Mnenja o Alfi 33 1.5 in 1.7

Splošne informacije, izkušnje o Alfah
Uporabniški avatar
Jan #87
Alfa Member
Alfa Member

AlfaSpider napisal/-a:jaz imam 1.5 i.e. s klimo. Poraba od 7 do 9 litrov, škrtajoč sinhron 2. prestave, brez rje (tok tok na les) . prevoženih 181.000 km deluje brez problema.
Kako pa je s klimo v 33??
PS: a ti dobro hladi :?: :?: :lol: ...s klimo niti ni takšne razlike v ceni +/- 10000 SIT, pa še ni malo takih...če je pa ni - odpreš okn :D

Zanima me še styling - kakšno dimenzijo bi še spravil pod blatnike oz. vsaj priporočljivo dimenzijo, brez da bi mi karkoli "pojedlo" gume :?: :mrgreen:
GTA power
sleby
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 0
Kontakt:

Alfaspider a ti mas original klimo??

Drugac pa 33ka z 15" feltnami zgleda cist hudo..
Uporabniški avatar
Jan #87
Alfa Member
Alfa Member

sleby napisal/-a:Alfaspider a ti mas original klimo??

Drugac pa 33ka z 15" feltnami zgleda cist hudo..

Kako pa je s homologacijo???
A bi šle gor gume 185/50/15 :?: :?: :?:
GTA power
Josephe
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Ljubljana

Gor pašejo 185/65/14 ni potrebna homologacija ali
195/50/15 za kar pa je potrebna.

LP Joseph
Uporabniški avatar
Alfaspider
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

klima deluje odlično. SIcer je malo glasna (jebiga - kot cel avto) ampak hladi pa v redu.

V 33kah so bile po zadnjem štetju 3 različice klim. Jaz imam najnovejši sistem, kjer lahko s potenciometrom nastaviš želeno temperaturo kabine. Obstaja še različica, kjer hladen zrak piha samo pod sopotnikove noge ter različica, podobna moji, samo da imaš navaden on/off gumb.

Pri nakupu 33ke s klimo je potrebno preveriti ali delujeta oba venitlatorja na hladilnikih pod kolesi, ker je 95% verjetno, da ne in potem imaš problem najti druge, ki bi ustrezali. Za nove hočejo toliko kot za srednje ohranjeno 33ko.
Uporabniški avatar
Jan #87
Alfa Member
Alfa Member

AlfaSpider napisal/-a:klima deluje odlično. SIcer je malo glasna (jebiga - kot cel avto) ampak hladi pa v redu.

V 33kah so bile po zadnjem štetju 3 različice klim. Jaz imam najnovejši sistem, kjer lahko s potenciometrom nastaviš želeno temperaturo kabine. Obstaja še različica, kjer hladen zrak piha samo pod sopotnikove noge ter različica, podobna moji, samo da imaš navaden on/off gumb.

Pri nakupu 33ke s klimo je potrebno preveriti ali delujeta oba venitlatorja na hladilnikih pod kolesi, ker je 95% verjetno, da ne in potem imaš problem najti druge, ki bi ustrezali. Za nove hočejo toliko kot za srednje ohranjeno 33ko.
a se sploh splača uzet ta avto s klimo?
Zanima me če so zelooo visoki stroški popravila in če se pri tem uniči še kaj (poleg klime seveda)... #-o :mrgreen:
Sicer pa...kdo pa jo rabi :?: :lol:
GTA power
Uporabniški avatar
Q_4
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Alfa GT
Kraj: MB-Okolica

Jaz sem vozo 3 komade 33sk eno starejši model in 2 novejši. Novejša modela sta bila sledeča. 1.5 C4 (4 fergazerji) '91 in 1.5 iE '93

Stara je bila 1350ccm in je pila okoli 10L (Solex dipli uplinjač)
Nov model C4 je pila od 9.5 do 13 (kak si tiščal)(redno nastavljeni uplinjači pri Petrovčiču)
in drug nov: 1.5iE Pa je bila varčna od 8L pa do 9.3MAX (v avatarju)
Rje ni bilo nevem kak hude.
Stara C4 okrog tanka.
Nova iE pa na voznikovi strani tak kjer so benz lajtnge.

Problem je da samo SELENIA olje uporabljaj. Jaz sem "že kaj" zajebo in mi je "že kaj na 2eh 33skah šlo" sam kriv!!!

Sedaj vozim 155sko 1.8TS 8V Motor je kot nov, in raje si ne kupim 33ske več tak dogo kak dolgo ne spravim za 155sko skup. (klikni na opis avta pod avatarom)

Ker ni primerjave.

33ska je taki "razbijaški avto" za bedarije pa pizdarije za easy pubece po mestu itd... pa še gre tudi nekam, moreš imet 33sko en čas. To je tisti čas ko jo "rabiš" kak drug avto enostavno nebi sedel. Ko pa jo voziš kaki 2 leti pol pa na 155 ali kaj podobnega. Pol se malo umiriš in vidiš kaj si zamujal oz dobro da še tega nisi prej mel ker bi bilo škoda.

