Nova Alfa Romeo Giulia

Splošne informacije, izkušnje o Alfah
Zaklenjeno
Uporabniški avatar
UKi
Alfist
Alfist
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: Maribor

minimi napisal/-a:Vedno zvesta, italijanska policija, italijanskim proizvajalcem avtomobilom v škodi :-)( :-)(
Sej nimajo izbire. :lol:
Uporabniški avatar
MaStr
Moderator
Moderator
Član Alfa Kluba: 1
Vozilo: Giulia Q4 Veloce, 2.2 JTDm
Kraj: Assling (Jesenice)

UKi napisal/-a:
minimi napisal/-a:Vedno zvesta, italijanska policija, italijanskim proizvajalcem avtomobilom v škodi :-)( :-)(
Sej nimajo izbire. :lol:
Če je pa velik cenejša... Če bi bile Giulie po taki ceni bi šle za med :lol:
Join the dark side:
viewtopic.php?f=8&t=44270" onclick="window.open(this.href);return false;
Uporabniški avatar
minimi
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: 156GTA

Verjetno fiatov arsortiman res ne premore konkurenčnega avtomobila.
Uporabniški avatar
MaStr
Moderator
Moderator

Zdaj že; Giulia & Tipo, kot SW pa le slednji, ampak čez noč je težko zamenjat... :wink:

Slika
Join the dark side:
bvogri
Alfa Freak
Alfa Freak

Men je ta Tipo nikakav izdelek res. Najmočnejši je tako zaenkrat 1.6JTDm? Primerja se sicer bolj z Rapidom če jaz prav razumem oz. drugimi poceni limuzinami?
Octavia je zame svetove bolj premišljen in dodelan avto. Aja še to za 26.500€ se je dobi nova Superb z Style opremo, Octavia 2.0TDi L&K 4x4 DSG ali Touran Highline 2.0TDI z dvema paketoma felten pri VAG in ne kak osnoven Golf :^o

Sicer pa It. policija in druge policijske enote imajo že kar nekaj let tudi precej nemških vozil v floti. :wink:

Glede Giulie pa sem bil pol urce na predstavitvi, ki je bila precej brezvezna. Sam avto pa mi je kar všeč. Upam, da jih bo kdo kupil da bom imel alternativo precenjenemu BMW pri kupovanju rabljene :lol:
Uporabniški avatar
Dejch
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Avant2Go

Mogoče pa Tipo ni tako slab, meni zgleda isto kot neka Škoda, sam da je Škoda pač VAG in s tem verjetno zelo bolj kvaliteten izdelek že iz štarta v mentaliteti folkeca.
Uporabniški avatar
alfa_samec
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Alfa Romeo GTV 2.0, 145 1.6, 147 1.6, 147 FL 1.6; Brera 2.4 JTDm; MiTo 1.3 JTDm
Kraj: Puconci

Sicer pa It. policija in druge policijske enote imajo že kar nekaj let tudi precej nemških vozil v floti.
Jih že zamenjujejo z domačimi vozili. Čez leto ali dve bodo komplet spet na italijanskih vozilih razen zaseženih super avtov, ki postanejo del Carrabinierove flote.

Drugače sem pa preko vikenda ujel kar veliko nemških testov običajne 2-litrske dizel giulie z opremo Super - praktično vsi so testirali belo 180 KM Giulio. Kar sem si zapomnil so si bili enotni pri sledečih zadevah:

+
- armaturka je super čista, linije odlične, zaslon je odlično integriran v kokpit in praktično neopazen in nemoten (en novinar Autogefüfla je celo kritiziral A4 in BMW zaradi motečega in štrlečega zaslona)
- vsi so bili navdušeni nad serijskim start gumbom na volanu
- še ena zadeva, ki jih je komplet navdušila so bili sedeži s kombinacijo textila in usnja - odličen bočni oprijem in nobenega drsenja, odličen material usnja
- nad volanom in kovinskimi prestavnimi ročkami ob volanu so bili vsi navdušeni, zelo so pohvalili osvetljeno ročko, ki poda info o prestavi in pa zadostno velikost ročk
- vsi so pohvalili športen izgled sprednjega dela avta, še posebej globok V izrez scudetta in agresivne poteze maske
- ogromno mesta za noge zadaj, tudi klop je odlično oblikovana za 2 potnika
- infotainment je zelo enostaven za uporabo in zelo pregleden
- zvočni sistem
- serijski sistem za avtomatsko zaviranje v mestu
- zelo veliko serijske opreme pri paketu Super

