Kontrolna lucka ABS in rocna

Splošne informacije, izkušnje o Alfah
Odgovori
Uporabniški avatar
Marco O'Polo
Alfa Junior
Alfa Junior

Pozdravljeni!

Upam da mi lahko kdo neki pomaga.
Ne vem zakaj se mi priziga in ugasa kontrolna lucka za abs med voznjo.Ko se ugasne abs dela , ko ne pa ne dela.
Pol pa za rocno, ko dela vse vredi pa vcasih gori.
Sem preverjal tekocino za bremze pa je vredi.Mozno da je treba porihtat zavore al kaj?
Al je mozno da je to nekje na senzor nekje nek prah vplival?
Alfista
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio
Alfa Romeo Stelvio 2.0 Q4 GT Junior
Kraj: Brda

Glede ABS-a je sigurno kak od 4 senzorjev vsaj zapackan ali pa kliče po novem. Kar se tiče pa lučke od ročne, verjetno nimaš tekočine na MAX in ti na ovinkih ali pri pospeševanju v hrib vžiga lučko - dolij na max in potem opazuj, mogoče ti pa tudi kje pušča(malo verjetno).

Ciao Alfista :mrgreen:
Slika
Uporabniški avatar
Damijan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Lady "K"
Kraj: Gabrje (nedaleč od Preshgain)

Mogoče je pa stikalo za ročno fuč.
Za ABS pa kot je Alfista reku kakšen senzor, ali pa samo kak stik. Sam lahko pogledaš stik na računalniku za ABS, ki je pri motorju.
Uporabniški avatar
Q_4
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Alfa GT
Kraj: MB-Okolica

Če ti je nivo zavornega olja pado ga ne dolivaj preveč. Saj ko boš ali ko bo mehanik stisnil zavorne bate nazaj not ti/mu bo olje špricnilu ven iz posode po avtu. Zavorno olje zelo uspešno razžira barvo na avtomobilih!
...ko ne moreš dol iz znamke Alfa Romeo...
Uporabniški avatar
Alfaspider
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 0

se pravi bolje z minimalno količino zavornega olja kot pa z razžrtim lakom.

Vsak ABS (no skoraj vsak) ima možnost priklopa na računalnik, kjer se prebere shranjene napake. Pregledaš lahko senzorje pri kolesih in konektor kabla na računalniku ABSa.

Imaš ločeno lučko za zavore in ročno ali skupaj? Probaj pomigat z ročico ročne zavore naslednjič ko se ti spet prižge lučka.
Uporabniški avatar
przlend
Alfa Freak
Alfa Freak
Kraj: Ljubljana

Meni se je isto dogajalo pozimi!Je pa ena povezava z tema dvema lučkama(ročna,abs),ker je meni tudi svetila v tej kombinaciji.Potem pa sem zamenjal obloge in je blo vse ok.
Uporabniški avatar
Marco O'Polo
Alfa Junior
Alfa Junior

Lucki sta loceni.
Leva je abs, desna rocna.
Ja abs ce gori pol gori samo takrat ko avto startam.
Za ABS pa enaka finta.Vcasih sveti ena, vcasih obe.Zdaj recimo je spet mir.
Drugace pa ko prizigam avto vedno pocakam da vse kontrolke ugasnje.

Bom letel se ta teden do alfa romeo servisa, ker ce ze ne drugega me to vsaj neverjetno nervira.

Hvala vam in LP
Uporabniški avatar
Jonas
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Hmm, jz mam tud skoz probleme s to lucko od rocne. Najprej mi je svetila skoz, pa ko sem ga peljal na servis zaradi drugih stvari, so porihtali tudi to, brez da bi jim rekel ker sm pozabu. Potem se je stvar zacela ponavljat, sem oo velikem servisu zamenjal sprednje diske in ploscice, pa je blo spet uredu, zdaj pa spet opazam, ce bolj na hitro speljem spet zagori lucka za rocno, isto ce peljem v kaksen hrib (hitro ali pocasi), enako se mi licka za rocno prizge, ce se z avtom ustavim sredi dovoza v garazo na klancu... zdaj nevem kaj so mi takrat na servisu naredili samo da bi tekocine zmanjkalo...edino ce jo je treba dolivat vsakih 5k km.. ?

