomo napraskali za giulio ve vsak sam, ampak vseeno hvala za tvojo finančno projekcijo.

Upam, da bo v prihodnosti na voljo za ogled tudi QV verzija, pa čeprav samo za kak dan, teden. To bi se gotovo dalo urediti, saj je Italja zelo blizu. Bi bilo lepo, predvsem za ljubitelje znamke, glede na to, da imajo pred salonom parkirano 4c, za katero sem prepričan, da je precej manj potencialnih kupcev.

Brez zamer pa lep dan.
Matej
Zaklenjeno
  • Informacija