-

- bok in zadek sta precej konservativna glede na masko
- dvignjen del med zadnjima sedežema ni najbolj praktičen
- za ljudi nad 190cm problem pri višini stropa na zadnjih sedežih
- visok nalagalni rob prtljažnika (so pa poudarili nekateri, da je to enotno vsem limuzinam tega segmenta)
- odstopanje od deklarirane porabe 4.2 litra (na testih je bila poraba okoli 5,5 litra s 180 KM različico)
- premajhen predal pri sovozniku
- ob preveč hitrem vrtenju gumbka za infotainment se zna zgoditi, da stvar zaostane in potem se izgubiš
- gumbi v kabini in na konzoli ne delajo klik-klik-klik ob vrtenju (ne vem pa ali so to mislili fizično klikanje ali prek zvočnega sistema)

Vsi so bili enotnega mnenja, da bo Giulia resen konkurent v tem segmentu, ker ponuja odlično kvaliteto izdelave, super izgled, veliko serijske opreme za najmanj denarja, da je od vseh najbolj športno naravnana tako v notranjosti kot tudi v vožnji in pa praktično vsak je še enkrat omenil na koncu, da ima avto serijsko gumb za start na volanu in paddleshifterje kot iz Ferrarija :lol:
bvogri
Alfa Freak
Alfa Freak

alfa_samec napisal/-a: Jih že zamenjujejo z domačimi vozili. Čez leto ali dve bodo komplet spet na italijanskih vozilih razen zaseženih super avtov, ki postanejo del Carrabinierove flote.
Kakšen preverjen vir, ki bi potrjeval to trditev? Bi rad videl Giulie ali Giulitette v policijskih barvah, ker mislim da to Italiji zelo paše :D

Glede Škode pa tako. Se spomnim, ko smo leta 1999 kupovali drug avto. Med možnostmi je bila tudi Octavia 1.8T pa je imel fotr pomisleke ravno zaradi znamke, malo pa tudi zaradi notranjosti. Bila je občutno cenejša od primerljive konkurence tudi iz lastne hiše.
No prava pot jih je pripeljala do tja kjer so danes. Kmalu bo Škoda dražja od VW. In nova Octavia je izdelek na mestu.

V Tipota pa se samo usedem pa že dobim občutek, da so vse kr malo počes iz koncerna nametali v ta avto. Stil Fiatovih vozil pa tudi nima nobene prave smeri. En avto je tak, drug tak. Meni pač Tipo izgleda dokaj ceneno, pomoje bo v roku 10tih let izgledal še bolj brezvezno. Medtem pa nemci furajo pri cenejših vozilih nek klasičen koncept oblikovanja, ki ni nič posebnega, prav tako pa se ne stara tako hitro :)
Uporabniški avatar
alfa_samec
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Alfa Romeo GTV 2.0, 145 1.6, 147 1.6, 147 FL 1.6; Brera 2.4 JTDm; MiTo 1.3 JTDm
Kraj: Puconci

Kakšen preverjen vir, ki bi potrjeval to trditev?
Veš da.

