Alfa spet zmagujejo :)

Splošne informacije, izkušnje o Alfah
Uporabniški avatar
LaserJaMM
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 0
Kontakt:

Going ONCE!
opankar
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Lubiana

A vtec so une šobe za pranje, ki svetijo modro, na haubi?
You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa, until you have experienced that roller-coaster of pain, disappointment and agony for the brief moment, when everything works.
Uporabniški avatar
Alfa33
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Alfa Romeo 159 1.9 JTDm SW
Kraj: Ljubljana-Vič
Kontakt:

Nerv napisal/-a:Pa kaj se greste to kregarijo med hondami pa alfami??? zakaj si ne priznamo, da se oboji avti kvarijo??? holooo eni več in eni manj. Najbolj so pa glasni vozniki alfe 33, k komaj zberejo tistih 150 jurjev pa mislijo da so boga za jajca prjel in da so najhitrejši, pa k srečajo "hondaša" na cesti se grejo, da ga ja bodo natišal, Otroc za moje pojme (ni čudn, da je tok nesreč)

Jest vem, da alfe v življenju več ne kupim! Zakaj? zato ker se je nonstop kvarila in sem samo za avto delal! sem raj brez in se z avtobusom vozim!
Govorite kolikor vas je volja, ampak dokler ne občutiš Vteca ne veš kaj je dobro.

Pa brez zamere :wink:
1.Nikoli nisem žalil hond
2.Ne zamerm
3.Sej tist ni bla tvoja alfa 33 16v. A ni bla od tvoje mamice? Vsaj zdi se mi ker je ona Cosmos klicala, za kok jo naj proda :wink:
Slika
Uporabniški avatar
Dejch
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Avant2Go

Well jz vozim famozni VTEC in ni nic posebnega, je pa dober motor to je treba rect, ni pa svetlobna leta pred ostalimi. Glede kvarjenja pa tud ne bom vec omenjal mojih izkusenj. Pac vozi kaj ti pase, to nobenga ne moti. Noben ti pa tudi ni kriv, da si mel zjebano 33ko, kupi zgonjen VTEC pa pol povej, kako se tam nic ne kvari. Pac jz lahk govorim za oboje, ker oboje vozim in MENI je Alfa v vseh pogledih bolsa, ne govorim pa da je Honda drek in da se non-stop neki problemi, ker imam jaz take izkusnje. #-o

Vsem more bit jasno, da ljudje delajo avtomobile in ne roboti, tako da do napak prihaja posod, tisti, ki misli, da temu ni tako, naj pac pregleda svojo glavo. Je pa tudi odvisno kakšne probleme ima avto, zato razne nemške statistike (ADAC) so nezanesljive totalno, pa ni najvecji problem v tem, da je nemška statistika, ampak kakšne okvare so. Razne malenkosti meni niti prblizno niso enake, kakor, da ti zakuha, zariba motor itd. Pac, osebno vidim na avtocestah pocivat druge znamke, ki niso "znane" po pokvarljivosti. Razne francoze in italjane prakticno ne vidis tako obtičane. Pa ne mi s prjavami v stilu, da so na servisih skoz, ker pol ne vem zakaj toliko avtov vidim v voznem stanju. Sam dobr to itak nima veze. :)
Uporabniški avatar
Major9
Alfa Freak
Alfa Freak
Kraj: Domzale

Ja fant sam si mel ti tud alfo za 150 jurjev!!! Pri takem avtu res ne mores vedet a ti bo delal ali ne (beri za alfo in za hondo). Drugac pa sem se ze v mal mocnejsih hondah vozu kokr je tistle tvoj jajcek pa me niso kaj prevec prepricale (saj majo hud zvok, letijo dobr sam manjka jim izredno pomembna stvar dusa )!! Nerv tvoj post je pa za :puke: :puke: :puke: p.s pa olje doli da se ne bos res z avtobusom vozu!!
rider
Alfa Junior
Alfa Junior

Še dobro da imaš roverja :lol:
Uporabniški avatar
q_verde
Alfist
Alfist
Kraj: celje

PA SMO TAM, KJER SMO ZE STOKRAT BILI. dajmo ze enkrat mir s temi primerjavami. na tem forumu smo pac alfisti in ti v alfah ocitno vidimo nekaj takega kar drugi ne: ali nas prepricajo motorji, dusa avta, design, ni vazno. ocitno drugi nekaj vidijo v hondah, ostali v drugih znamkah in prav je tako. drugace pa bi vsi vozili alfe, vsi gledali sanjsko zensko in vsi jedli Mcdonaldove burgeje. a ni lepo, da smo razlicni. alfa ni avto za siroko mnozico, ampak za peticneze. take, ki ljubijo sport look z integriranim sportnim motorjem ter duso in bogato zgodovino. in ta paket ze kar drago placujemo.

glede okvar pa se strinjam: okvara okvari pac ni enaka: ce petim alfam crkne variator, se se vedno lahko hitro vozijo, ce enemu vtec-u crkne krmilni sitem za ventile, pa obstane. po ADAC-u pa je stanje 5:1 za hondo.

