Stilo 2.4 abarth

Fiat, Lancia, Ferrari, Maserati,...
Uporabniški avatar
veloce
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Alfa Romeo 156 1.8 16v TS Sport Pack 02
Alfa Romeo 159 2.0 SW TI 2.0 Mjet
Kraj: Ajdovščina

Kaj si ti slabo spal, al kako? A te tepejo vsak dan in je tu edini prostor, kjer se lahko izživljaš? Najprej še enkrat preberi, kaj sem napisal, kje sem primerjal in nato lahko mirne duše bluziš dalje.
Slika
mitja155
Alfist
Alfist
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: Ljubljana

veloce napisal/-a:Kaj si ti slabo spal, al kako? A te tepejo vsak dan in je tu edini prostor, kjer se lahko izživljaš? Najprej še enkrat preberi, kaj sem napisal, kje sem primerjal in nato lahko mirne duše bluziš dalje.
1. verjetno
2. grem zdej mal na dež :oops:
Uporabniški avatar
veloce
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Alfa Romeo 156 1.8 16v TS Sport Pack 02
Alfa Romeo 159 2.0 SW TI 2.0 Mjet
Kraj: Ajdovščina

WHAT???? :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Slika
Uporabniški avatar
LaserJaMM
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kontakt:

A bo treba forum zaklent ob polnih lunah in bednih deževnih dnevih? Dejte mal dihat!!! :evil:
Uporabniški avatar
Jan #87
Alfa Member
Alfa Member

Stilo je kvalitetn avto - tako, da brez skrbi.
Tale abarth zadeva je tudi meni zgrešena - bolje, da bi namesto navigacije in ostalih p******* dali gor poštene 18-ke in ostalo športno kramo :D

2.4 baje dosti pije (avtomatika da svoj davek)...probaj se peljat z multijet-om :lol: (140 KM), nič ne popije pa še dobr potegne 8)
GTA power
Uporabniški avatar
DaviiD
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Maribor
Kontakt:

Jan #87 napisal/-a:Stilo je kvalitetn avto - tako, da brez skrbi.
Tale abarth zadeva je tudi meni zgrešena - bolje, da bi namesto navigacije in ostalih p******* dali gor poštene 18-ke in ostalo športno kramo :D

2.4 baje dosti pije (avtomatika da svoj davek)...probaj se peljat z multijet-om :lol: (140 KM), nič ne popije pa še dobr potegne 8)
To nic ne popije mislis olja? Edini stilo 2.4 abarth, ki sem ga videl/vozil je popije vse olje se malo pred servisnim intervalom (no ne vse, tolko da je palcka suha ;)) Pa je bil pravilno ajnfaran :)

D.
Uporabniški avatar
MITT
Alfa Freak
Alfa Freak
Kraj: Lj.si
Kontakt:

BTW: a niso govorili, da bojo zastarel 2.4 motor zamenjali z novim 2.0 turbo motorjem? No ja, zgleda da so ga, ampak ne z 2.0, so ga z 1.9 motorjem in to 16V dizlom. Hehe. Stavim, da gre JTD 140KM bolje kot Abarth.
:evil:: "Yes, if you wanna run cool, you got to run on heavy heavy fuel!" :mrgreen:
Uporabniški avatar
Jan #87
Alfa Member
Alfa Member

[/quote]To nic ne popije mislis olja? Edini stilo 2.4 abarth, ki sem ga videl/vozil je popije vse olje se malo pred servisnim intervalom (no ne vse, tolko da je palcka suha ;)) Pa je bil pravilno ajnfaran :)

D.[/quote]

Da nič ne pije, sem imel v mislih dizla (M-Jet) 8)
GTA power
Uporabniški avatar
SHadowX
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 1

MITT napisal/-a:BTW: a niso govorili, da bojo zastarel 2.4 motor zamenjali z novim 2.0 turbo motorjem? No ja, zgleda da so ga, ampak ne z 2.0, so ga z 1.9 motorjem in to 16V dizlom. Hehe. Stavim, da gre JTD 140KM bolje kot Abarth.
Malo me je v oči zbodlo tisto "zastarel 2.4 motor". Ne vem od kje ideja da je 2.4 20V zastarel motor? Če se v Abarthu ne obnese je to izključno zaradi odločitve Abarth teama, da se motorju _zmanjša_ maksimalno moč iz originalnih 175 konjev kolikor jih ima v Lancii Kappi, na 168 kolikor jih ima Stilo Abarth. Dotični motor, doseže 190 konjev že z modifikacijo elektronike kar pa je že nekako primerljivo s konkurenco. Obenem naj o modernosti govori tudi to, da je ta motor tudi osnova za 2.4 mJTD in za 2.0 20V NA in turbo, motorji, ki so vse prej kot zastareli ...
Emperor of The Dark Realm
Uporabniški avatar
MITT
Alfa Freak
Alfa Freak
Kraj: Lj.si
Kontakt:

SHadowX napisal/-a:... da je ta motor tudi osnova za 2.4 mJTD in za 2.0 20V NA in turbo, motorji, ki so vse prej kot zastareli ...
Hm, ok, če je to res, vzamem vse nazaj.
:evil:: "Yes, if you wanna run cool, you got to run on heavy heavy fuel!" :mrgreen:
nejkopejko
Alfa Junior
Alfa Junior

Pozdravljeni!
imate podatke o tem , ce se vse to dogaja samo na 2.4. selespeed; ali tudi na 2.4. gt :?:
birdy
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

sam dodatek postu od LasserJamm-a

abarth je dober avtek itd itn....

