Menjava zav. ploščic alfa 155

Tehnične teme o modelih 145, 146, 155 in GTV/Spider

Moderator: Tehnika moderatorji

Odgovori
bruhica999
Alfa Junior
Alfa Junior
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: Ljubljana

Zanima me, če obstaja kakšen enostaven način za menjavo zadnjih zavornih ploščic na alfi 155. Zavorni cilinder je treba ob pritiskanju noter še vrteti. Se da brez posebnega orodja ali naj enostavneje grem do zavornega servisa?

lp, Miha
Uporabniški avatar
Turtle
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Alfa Romeo GT
Kraj: Bilo kuda kiki svuda

Kokr je men poznano so dobre zavore dokaj pomembna svtar na avtu. Še posebaj to da so OK sestavljene in balansirani....če tega nisi prej počel pojdi na zavorni servis.....
FIAT MAJSTER
Alfa Junior
Alfa Junior
Kraj: Prekmurje

bruhica999 napisal/-a:Zanima me, če obstaja kakšen enostaven način za menjavo zadnjih zavornih ploščic na alfi 155. Zavorni cilinder je treba ob pritiskanju noter še vrteti. Se da brez posebnega orodja ali naj enostavneje grem do zavornega servisa?

lp, Miha
Da se brez posebnega orodja, samo moraš biti malo spreten. Raje pojdi do mehanika pa ti zamenja v pol ure. Lahko narediš več škode kot koristi.
Sanjski avto: HONDINA mehanika v ALFI
Uporabniški avatar
Q_4
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Alfa GT
Kraj: MB-Okolica

Če nisi malo praktika res raj epojdi na servis, ker te res nebo to toliko stalo kot lahko narediš škode.Tako kot pravi FIAT MAJSTER.

V kolikor pa si tisti ki bi rad šraufal: Vzameš tesarsko spono(šraufcvingo) jo našpanaš čez cilinder tako da ga not tišči in s papagajkami ali cevnimi kleščani(ror-cangami) vrtiš bat in obenem priteguješ spono. Na servisu nebo nič drugače, le če sam kaj poškoduješ (pretrgaš žlauh za zavorno,poškoduješ cilinder...) Te res lahko krepko več stane vse skupaj. Kot pa menjava.
...ko ne moreš dol iz znamke Alfa Romeo...
Merlin
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Koseze

Samo zašravfat je treba, nič notr prtiskat ker je na navoj.
Navaden izvijač, seveda precej večji in zatakneš med zobe (batek ma obliko deteljice) pa zašravfaš čisto notr.
Enyoj your ride! Drive Alfa!

Slika
bruhica999
Alfa Junior
Alfa Junior
Kraj: Ljubljana

Merlin napisal/-a:Samo zašravfat je treba, nič notr prtiskat ker je na navoj.
Navaden izvijač, seveda precej večji in zatakneš med zobe (batek ma obliko deteljice) pa zašravfaš čisto notr.
Točno tko sem naredu. Je šlo zelo lepo nazaj noter. Mal sem bil prestrašen ker sem mislil, da je dejansko treba pritiskat noter...

Hvala pa vsem za odgovore.

lp, Miha
Merlin
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Koseze

Ni za kej, zato pa smo tukej :D :D
Enyoj your ride! Drive Alfa!

Slika
Odgovori
  • Informacija