Sedaj ko vidim 33sko se mi še vedno zaiskri ko pomislim kak se ti vsede v srce ta avto ker te enostavno...morš bit ljubitelj! :D

Sprobaj pa 75sko. Veliko ljudi mi je delalo lušte z njo. Nisem je še peljal.
Nisem je imel namena kupit, vendar me je vedno mikala kaj ima "takega". (menda 2.0 lepo dela kroge-zadnji pogon)
Za probat je. Dok si na pragu polnoletnosti/dokončanega izpita še sprobaj, da pol ko vidiš kaj ti odgovarja lažje izbereš.

Lep pozdrav Q_4.
...ko ne moreš dol iz znamke Alfa Romeo...
Uporabniški avatar
Jan #87
Alfa Member
Alfa Member

to sem že slišal da je dobro sam selenio uporablat.

Ne vem, ta avto se mi res dopade...sploh motor ter zvok :D :D :D
Moji nameni so bili kakšne pol leta nič, ko bi se pa kaj nabralo, bi pa kupil bravota. Ko sem se pa 1x peljal s 33-ko, pa šele vidiš kašen stroj je to :evil:
Tako, da bo to definitivno moj 1. avto, potem pa naprej (cca. okoli novga leta) -> Alfica 146 8)
GTA power
Uporabniški avatar
Dejan156
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: ljubljana

Gor sm vidu da si spraševal za dimenzijo gum....po moje bi blo najbolš da daš gor 195/50/15. Tako mam jst pa mi je glih prou. Če te zanima kako zgleda lahko pogledaš v mojm albumu.
Uporabniški avatar
stuhec
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: M Sobota, tel: 041 761446

jaz ima 3 33 z 1.7 motorjem, sam ne vem kaj bi se povedal, povedano je bilo mislim da vse, lahk pa povem kaj, ce bom vedel seveda, in tocno ce kerga kaj zanima
in ce kaj kaj kdo rabi od teh avtov, naj hitro pove
super
Uporabniški avatar
Q_4
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Alfa GT
Kraj: MB-Okolica

Gume 185/60 R14 pa ne rabiš homologirat zgleda vseeno dobro. Jaz sem tak mel.
To je MAX dovoljena na 5.5J platiščih.
Priporočam. Moja je bila malo dol spuščena (tu na sliki še ne) in se je avto taaak držal da je kr hudo.

Z 1.5iE sem držal Bravota 1.6 16V do daske. Zaj vidiš v čem je finta Alf?
Zamisli da bi bila 33ska 1.6 16V kje bi bil Bravo?

Z mojo 155sko sem v končni hitrjši od Ibize GTI 1.8 16V
Pa mam jaz navadn motor 1.8 8V in 200kg težji avto pa 3km manj.
Kak zgleda drag? V moji 3tji me nese v četrto ko gre proti koncu pa ga dohitevam. Ko menjam v 5to prestavo ga gledam preko kak zaostaja.
Pa je ono avo za "dirke" moj pa družinski razred. Da je moj 16V ni Ibize.
Alfe so TOLIKO močnejše od vseh. Najhujši tekmec je Honda v kubikaži.
Pa BMW zaradi LITER POWER. 320 je zgubla proti 155 1.8.
Ne razmišljaj na Bravota.
Še vožnja je boljša v Alfi.
ps: Bravo pije več...verjami sodelavec ma 1.4 12V (najmanši) in mu žere ko satan če ga hoče stisnit...gre pa tak nikam nena...

Ajde Q_4
...ko ne moreš dol iz znamke Alfa Romeo...
*sem*
Alfa Junior
Alfa Junior

Nekaj dodatnega o razliki med 1.5IE in 1.7IE okrog '93... Ne vem če je 100% zanesljivo, ampak mislim da kar drži, je vsaj med vsemi tistimi ki sem jih videl.
1.7 so bile serijsko s servo volanom, 1.5 pa ne. 1.7 so imele serijsko kolesa 185 60 14, 1.5 malo ožja.
Še tole, v tistih časih so hkrati prodajali verzije z in brez kat. Se mi zdi kar malo grdo da se izkaže da prideš brez bolje skozi :oops:
Uporabniški avatar
Turtle
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Alfa Romeo GT
Kraj: Bilo kuda kiki svuda

Mah servo ni bil tok odvisen od kubature....To je bila pač oprema..Tud mnoge 1.3 majo servo....Zandnič sem vidu čudo...letnik 94 spredaj na kurbl za okna odpirat.....svašta....155 se ne more ne po legi ne po hitorsti/pospekih primerjat z 33. Je čist druga kategorija,...
Uporabniški avatar
DaviiD
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Maribor
Kontakt:

Jan, za 1.7 16V ti je pa zavarovanje predrago ?

D.
Uporabniški avatar
Overs[t]eer
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: 156 3.2 GTA
Kraj: Ljubljana

Q_4 napisal/-a:Sprobaj pa 75sko. Veliko ljudi mi je delalo lušte z njo. Nisem je še peljal.
Nisem je imel namena kupit, vendar me je vedno mikala kaj ima "takega". (menda 2.0 lepo dela kroge-zadnji pogon)
...
Vem da je mal off-topic, zanima me a obstaja kak posnetek 75 2.0 drifta... me prov zanima a se da kakšne piz***** delat al ne. Eni govorijo tko, drugi drgač? (pomoje da Alfin diferencial ne dopušča glih kakšnih hudih driftov). Ali se pač spet motim?
Odgovori
  • Informacija