Mnenja o Alfi 33 1.5 in 1.7

Splošne informacije, izkušnje o Alfah
Uporabniški avatar
Jan #87
Alfa Member
Alfa Member

Pozdravljeni!
Torej zanima me omenjeni avtomobil (1.5 70kW, 1.7 79kW - letnik 93 ali 94), ker mislim v bližnji prihodnosti kot svoj 1. avtomobil kupit nekaj takšnega...mogoče pride v poštev tudi 155 (1.8 TS). Iz prve roke bi rad izvedel o možnih okvarah, zanesljivost,... :?: Hvala že vnaprej!
LP :D
GTA power
Uporabniški avatar
Alan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Giulia 2.0t rwd in 156 3.0 24V V6 GTAm

Živjo!
Trenutno mam 33-ko 1.5 ie pa moram reč da je vredu avto. Tiščim jo skoz na polno pa z mašino nimam nobenih problemov, edina napaka je sinhron druge prestave (to je standardna napaka vseh 33) ampak če prestavljaš z vmesnim gasom ne škrta nič. Poraba je od 8l. počasna vožnja, pa do 11l. tiščanje.
Glede na cene ki jih imajo 33-ke je sigurno dober nakup ker pri nobeni drugi znamki ne dobiš tok opreme pa značilnega zvoka boxer mašine.

155-ka 1.8 tudi ni slaba samo za moje pojme je prešvoh mašina ker je avto cca. 300kg težji od 33-ke.
Alfa je kot punca, če ne skrbiš za njo te hitro prevara z avtomehanikom :mrgreen:
https://enigma-motorsport.si/" onclick="window.open(this.href);return false;
Uporabniški avatar
Jan #87
Alfa Member
Alfa Member

za zvok moram reči da je balzam za ušesa!!! :D :D :D Kolega ima 1.5 (70kW) pa potegne ko nora...ampak mene bolj vleče na 1.7 - je močnejša, registracija, zavarovanje ipd. pa je isto, ker še vedno spada v razred do 80kW. Je pa res, da ima avto praktično vse (če maš srečo jo lahko dobiš s klimo).
GTA power
Miholl
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: 156 sw
Kraj: Novo mesto
Kontakt:

Morš računat na razne težave elektronike....ampak ta avtek se da zlo pocen vzdrževat, če ga boš kam ruknu, so tut vsi deli full poceni...tko da daj zanjo kakih 150 jurjev, pa ene 100 jurjev izredne rezerve zaa karkol pa si zmagu....

Aja pa dobrodošel med Alfisti!!!!

LP Miholl
Uporabniški avatar
Jan #87
Alfa Member
Alfa Member

hvala Miholl! 8)
Nekaj takšnega imam v mislih...avto do 150k max. 200k, pa po možnosti s čim manj km. Poznam primer ki ma prevoženih preko 240.000 pa mašina dela kot nova - samo redni servisi. :D
GTA power
Uporabniški avatar
Dejan156
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: ljubljana

Pozdravljen na forumu.

Jst mam 33ko 1.5 pa mašina zelo dobr dela, samo servise je treba delat, za enkrat nobenih problemov. Potegne dost dobr, poraba pa je odvisna od načina vožnje....Relacija če lepo pelješ je lahko tudi malenkost pod 8L, Če pa tišiš pa to še po mestu pa je tud do 12L.
Mislm da če daš za 33ko okol 150k da boš dubu že lepo.

LP
GTA
Alfa Freak
Alfa Freak
Kontakt:

Nimam nič izkušenj z 33kami sam jo ma en moj frend (Dejan :wink: ) in moram rečt da je avto za ta denar 1A :wink: Pa še zdej noben ne verjame kok je to star avto...sploh od Dejana k je tko lepo porihtana =D> =D>

P.S : ni lepo da si mi avatar ukradu - je moja mojstrovina v PP :mrgreen: A lahko odstraniš zarad boljše preglednosti ?

