Zanima me, če obstaja kakšen enostaven način za menjavo zadnjih zavornih ploščic na alfi 155. Zavorni cilinder je treba ob pritiskanju noter še vrteti. Se da brez posebnega orodja ali naj enostavneje grem do zavornega servisa?
Kokr je men poznano so dobre zavore dokaj pomembna svtar na avtu. Še posebaj to da so OK sestavljene in balansirani....če tega nisi prej počel pojdi na zavorni servis.....
bruhica999 napisal/-a:Zanima me, če obstaja kakšen enostaven način za menjavo zadnjih zavornih ploščic na alfi 155. Zavorni cilinder je treba ob pritiskanju noter še vrteti. Se da brez posebnega orodja ali naj enostavneje grem do zavornega servisa?
lp, Miha
Da se brez posebnega orodja, samo moraš biti malo spreten. Raje pojdi do mehanika pa ti zamenja v pol ure. Lahko narediš več škode kot koristi.
Če nisi malo praktika res raj epojdi na servis, ker te res nebo to toliko stalo kot lahko narediš škode.Tako kot pravi FIAT MAJSTER.
V kolikor pa si tisti ki bi rad šraufal: Vzameš tesarsko spono(šraufcvingo) jo našpanaš čez cilinder tako da ga not tišči in s papagajkami ali cevnimi kleščani(ror-cangami) vrtiš bat in obenem priteguješ spono. Na servisu nebo nič drugače, le če sam kaj poškoduješ (pretrgaš žlauh za zavorno,poškoduješ cilinder...) Te res lahko krepko več stane vse skupaj. Kot pa menjava.
Samo zašravfat je treba, nič notr prtiskat ker je na navoj.
Navaden izvijač, seveda precej večji in zatakneš med zobe (batek ma obliko deteljice) pa zašravfaš čisto notr.
Merlin napisal/-a:Samo zašravfat je treba, nič notr prtiskat ker je na navoj.
Navaden izvijač, seveda precej večji in zatakneš med zobe (batek ma obliko deteljice) pa zašravfaš čisto notr.
Točno tko sem naredu. Je šlo zelo lepo nazaj noter. Mal sem bil prestrašen ker sem mislil, da je dejansko treba pritiskat noter...