Giulie za karabine: http://alfa-klub.com/le-kaj-bodo-carabi ... -giuliama/" onclick="window.open(this.href);return false;

Giuliette so pa dobile vse lokalne enote po Italiji: http://www.soloaroma.it/alfa-romeo-giul ... ia-locale/" onclick="window.open(this.href);return false;

MiTo imajo v uporabi policaji v Avstraliji, verjameš ali ne :lol: :lol: http://www.autoblog.it/post/27185/unalf ... -di-sydney" onclick="window.open(this.href);return false;

Drugače sta pa recimo Giulietta in Mito spremljevalni/varnostni avto Superbike dirkanja, AR je glavni sponzor nogometnega kluba FC Eintracht Frankfurt pa še kaj bi se našlo.
Uporabniški avatar
ToMi`
Alfist
Alfist
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: Ruše

alfa_samec napisal/-a:Oni že vedo kako izračunati, da se njim najboljše izide. Brez skrbi. Zato pa plačuješ prvih par let samo obresti, ne pa glavnice in s tem se služi.
že enih 15 let, to ni več tako.
you cannot be a true petrolhead until you've owned an alfa. J. C.
Uporabniški avatar
MaStr
Moderator
Moderator

alfa_samec napisal/-a:- za ljudi nad 190cm problem pri višini stropa na zadnjih sedežih
Kolikor jaz spremljam teste, naj bi visokorasli imeli v Giuliji povsem dovolj prostora na zadnjih sedežih - celo več kot v BMW3, nekaj manj kot v C klasi in približno enako kot v A4...
Join the dark side:
Uporabniški avatar
lizard
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

@bvorgri: se strinjam glede Tipota, meni deluje že na daleč poceni, lahko bi vsaj oblikovno navdušil, pa še to ne. Je pa res, da je Fiat pred časom začrtal smer, kjer bo imel 2 "liniji" izdelkov. Dražjo in prestižnejšo, kot npr. celotna družina Fiata 500 in Fiat 124 Spider, potem pa nizkocenovno linijo kot je npr. Tipo.

@alfa_samec: hvala za povzetke ;)
"There are a lot of good sports car on the road."
"I know, I pass them all the time."
Alfa Romeo. Engineered to Excite.
Caci
Alfist
Alfist

Danes v lj pogledal v živo alfo giulio in lahko samo rečen zakon avto. Ko sem se vsedel v njo sem ostal brez besed. Položaj za volanom idealen sedež zelo udoben izdelava na nivoju BMW 3. Zunanjost, ko je moja partnerka zagledala iz ceste belo je rekla kaj si ti nor in res avto meni sploh bela zgleda super razen feltne 18, ksenon in 180 KM pa bi bila ok. Imel sem pa tudi neverjetno srečo ko sem stal v salonu so pripeljali 4c črno kabriolet. Avto zgleda kot ferrari zvok pa ima kot kak večji motor. V glavnem giulia je pravi avto prodajalec je pa še dodal, da so njegovi šefi bili na testah v Italiji in ugotovili da je giulia v vožnji dejansko brez konkurence.
Altmann

Ker sedeti v avtu ali voziti ga, je velika razlika, sem si koncno vzel cas

Slika

Najprej seveda ena „gasilska“
Slika

Giulia 2,2 Diesel, 180 PS SUPER
Slika

nekaj informativnih podatkov o ceni,
Slika

in paketih
Slika

Po kratki ucni uri prodajalca, sedem v avto, pritisnem na gumb...

...vse kar pisem je zgolj subjektivno mnenje, ki velja konkretno temu avtu. Vem, da bom pisal marsikomu Bogokletno, a to je TA Giulia skozi moje oci.... [-X