LP
Alfista
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio
Alfa Romeo Stelvio 2.0 Q4 GT Junior
Kraj: Brda

Jonas napisal/-a:Hmm, jz mam tud skoz probleme s to lucko od rocne. Najprej mi je svetila skoz, pa ko sem ga peljal na servis zaradi drugih stvari, so porihtali tudi to, brez da bi jim rekel ker sm pozabu. Potem se je stvar zacela ponavljat, sem oo velikem servisu zamenjal sprednje diske in ploscice, pa je blo spet uredu, zdaj pa spet opazam, ce bolj na hitro speljem spet zagori lucka za rocno, isto ce peljem v kaksen hrib (hitro ali pocasi), enako se mi licka za rocno prizge, ce se z avtom ustavim sredi dovoza v garazo na klancu... zdaj nevem kaj so mi takrat na servisu naredili samo da bi tekocine zmanjkalo...edino ce jo je treba dolivat vsakih 5k km.. ?

LP
Tista lučka od ročne je povezana z z senzorjem ki meri količino zav. olja v sistemu.
Ko se livel zav olja niža(ploščice diski se rabijo in posledično se več olja zadržuje v zavornih cilindrih ) ti tista lučka zagori! Ni nič nenavadnega.
Zgleda, da zavor ne šparaš in zato ti tako "hitro"(5kkm) zagori, a le ob speljevanju v klanec oz. pri pospeševanju. Ta senzor ni zadušen ni in je enako kot merilec goriva pri ladi, jugotu itd, ko ti je glede na ovinke kazalo poln tank oz prazen #-o .

Slika
Uporabniški avatar
Jonas
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Alfista napisal/-a:
Jonas napisal/-a:Hmm, jz mam tud skoz probleme s to lucko od rocne. Najprej mi je svetila skoz, pa ko sem ga peljal na servis zaradi drugih stvari, so porihtali tudi to, brez da bi jim rekel ker sm pozabu. Potem se je stvar zacela ponavljat, sem oo velikem servisu zamenjal sprednje diske in ploscice, pa je blo spet uredu, zdaj pa spet opazam, ce bolj na hitro speljem spet zagori lucka za rocno, isto ce peljem v kaksen hrib (hitro ali pocasi), enako se mi licka za rocno prizge, ce se z avtom ustavim sredi dovoza v garazo na klancu... zdaj nevem kaj so mi takrat na servisu naredili samo da bi tekocine zmanjkalo...edino ce jo je treba dolivat vsakih 5k km.. ?

LP
Tista lučka od ročne je povezana z z senzorjem ki meri količino zav. olja v sistemu.
Ko se livel zav olja niža(ploščice diski se rabijo in posledično se več olja zadržuje v zavornih cilindrih ) ti tista lučka zagori! Ni nič nenavadnega.
Zgleda, da zavor ne šparaš in zato ti tako "hitro"(5kkm) zagori, a le ob speljevanju v klanec oz. pri pospeševanju. Ta senzor ni zadušen ni in je enako kot merilec goriva pri ladi, jugotu itd, ko ti je glede na ovinke kazalo poln tank oz prazen #-o .

Hm najverjetneje res ja, po pravici povedano niti nisem gledal kolicino zavornega olja tako da nevem koliko ga je pravzaprav notri :P :oops: To je prva stvar ki jo bom storil ko pridem domov :P Tnx za odgovor.

LP
Uporabniški avatar
Marco O'Polo
Alfa Junior
Alfa Junior

A ce kupis neko zavorno tekocino, mislim olje a je vseeno ce je od drugega proizvajalca?
Uporabniški avatar
colibry
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kontakt:

Marco O'Polo napisal/-a:A ce kupis neko zavorno tekocino, mislim olje a je vseeno ce je od drugega proizvajalca?
hja kokr si uzames :) ni glih pomembno.. ni niti narobe niti ql ni.. vazn da je dot4.. oz tisti dot kot more bit.
mesanje razlicnih struktur ni dobr.
Uporabniški avatar
Creed
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

@ Marco O'polo
A je možno da so ploščice fuč?
A ni nek kabl spelan na ploščice, da ko so obrablene zasvet una ločka od ročne.

Pogledi kako je z zavornimi ploščicami.
Miholl
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: 156 sw
Kraj: Novo mesto
Kontakt:

enda druga lučka je - podobna tej sam da klicaja nima notri, pa črtice so namesto oklepaja...pa rumeno sveti - se mi zdi
Uporabniški avatar
Marco O'Polo
Alfa Junior
Alfa Junior

Sem pol preveril zavornega olja pa je tocno na max, tak da verjetno ni z oljem nic in resno sumim senzor.
Ker recimo, ko se peljem kje, pa ce je kje kaka neravnina(s tem ne mislim na neke jame itd, ampak recimo tam ko je cesta popravljena pol naprej a ne) pa me mal tam dvigne in mi tam zasvetita lucki.In pol svetita dokler ne pridem npr. do doma.

Verjetno bo res treba na servis
Odgovori
  • Informacija