Čipanje

Izgled Alfic, povečanje moči
Uporabniški avatar
Uroš
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Maribor-Tezno

MareA napisal/-a:
gosser napisal/-a:samo čip?
1.9 JTD 105 in 110 KM sta, če se ne motim 8V, 115 KM pa že 16V. Ta prejšnja sta obupna v 156-ki (s stališča performans) in "nujno" potrebna nadgradnje. Kar se tiče vzdržljivosti - ni bistvene razlike, bolj je važno kako jo voziš (iz druge roke, sam nima izkušenj).

LP
115 je tudi 8V !
16 V so multijeti 140/150 KM
Uroš
MareA
Alfa Member
Alfa Member
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: KP-LJ

Uroš napisal/-a:
MareA napisal/-a:
gosser napisal/-a:samo čip?
1.9 JTD 105 in 110 KM sta, če se ne motim 8V, 115 KM pa že 16V. Ta prejšnja sta obupna v 156-ki (s stališča performans) in "nujno" potrebna nadgradnje. Kar se tiče vzdržljivosti - ni bistvene razlike, bolj je važno kako jo voziš (iz druge roke, sam nima izkušenj).

LP
115 je tudi 8V !
16 V so multijeti 140/150 KM
Heh,... se posujem s pepelom... :oops: čeprav grem stavit, da sem na enem 115 KM videl 16V JTD plastični pokrov. Najbrž je bil zamenjan.
Sad me ima...vroooooooooooooooooom...sad me nema
Uporabniški avatar
AlfaGTA
Alfa Member
Alfa Member
Kraj: Nova Gorica

moj prjatu, je kupil opremo za čipanje.....
tko, da če kdo rabi, oz je iz primorskega konca (nahaja se pri novi gorici).....ni problema. okrog 90000 sit pride brez skupinskih popustov.....

najboljša varijanta je čipat turbo diesle.....tej dajo največ od sebe in nobene panike ni, da bi pol šlo kaj falit (vsaj zaradi tega ne)

tudi mojo prejšno alfo 145 1.8 ts 16v smo mal probali (zamakanli blokado, dvignli kote predvžiga, pa vbrizg goriva....) čipat.
čudežev ne narediš, kot je že eden prej omenil....okoli 10 hp....to je že dobro !!
bolj splača se odmične, pa kolektorji, pa take finte.....mislim več učinka....čipanje je pa bistveno bolj poceni !!!!!
AlfaRomeo.....Beauty is not enough !!!

(2 x AR155, 1 x AR145, 2 x AR156)....dovolj !?
ocean
Alfa Junior
Alfa Junior
Kraj: borovnica

k ze glih omenjate, me sam zanima, kaj se da kej narditz masino 2,0 jts, recmo kok bi se dal kej vn dobit, u taki bl uizi predelavi, to mislm te odmicne k ste omenjal pa to
Uporabniški avatar
djsly
Alfist
Alfist
Kraj: Lublana

Samo z odmičnimi nisi naredu NIČ. Je treba še elektroniko potimat da pridejo do izraza te odmične. Drgač pa odmične + elektronka cca. 25 PS
Uporabniški avatar
Turtle
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Alfa Romeo GT
Kraj: Bilo kuda kiki svuda

djsly napisal/-a:Samo z odmičnimi nisi naredu NIČ. Je treba še elektroniko potimat da pridejo do izraza te odmične. Drgač pa odmične + elektronka cca. 25 PS
Tako pa še kolektor in izpuh, ker potem šele dobre odmično res pridejo do izraza....
ocean
Alfa Junior
Alfa Junior
Kraj: borovnica

hm, kok pa to pride use skupi
Uporabniški avatar
roadking
Alfist
Alfist
Kraj: Ljubljana

Odmične cca 900 euro, kolektor ...če veš kakšen more bit 50 000 SIT, če ne veš ga moraš pa kupit za okrog 1000 euro, veliko večino moči pa dobiš z dodelavo kanalov v glavi in pa z manjšim dviganjem kompresije. S tem je stroška za material cca 50 000 SIT plus delo mehanika. Potem rabiš še izpuh, po možnosti brez katalizatorja. Ko pa imaš vse to narejeno, pa se spraviš delat čip. Prej je skoraj brezveze, ker je prirastek moči fuul majhen. Recimo z vsem nastetim bi pridobil nekje 35 - 40 KM, predvsem pa dosti bolj odziven motor, ki pa pod 3500 obrati ne bi dal kaj veliko od sebe.
Jeep Cheeroke 4.0 Laredo
CarInvent
Alfa Junior
Alfa Junior
Kontakt:

roadking, glej PM
Zadnjič spremenil CarInvent, dne Po Okt 03, 2005 8:25 pm, skupaj popravljeno 2 krat.
RAPID - unleash the raw power of your diesel !
stuntz
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Zagorje

Ker sistem uporabljate standardno lancia elektroniko al dirkalne računalnike
Freedom of speech ? What is that some brand of toilet paper? Found it at ( cant say PM me ) :D
CarInvent
Alfa Junior
Alfa Junior
Kontakt:

standardna magneti marelli, eprom 27C256
RAPID - unleash the raw power of your diesel !
stuntz
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Zagorje

Se vidimo 6.ga :D če bo vse po sreči
Freedom of speech ? What is that some brand of toilet paper? Found it at ( cant say PM me ) :D
Uporabniški avatar
dabo
Alfa Member
Alfa Member
Kraj: Zasavje

creed555 napisal/-a:
ALFA rp napisal/-a:A ni po ceniku tunanje za ta motor 132 Ksit. Kako si zbil na 90Ksit. To je že precej ugodno.

LP
Skupinski popust 30%. Če pridete trije ali več dobite 30% popusta. Če pa prideta 2 hkrati pa dobiš 20% škonta. Pač se na forumu zmeniš z dvema tipoma ki sta tudi interesenta za čipat in je to to! :)

koliko časa že imaš čipano alfo in koliko si prevozil po čipanju ?
dabo
Uporabniški avatar
Creed
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

dabo napisal/-a:
creed555 napisal/-a:
ALFA rp napisal/-a:A ni po ceniku tunanje za ta motor 132 Ksit. Kako si zbil na 90Ksit. To je že precej ugodno.

LP
Skupinski popust 30%. Če pridete trije ali več dobite 30% popusta. Če pa prideta 2 hkrati pa dobiš 20% škonta. Pač se na forumu zmeniš z dvema tipoma ki sta tudi interesenta za čipat in je to to! :)

koliko časa že imaš čipano alfo in koliko si prevozil po čipanju ?
Hm, sej ne bom vedu tocno! Prbližno pol leta je čipana...naredu pa okol 15.000km. Brez problemu, pa tehnični je tud nrdila brez problemu.
Odgovori
  • Informacija