sam ma par ocitnih pomanjklivosti
na prvem mestu: poraba pod 13 ni sla nkol 25 je bla pa cisto normalna cifra ce si mal hitrj vozu
lega v ovinkih...sva s prijateljem probala v krogu vozt(stilo abarth - AR75 1.8ie stock) in sem mu v krogu ko sva pelala bezal(jest sem vozu AR)...
menjalnik je pa pocasen in hkrati tudi razlog da je bil ta avto v manj kot letu 4x na vleki(mogoce se veckart za 4 jest vem)

kar se tice udobja recem sam to da so sedezi malo pretrdi, ko se peles do premanture te hrbet ze kr mocno boli
hlajen predal za pijaco prijeten plus
navigacija, racunalnik.....vse v najlepsem redu
originalen audio sistem je zlo ql
ne vem ce je se kako prasanje rec, sam jest bi v tem cenovnem razredu raj vzel kej druzga brez zamere
Zadnjič spremenil birdy, dne Po Jul 18, 2005 7:23 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
DaviiD
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Maribor
Kontakt:

Racunalnik je mimo. Ce zelis nastavit datum mores za letnico 2005x gumb obrnit. Ce zelis it na 100ti mp3 na CDju pa imas 2 moznosti: ali 100x stisnes naprej (kar je zelo pocasno, ker vedno ID3 tag precita), ali pa das na random in potem gres tolikokrat naprej da prides blizu 100, izklopis random in gres naprej oz. nazaj na 100tega. Glasovne komande so za en ku***. Vsakih tolko se ti na displayu napise "AIRBAG FALIURE", ker je en konektor pod sovoznikovim zicom hin, ipd...

D.
Sonny
Alfa Junior
Alfa Junior

birdy napisal/-a:sam dodatek postu od LasserJamm-a

abarth je dober avtek itd itn....

sam ma par ocitnih pomanjklivosti
na prvem mestu: poraba pod 13 ni sla nkol 25 je bla pa cisto normalna cifra ce si mal hitrj vozu
lega v ovinkih...sva s prijateljem probala v krogu vozt(stilo abarth - AR75 1.8ie stock) in sem mu v krogu ko sva pelala bezal(jest sem vozu AR)...
menjalnik je pa pocasen in hkrati tudi razlog da je bil ta avto v manj kot letu 4x na vleki(mogoce se veckart za 4 jest vem)

kar se tice udobja recem sam to da so sedezi malo pretrdi, ko se peles do premanture te hrbet ze kr mocno boli
hlajen predal za pijaco prijeten plus
navigacija, racunalnik.....vse v najlepsem redu
originalen audio sistem je zlo ql
ne vem ce je se kako prasanje rec, sam jest bi v tem cenovnem razredu raj vzel kej druzga brez zamere

trip computer laze. poraba se giblje z vecinoma mesto voznjo okoli 12.5. z veliko gas-a se seveda zvisa ampak res ne vidim kako bi ga sploh lahko tisal toliko, da bi presegel (ali dosegel ) povprecno 14 razen ce stojis vsak dan po ure v koloni, ostalo pa gas do daske. relacija pade konkretno. 25 je slaba sala in ni res. racunati je treba z listom in svincnikom.

avto ni trd (komfort) , ni lahek ( igračke) in ima fwd zato se logično v hitrih ovinkih ne pocuti tako dobro kot 200kg lazja ar75 z rwd .
menjalnik je pocasen za danasnje standarde, sicer nad 5 k popolnoma dovolj hitro menja za dinamično voznjo.

glede problemov. vozim 3 leta starega in se ni bilo problema. po tujih forumih je tudi dosti folka, ki nima problem po drugi strani pa je res dosti takih, ki ga imajo. zdej tu gre (vsaj po moji logiki ) za tvojo skrb do avtomobila in ravnanje z menjalnikom (menjanje nazaj v prvo da ne drsi sklopka, spuscanje gasa da gladko menja, ne kick down pri ze tekoci menjavi in potem ga se zezati z rocnim overrideom, pri avto. malo predvidevati kako bo prestavil da ga z moznim gasom ne zmedes.. se navadis in mi je avto z avtomatikom sedaj cisti zakon ) .. v glavem mislim da ce ga drk*s bo pac sel.. ampak kot pravim to pomoje. zaenkrat dela kul (knock knock)

hrbet te ne boli na daljsi voznji. imas dovolj nastavitev (visina , ledveni del) . problem je edino da bo morda sopotnika bolel ker ni opcije za ledveni del, ki je nastavljen precej izrazito ( za folk ki sedi bolj ravno :?
Zadnjič spremenil Sonny, dne So Jul 30, 2005 10:05 pm, skupaj popravljeno 2 krat.
Sonny
Alfa Junior
Alfa Junior

DaviiD napisal/-a:Racunalnik je mimo. Ce zelis nastavit datum mores za letnico 2005x gumb obrnit. Ce zelis it na 100ti mp3 na CDju pa imas 2 moznosti: ali 100x stisnes naprej (kar je zelo pocasno, ker vedno ID3 tag precita), ali pa das na random in potem gres tolikokrat naprej da prides blizu 100, izklopis random in gres naprej oz. nazaj na 100tega. Glasovne komande so za en ku***. Vsakih tolko se ti na displayu napise "AIRBAG FALIURE", ker je en konektor pod sovoznikovim zicom hin, ipd...

D.
racunalnik je v redu. kolikokrat pa datum nastavljas ?
govorne komande so cisto vredu in lepo delujejo. pac se treba navadit.
koliko avtomobilov je pa takrat imelo mp3 player-e ? sploh v tem cenovnem razredu ... res pa da gre izbiranje bolj pocasi naprej, treba pac dati najprej stop, ker ce je na play je precej motece.

airbag failure je pa precej znana napaka pri stilotih bila in ce je nisi popravil v garancijskem roku ..
Odgovori
  • Informacija