LP, brez zamere :wink:
mitja155
Alfist
Alfist
Kraj: Ljubljana

Jan #87 napisal/-a:Pozdravljeni!
Torej zanima me omenjeni avtomobil (1.5 70kW, 1.7 79kW - letnik 93 ali 94), ker mislim v bližnji prihodnosti kot svoj 1. avtomobil kupit nekaj takšnega...mogoče pride v poštev tudi 155 (1.8 TS). Iz prve roke bi rad izvedel o možnih okvarah, zanesljivost,... :?: Hvala že vnaprej!
LP :D
Jest ti dam svoje mnenje o 33 1.7 (mel) in 155 1.8 (mel). Lažje boš dobu lepo 33, kot dobro 155. Manj denarja te bo prišla, če bo kej narobe je na forumu nekdo, ki ima stalno kakšno 33 v kosih. Mašina je od 1.7 ful poskočna, avto gre zelo dobro. Problem je v plehu, ki je v večini pregnit. Slaba lastnost, vsaj zame je lega na cesti, ki je rahlo čudna na meji, ampak ko se navadiš je OK.
155, je pa velik, udoben, z zelo dobro lego, ampak ima eno veliko hibo. Če te začne jeb.t štrom, ti jo noben ne bo znal popravit. jest sem na svoji menjal vse, ker mi je avto bil svetoven in sem ga hotel imet zase, sem zmetu not čez 300k, ppol ga pa prodal za 220k. Pa je imel realne km (180k), za katere so vsi rekl da to pa še mora delat bp.Ampak, to je že druga zgodba. Večina alf 155 je zgonenih, z napol uničeno notanjostjo ipd.. če pa dobiš lepo ( po možnosti v6) se pa pripopročam za vožnjo. KO sem kupoval 155, sem šel gledat tut V6 in ti povem, da le ti ni preveč dati 50k za reg več, jo kupi. Zakon avto! Poraba je pri 155 1.8 najmanjša na avtocest nekje 7,5 in najvišja 12 ob priganjanju.

lpi
Uporabniški avatar
Jan #87
Alfa Member
Alfa Member

GTA - no problem! 8) ...sorry, ampak sem res premalo pogledal. Za zdaj bo nekaj časa ta - dokler ne ustvarim svoje v PP :D
PS: ti pa maš strojčino, da se reče!!! =D> =D> =D>

Mitja 155 - katero 1.7 pa si imel? Če si imel tisto z 79kW, je vsaka beseda dobrodošla :D
Zanima me, če je kakšna opaznejša razlika med 1.5 ter 1.7 glede vzdržljivosti ter porabe? O motorju 1.5 nekaj vem, glede 1.7 pa skoraj nič :?
Glede pleha je pa tako - če imaš srečo, lahko dobiš avto v odličnem stanju.
GTA power
Uporabniški avatar
przlend
Alfa Freak
Alfa Freak

Smo doma imeli 155 1.8 T.S od 93 do 98 leta in naredili 340000km!Razen rednih servisov in obveznih čričkov v armaturni plošči je bilo vse ok!Na cesti se drži veliko bolje kot 33,mašina je pa neprožna v niskih vrtljajih,v visokih pa že kar brutalna.Poraba pa je povprečje okoli 9litr.Pleh je pri 155 že v celoti pocinkan,tako,da nebi smelo biti problemov z rjo,razen če ni zbita!Pa še eno veliko prednost ima pred 33:prostor in odlične sedeže.
mitja155
Alfist
Alfist

Jan #87 napisal/-a:GTA - no problem! 8) ...sorry, ampak sem res premalo pogledal. Za zdaj bo nekaj časa ta - dokler ne ustvarim svoje v PP :D
PS: ti pa maš strojčino, da se reče!!! =D> =D> =D>

Mitja 155 - katero 1.7 pa si imel? Če si imel tisto z 79kW, je vsaka beseda dobrodošla :D
Zanima me, če je kakšna opaznejša razlika med 1.5 ter 1.7 glede vzdržljivosti ter porabe? O motorju 1.5 nekaj vem, glede 1.7 pa skoraj nič :?
Glede pleha je pa tako - če imaš srečo, lahko dobiš avto v odličnem stanju.
Ja v 33 je bila not 1.7 79 kw mašina. Mel sem jio premal časa da bi kej več lahko povedu o njen. Je pa izredno prožna, na trenutke je celo brutalna tako, da šlampasto podvozje od 33-ke ne dohaja ravno najbolje. Druga pa je pesem če je to spuščen vse skupi.

lp
Uporabniški avatar
Teo
Moderator
Moderator
Kraj: Slovenska Bistrica
Kontakt:

Bi te zanimala 33 1.7 sportwagon.

Vem za eno zelo lepo!!
Nekdanji alfist....kaj pa človek drugega preostane.
Uporabniški avatar
Jan #87
Alfa Member
Alfa Member

Teo napisal/-a:Bi te zanimala 33 1.7 sportwagon.

Vem za eno zelo lepo!!

Hvala za ponudbo, vendar karavana še ne rabim :lol:

Sicer pa me še zanima kaj je bistvena razlika med 1.5 ter 1.7??? :?:
Kako pa se obnese osnovna 1.3?..ne pride ravno v poštev, a vseeno malo povprašam :wink:
GTA power
sleby
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kontakt:

tut jz mam 33ko 1.5ie pa z motorjem nimam nikakrsnih problemov, le na plehu se zadnje case pojavljajo rjave pikice. je 94 letnik in imam prevozenih 149000kkm. poraba je 10 litrov.
Uporabniški avatar
Alfaspider
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

jaz imam 1.5 i.e. s klimo. Poraba od 7 do 9 litrov, škrtajoč sinhron 2. prestave, brez rje (tok tok na les) . prevoženih 181.000 km deluje brez problema.
Odgovori
  • Informacija