Fiat Bravo 2.0 20V HGT

Fiat, Lancia, Ferrari, Maserati,...
Uporabniški avatar
klinc
Alfa Junior
Alfa Junior

kle napište vse kar veste o tem avtu (zmogljivosti, končna,...), ker obstaja šansa da ga bo fotr nabavu! :mrgreen:
Cuore Sportivo
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 0
Kontakt:

klinc napisal/-a:kle napište vse kar veste o tem avtu (zmogljivosti, končna,...), ker obstaja šansa da ga bo fotr nabavu! :mrgreen:
nej da rajš 2 dinarčka več pa nej si nabavi alfo 145 2.0 QV 8)

lepša je, zdi se mi da ima boljše zmogljivosti,...
stieber
Alfa Member
Alfa Member

HGT naj bi bil hitrejši. Čeprav nad tistim petvaljnikom nisem ravno navdušen. Alfin motor se mi zdi precej boljši.
Lancia
Alfist
Alfist
Kraj: Ljubljana
Kontakt:

Men se pa ta petvaljnik zdi kar posrečen motor. Zvok je brutalen v Bravotu pa tut zelo dobro pelje. Da je 5 cilindraš je to kvečjemu +. Je treba pazit ker je precej Bravotov HGT pregonjenih. Resnično paziti!

Ker je pa tudi Alfin 2.0 T.S tudi špica zlo težko enolično rečt ali je boljši Fiat/Lancin 2.0 ali Alfin 2.0.
Men ta 5 valjnik 2.0 v Lancii tudi po veliko prevoženih km odlično služi, v bistvu ne bi mogel bolje.
Kako se bo pa ta motor obnašal v Bravotu je dovisno predvsem od njegovih prejšnjih lastnikov.

Svetujem ti 155 konjsko različico. Razlika med 147 in 155 konjsko je v tem, da ima slednja variabilno geometrijo sesalne cevi.
Uporabniški avatar
veloce
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Alfa Romeo 156 1.8 16v TS Sport Pack 02
Alfa Romeo 159 2.0 SW TI 2.0 Mjet
Kraj: Ajdovščina

In Alfe in Fiati so lahko zgonjeni, tako, da je potrebno pri obojih paziti. Je pa zvok 5 valjnika lepši. Osebno pa mi je oblikovno bolj všeč Alfa.
Slika
Alfista
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio
Alfa Romeo Stelvio 2.0 Q4 GT Junior
Kraj: Brda

Lancia napisal/-a:Men se pa ta petvaljnik zdi kar posrečen motor. Zvok je brutalen v Bravotu pa tut zelo dobro pelje. Da je 5 cilindraš je to kvečjemu +. Je treba pazit ker je precej Bravotov HGT pregonjenih. Resnično paziti!

Ker je pa tudi Alfin 2.0 T.S tudi špica zlo težko enolično rečt ali je boljši Fiat/Lancin 2.0 ali Alfin 2.0.
Men ta 5 valjnik 2.0 v Lancii tudi po veliko prevoženih km odlično služi, v bistvu ne bi mogel bolje.
Kako se bo pa ta motor obnašal v Bravotu je dovisno predvsem od njegovih prejšnjih lastnikov.

Svetujem ti 155 konjsko različico. Razlika med 147 in 155 konjsko je v tem, da ima slednja variabilno geometrijo sesalne cevi.
Na hitro bi jaz rekel, da se 5 valjnik bolje prileze limuzini kot je Kappa! To smo tudi imeli v razlicici 155KM in power drive menjalnikom! Mislim da se Alfin motor lepse zavrti v obrate! Je pa res da je rezek zvok 5cilindrca svojevrsten in na momente celoi bolj "sporten" od 4cilinderca od Alfe!
Po vseh primerjalnih testih je bil boljsi Q.V. od HGTja v vseh pogledih, je pa res da ni nekih velikih razlik!!

Ciao Alfista :D
Slika
Uporabniški avatar
lev_cek
Alfa Freak
Alfa Freak
Kraj: Maribor
Kontakt:

Pazi kaj kupiš. redko ker še je v solidnem stanju in skoraj garantirano boš kupo mačka v žaklu........žal :roll:
Daj gas, daj gas, daj gas,...................................u p**** sem reko da bremzaj!!!!!!
Sportiva
Alfa Freak
Alfa Freak
Kraj: slov. bistrica

emmm. a pa ste sigurni da ma HGT 5 valjev (cilindrov) ? al ma mogoce samo 5 ventilov na en valj?
Uporabniški avatar
MITT
Alfa Freak
Alfa Freak
Kraj: Lj.si
Kontakt:

2.0 ima 20ventilov, 4 ventile na valj, 5 cilindrov, isti motor uporablja tudi Lancia, serijski motor s turbino doseže 225KM.
:evil:: "Yes, if you wanna run cool, you got to run on heavy heavy fuel!" :mrgreen:
alfa 156
Alfa Member
Alfa Member
Kraj: Ljubljana ok.

Definitivno je glas 2.0 20V v Fiatu ali Lanci bolj zanimiv kot 2.0v AR 145.
Sicer pa stver okusa.
Imel sem oba motorja ( Marea 2.0 20V in Ar 156 2.0TS ).
Pri prvem je glas bolši in bolj prožen je, drugi se raje vrti.
Sedaj vozim Alfin 5 cilinderski diesel in me glas precej spominja na 2.0 20V.
Lp!
androh
Alfa Member
Alfa Member

A mi zna kdo povedat, kaj pomeni ta kratica VIS pri HGT-ju (155 KM) :?:
Vem samo da gre za nekakšno variabilno geometrijo sesalne cevi.....

P.S. Fiat HGT mi je zadnje cajte res cool...mislim da si bom enga omislu
(vem za enega full ohranjenga na primorskem ki bi ga znal prodat)
Uporabniški avatar
SHadowX
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 1

VIS - Variable Induction System

To pomeni, da je dolzina sesalne cevi variabilna, in se tako spreminja glede na obrate, ter s tem pripomore k boljsemu pretoku zraka v cilindre. V navezi z variatorjem, se ta sistem precej pozna - nad 3000 obrati motor kar neankrat zacne bolj vlect.
Emperor of The Dark Realm
androh
Alfa Member
Alfa Member

A ne pomeni kratica variable intake system?

Aja pa HGT nima variatorja ???!??
Uporabniški avatar
der_Alte
Alfa Member
Alfa Member
Kraj: Ljubljana

Ima Lanciin VIS (variable induction system), spremenljive sesalne cevi. Pri nizkih obratih vleče zrak skozi daljše, zavite in ožje, pri višjih (nad 4500) pa skozi direktne, krajše in predvsem širše.
Uporabniški avatar
Jan #87
Alfa Member
Alfa Member

2.0 V5 (155 KM) gre ko sam satan...pa zvok je tudi 1A :D V bravotu s to mašino se nisem vozil, sem se pa v marei sw HLX.

Podatki za bravota: 0-100 8,5 sek., končna 215 km/h (tovarniški podatki), sicer pa imaš video test takega bravota na motorvision.de 8)
GTA power
Odgovori
  • Informacija