zanimiv članek o alfistih

Splošne informacije, izkušnje o Alfah
alfafil
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: maribor
Kontakt:

-to je uvodnik iz revije avtomania št.29/2005,19.7.2005

POEZIJA
Nekako nisem imel druge izbire.Oče Alfist mi že četrt stoletja pere možgane z Alfami in vsem,kar je povezano z njimi.
"Vsa ostala vozila so za en drek"pravi,sam pa mu ne smem oporekati.Pač,del moje vzgoje je bilo tudi tako pranje možganov in moram priznati,da se sploh ne pritožujem.V Sloveniji tako ali tako večina navija za Nemce predvsem za Bavarce in štirikolesnike iz koncerna VW.Če si privrženec koga drugega,si že nekaj posebnega.
No,ni vse tako hudo,kot se lahko razbere iz zgornjih besed.Mislim,da imam občutek za estetiko,grafično oblikovanje mi kar gre od rok,tako da znam oceniti,kaj naj bi bilo lepo(čeprav je lepota relativna,temu ne oporekam).Avtomobili znamke AR so po mojem skromnem mnenju že od nekdaj nekaj najlepšega,kar se vozi po našem planetu.Mogoče so gdaj pa gdaj malo usekali mimo,vendar zelo poredkoma,medtem ko konkurenca(če AR sploh ima konkurenco) to stori zelo pogosto.

Zakaj tak dolg uvod nakladanja o Alfah?Zato,ker sem v začetku julija končno postal pravi pravcati Alfist.Vse do tega prelomnega dne sem bil "le" Alfist po duši in v srcu,sedaj pa sem končno tudi lastnik čudovite italijanske štirikolesne lepotice.Pred hišo stoji krasna zelena 164,ki je ne zamenjam za nič na svetu."Oča" vozijo 166,pa mi na kraj pameti ne pade,da bi gdaj zamenjala.Alfica 164 mi je že od nekdaj nekaj tako krasnega,da kar ne morem napisati,v kakšni ekstazi sem zadnje čase.Sem morda čuden,ker uživam v vožnji "stare gajbe"?Veste,tega ne govorim zato,ker je Alfa 164 moja,ampak ker tako pač je.Ko se usedem vanjo,jaz ne vozim avta,jaz uživam v Alfi.Ne usedem se v avto in se peljem od točke A do točke B.Usedem se v Alfo in uživam trenutek,medtem ko "slučajno" vozim do neke točke B.Celotna vožnja od A do B je užitek,ne vožnja.In tako se po dolgem času držim omejitev,saj se mi nikamor ne mudi.Dlje sem v 164,dlje uživam.Če bi norel in bil ves čas na trnih,ne bi mogel uživati tako,kot če uživam in med mirno vožnjo poslušam Ramazzottia.Preprosta poezija.

Opozorilo zdravnika:uvodnik se vsem nealfistom zdi brezzvezen,mogoče neumen,medtem ko pravi Alfisti že vedo,o čem govorim.

Andrej Mihelič
androh
Alfa Member
Alfa Member

Če tega Miheliča kdaj srečam v živo, mu častim eno močno pijačo =D>
Uporabniški avatar
prjatu
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Ljubljana

Ja lepo, sej mi res vemo kako je. Ampak jaz bi raje pivo plačal fotru, ker ga je tako dobro prepariral
Pravi alfist postaneš šele takrat, ko ti zariba prva alfa

Zaradi slabega vremena bo današnji dan prestavljen na jutri
axa
Alfa Freak
Alfa Freak

TRUE =D> :-({|=
Uporabniški avatar
ToMi`
Alfist
Alfist
Kraj: Ruše

kak je možno da ostali smrtniki tega ne vidijo,čutijo. če pa je tak preprosto =D> :oops:
you cannot be a true petrolhead until you've owned an alfa. J. C.
Uporabniški avatar
colibry
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kontakt:

eni pac imajo alfo v dusi.. tako kot marsikater med nami :)
Uporabniški avatar
djsly
Alfist
Alfist
Kraj: Lublana

Alfe so zakon!

Dobim pijačo? :lol:
gb
Alfa Member
Alfa Member
Kraj: Maribor

Biti alfist je tudi način življenja ! :wink:
Uporabniški avatar
GEISTERFAHRER
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Ptuj

Ta spis je itak legenda! Ste prebrali test o novi Hyundai Sonati, v tej številki 29? Jaz sem skoraj počil od smeha, res duhovit komentar! :lol:
Slika
Alfa Romeo, za dušo in telo!
Uporabniški avatar
przlend
Alfa Freak
Alfa Freak

:ylsuper:
Že ko vidiš alfista,spoznaš esteta,človeka z občutkom,hkrati pa temparament ne dopušča dvomov o poreklu.
Uporabniški avatar
Dejch
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Avant2Go

Vsak ima en izgovor zakaj ima jajc doma. =D>
CAPO
Alfa Member
Alfa Member
Kraj: PTUJ
Kontakt:

kaki car... =D>

kje je pa ta članek objabljen?
primus
Alfa Junior
Alfa Junior
Kraj: Maribor

Zelo dober članek,sem dobil kar mravljince,ko sem bral njegove občutke.Tudi meni je oče pral možgane od leta 1985,ko je bila pri hiši prva alfa 33,za katero smo odšteli cca 30000 takratnih nemških mark.Pomoje je bila tako edina srebrna v MB,med tonami stoenk in fičekov..Zdaj pa imam svojo alfo in enako uživam v vožnji,nikamor se mi ne mudi in tudi zjutraj preden se vsedem v avto in odpeljem v službo vedno rečem:Zdravo Ljubica....sem zato čuden,NE,pač pa ljubitelj. :D
Tommo
Alfist
Alfist
Kraj: Velenje

bo potrebno revijo kupit? :D

Res dobr članek =D>

Jaz sem že zdaj addicted pa čeprov še nism mel svoje v lasti...verjamete? :wink:
Foggy
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Verjamemo =D> Moja punca od kar imam alfe drugega avta sploh ne pogleda....kaj šele da bi ga imela. Se je pa zelo vnela za GT-jko ali pa GTV :D pustimo se presenetiti.....
Odgovori
  • Informacija