daj nehajmo ze enkrat s tem, ali je boljsa alfa ali honda. obe znamki sta zakon, alfa za nas in honda za vas. jaz sem fural kar nekaj hond in lahko recem, da niso slabi avti, prej nasprotno in mislim, da bi mi lahko hondasi pritrili kontra za alfo, ce bi bili objektivni. tako pa niste ne vi in zal tudi ne mi. vecina hondasev se ni vozila alfe, prav tako pa vecina alfistov nima vpogleda v vase honde. je potemtakem honaseva zena boljsa v postelji od nase alfisticne. Ne vem, ceprav ji pol foruma j*** mater.

zivela ALFA in honda

pod to temo pa je TEO podal samo en podatek, da je tokrat med 1,6 masinami zmagala alfa. in take primerjave so edine objektivne. avtki bok ob boku, ne pa tehnicni podatki na papirju.
crna alfa 145 1,6 16V TS (bivsa '00)
rdeca 156 M-JET (bivsa '05)
siv bmw 320d e91 ('06)
racingboy
Alfa Freak
Alfa Freak
Kraj: Unec
Kontakt:

q_verde napisal/-a:pod to temo pa je TEO podal samo en podatek, da je tokrat med 1,6 masinami zmagala alfa. in take primerjave so edine objektivne. avtki bok ob boku, ne pa tehnicni podatki na papirju.
Se popolnoma strinjam z to izjavo.
Alfa je na dirkališčih prav sanjski in zmagovalni avto!
"Misliš, da obstaja neka meja. Ko se je dotakneš, se nekaj zgodi. Šele tedaj veš, kje je tvoja meja."
Uporabniški avatar
Nerv
Alfa Freak
Alfa Freak
Kraj: Ljubljana
Kontakt:

Alfa33 napisal/-a:
Sej tist ni bla tvoja alfa 33 16v. A ni bla od tvoje mamice? Vsaj zdi se mi ker je ona Cosmos klicala, za kok jo naj proda :wink:
:oops: :oops: :oops: :oops: mamice wtf, kdo je klical??? mogoče si zamešal, jest sm dal na avto net pa sam dol spušal ceno k ni šla :oops: :oops: :oops: tisti čas se je na vrhniki bela ista prodajala :roll:
Slika
Uporabniški avatar
Nerv
Alfa Freak
Alfa Freak
Kontakt:

Major9 napisal/-a:Ja fant sam si mel ti tud alfo za 150 jurjev!!! Pri takem avtu res ne mores vedet a ti bo delal ali ne (beri za alfo in za hondo). Drugac pa sem se ze v mal mocnejsih hondah vozu kokr je tistle tvoj jajcek pa me niso kaj prevec prepricale (saj majo hud zvok, letijo dobr sam manjka jim izredno pomembna stvar dusa )!! Nerv tvoj post je pa za :puke: :puke: :puke: p.s pa olje doli da se ne bos res z avtobusom vozu!!
ja najbolj, da se vsi zaštihamo, pol bo pa mir #-o

Pol pa bruhejte....
Slika
Uporabniški avatar
Alfa33
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Alfa Romeo 159 1.9 JTDm SW
Kraj: Ljubljana-Vič
Kontakt:

Ma sej nočem se spljoh kregati, pač jst sem s svojo zadovoljen in jo bom rihtal še pa še, ker nimam z njo problemov, vsaj večjih ne. Pač jst pravm kater šimfa druge avte, z svojim ni zadovoljen :wink:
Slika
Uporabniški avatar
Teo
Moderator
Moderator
Kraj: Slovenska Bistrica
Kontakt:

Fantje sutavite se zdaj. Če bi bil ahonda tak crap kot nekateri pišete tu gor, potem ne bi bila druga na tem tekmovanju. Alfa pa tudi ni tak vau vau zmera, samo poskusite it enkrat v 5 članski zasedbi s 147 na morje pa boste videli.

Zdaj pa konec kregarije.
Nekdanji alfist....kaj pa človek drugega preostane.
mitja155
Alfist
Alfist

@nerv verjetno sem neveden, ampak če misliš da vtec zabije v sedež se nisi še vozu z turbotom. Vtec se začne pri 5500 tako dreti da se ti zdi da gre še 5krat bolje. Bi pa rad nekoč probu da mi nekdo z hondo pokaže kako pri 3k pohodiš pol gas in pri 6k te nekaj brcne v hrbet. Mogoče zagret hondaš, kisedi za mano?

lahko pa da sem se peljal z samimi slabimi vti.jami...

lp
Uporabniški avatar
Major9
Alfa Freak
Alfa Freak
Kraj: Domzale

rider napisal/-a:Še dobro da imaš roverja :lol:
Ja sam my next car bo pa alfica tko da se moram ze zdej borit za njihov ugled!!! :wink: :wink: :wink:
Uporabniški avatar
Dinotti
Alfa Junior
Alfa Junior

Turbo je druga stvar kot Vtec.Probaj Hondo Vtec turbo.
In the end,there shall be only one!!
-HONDA-
Odgovori
  • Informacija