….za vzig. Rahlo privzignem obrvi, kajti motor se zazene kot stara domfarca, polno vibracij, glasen.... V redu si recem, mogoce nisem vec vajen Dieselasov, bo bolje ko speljem.
DNA v poziciji „N“ in speljem. Razen „vaauu“ za glasnost in nemirnost motorja, za performanse motorja ni bilo nobenega „vauu“. V bistvu je motor v MB C 2,0 CDI precej zivahnejsi in odzivnejsi. Zavijem na Autobahn, prestavim DNA v „D“ pozicijo, ja rahlo se pozna na odzivnosti, a dalec od motorja, ki bi navdusil. Vmes sem preiskusil tudi „A“ modus, ki je pa popolnoma neuporaben. OK, mogoce za kake stare mamce in ateke, ki se ze v osnovi bojijo avtov.
Ker vidim, da se na avtocesti ne bova spoprijateljila z motorjem, zavijem na Bundesstraße. Izbral sem cesto, kjer so bile kombinacije dolgih in hitrih ovinkov, kot tudi ostrih in kratkih. Pri dinamicni voznji pride zelo do izraza nenatancna prestavna rocica in zatikanje le te. Ob tem, da je hod stopalke sklopke enormno dolg, enostavno ne omogoca hitrega prestavljanja, kar je v ovinkih zelo motece.
Ce to odmislim in z DNA v „D“ poziciji, je voznja cez ovinke, v hrib in navzdol,...ja, to je to! To je Alfa Romeo. Lega na cesti fenomenalna. Nisem se peljal vodljivejsega civilnega avta :ylsuper: . Tukaj, ce ostanem v tem razredu avtov, C-Klasse, BMW 3-ke, HolzwagenGroup, lahko samo sanjajo Alfa Romeo.

Slika
Slika

Pod crto, motor mi je veliko razocaranje, lega in vodljivost je veliko nad pricakovanji.

Slika

O vsecnosti notranjosti ne bom razpredal, ker vsi vemo, sto ljudi, stodva okusa. Pripombo dam le materialu armaturne plosce. Je namrec tocno taksen, kot ga je npr. Daimler pri novih serijah opustil, ker se zelo rad umaze (kdor ne verjame, naj z kozo roke ali komolca podrsa po njem) in je zelo tezaven za ciscenje.
Ker nisem zrasel v visave, mi nikakor ni uspelo nastaviti sedeza. Sam sedez ima sicer odlicen bocni oprijem, a manjka mu nekaj vmesnih stopenj, moznost nastavitve ledvenega dela, da bi bilo to to! Udobnost v AR 166 je kljub starosti neprimerljivo boljsa, kakor tudi v MB C-Klasse, ce se ze gremo neke primerjave.
Verjetno bo pri bolje opremljeni varianti precej drugace, zato to ne stejem v minus.
Volanski obroc je zelo vsecen in dobro sede v roke, zelo natancen in nudi odlicne povratne informacije na roke, kaj se dogaja pod kolesi.
Rahel strah se je porajal glede volanskih tipk, a so odlicno preracunane in obcutljive, da jih voznik osvoji v pol minute.
Slika

Multimedijski „center“ je se eno zelo prijetno presenecenje (misljeno na uporabnost med voznjo).
Zaslon odlicno vmescen v armaturo, vedno viden in dovolj velik za nemoteco uporabo. Gumbi „centra“ na sredinski konzoli, predvsem najvecji so za uporabo zelo pijazni.
Slika

Vendar se bo potrebno navaditi, da med voznjo roka ne bo vec takole pocivala
Slika

Glavni gumb izbire menijev je skorajda preobcutljiv in se zelo hitro odtipka v neznane predele menija.

Kvaliteta koncne izdelave je ceprav veliko boljsa kot v prejsnjih modelih, meni zal se vedno alfisticna. Tu je nemska „sveta trojica“ se vedno par korakov naprej.
Ena izmed cvetk,
Kaj hudica pomenijo ti ven strleci vijaki v motornem prostoru
Slika

in se tu, na drugi strani en manjka??!!
Slika

Za konec, tako recem. Luskan avto, s svojimi pozitivnimi, kot tudi negativnimi lastnostmi, a dalec od tega, da bi me navdusil. Kot dolgoletni voznik, konkretnega avta nikakor nebi kupil. Zal :( !

Od danes sprejemajo narocila za Benzinske izvedenke, katera pride v salon nekje konec septembra. To pomeni, iskanje se nadaljuje :mrgreen:
Uporabniški avatar
Alan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Giulia 2.0t rwd in 156 3.0 24V V6 GTAm

zelo lep in realen opis
Alfa je kot punca, če ne skrbiš za njo te hitro prevara z avtomehanikom :mrgreen:
https://enigma-motorsport.si/" onclick="window.open(this.href);return false;
Zaklenjeno
  • Informacija