-to je uvodnik iz revije avtomania št.29/2005,19.7.2005
POEZIJA
Nekako nisem imel druge izbire.Oče Alfist mi že četrt stoletja pere možgane z Alfami in vsem,kar je povezano z njimi.
"Vsa ostala vozila so za en drek"pravi,sam pa mu ne smem oporekati.Pač,del moje vzgoje je bilo tudi tako pranje možganov in moram priznati,da se sploh ne pritožujem.V Sloveniji tako ali tako večina navija za Nemce predvsem za Bavarce in štirikolesnike iz koncerna VW.Če si privrženec koga drugega,si že nekaj posebnega.
No,ni vse tako hudo,kot se lahko razbere iz zgornjih besed.Mislim,da imam občutek za estetiko,grafično oblikovanje mi kar gre od rok,tako da znam oceniti,kaj naj bi bilo lepo(čeprav je lepota relativna,temu ne oporekam).Avtomobili znamke AR so po mojem skromnem mnenju že od nekdaj nekaj najlepšega,kar se vozi po našem planetu.Mogoče so gdaj pa gdaj malo usekali mimo,vendar zelo poredkoma,medtem ko konkurenca(če AR sploh ima konkurenco) to stori zelo pogosto.
Zakaj tak dolg uvod nakladanja o Alfah?Zato,ker sem v začetku julija končno postal pravi pravcati Alfist.Vse do tega prelomnega dne sem bil "le" Alfist po duši in v srcu,sedaj pa sem končno tudi lastnik čudovite italijanske štirikolesne lepotice.Pred hišo stoji krasna zelena 164,ki je ne zamenjam za nič na svetu."Oča" vozijo 166,pa mi na kraj pameti ne pade,da bi gdaj zamenjala.Alfica 164 mi je že od nekdaj nekaj tako krasnega,da kar ne morem napisati,v kakšni ekstazi sem zadnje čase.Sem morda čuden,ker uživam v vožnji "stare gajbe"?Veste,tega ne govorim zato,ker je Alfa 164 moja,ampak ker tako pač je.Ko se usedem vanjo,jaz ne vozim avta,jaz uživam v Alfi.Ne usedem se v avto in se peljem od točke A do točke B.Usedem se v Alfo in uživam trenutek,medtem ko "slučajno" vozim do neke točke B.Celotna vožnja od A do B je užitek,ne vožnja.In tako se po dolgem času držim omejitev,saj se mi nikamor ne mudi.Dlje sem v 164,dlje uživam.Če bi norel in bil ves čas na trnih,ne bi mogel uživati tako,kot če uživam in med mirno vožnjo poslušam Ramazzottia.Preprosta poezija.
Opozorilo zdravnika:uvodnik se vsem nealfistom zdi brezzvezen,mogoče neumen,medtem ko pravi Alfisti že vedo,o čem govorim.
Andrej Mihelič