Jonas napisal/-a:Hmm, jz mam tud skoz probleme s to lucko od rocne. Najprej mi je svetila skoz, pa ko sem ga peljal na servis zaradi drugih stvari, so porihtali tudi to, brez da bi jim rekel ker sm pozabu. Potem se je stvar zacela ponavljat, sem oo velikem servisu zamenjal sprednje diske in ploscice, pa je blo spet uredu, zdaj pa spet opazam, ce bolj na hitro speljem spet zagori lucka za rocno, isto ce peljem v kaksen hrib (hitro ali pocasi), enako se mi licka za rocno prizge, ce se z avtom ustavim sredi dovoza v garazo na klancu... zdaj nevem kaj so mi takrat na servisu naredili samo da bi tekocine zmanjkalo...edino ce jo je treba dolivat vsakih 5k km.. ?
LP
Tista lučka od ročne je povezana z z senzorjem ki meri količino zav. olja v sistemu.
Ko se livel zav olja niža(ploščice diski se rabijo in posledično se več olja zadržuje v zavornih cilindrih ) ti tista lučka zagori! Ni nič nenavadnega.
Zgleda, da zavor ne šparaš in zato ti tako "hitro"(5kkm) zagori, a le ob speljevanju v klanec oz. pri pospeševanju. Ta senzor ni zadušen ni in je enako kot merilec goriva pri ladi, jugotu itd, ko ti je glede na ovinke kazalo poln tank oz prazen

.
Ciao Alfista