1) Zakaj avto se vedno trokira kljub menjavi LMMja in senzorja temperature vhodnega zraka in tankanju 100 bencina?
2) Zakaj se vedno zgine ves zavornji olje ceprav imam zelo blago voznjo in kljub menjavi tistga cilindra pri sklopki al kaj je ze..
3) Zakaj prihajajo neki cudni zvoki vedno ko prizgem ventilacijo in dam recimo na 2. stopnjo (neko skrtanje in cviljenje).
4) Zakaj mi je kar na enkrat zdaj med voznjo nehalo tisto za spricanje sip? (motorcek dela, cevi sem odklopil in spucal, posodo sem scistu, tisto mrezico za umazanijo tudi? Vedno slabse je sel curek ven, nato pa nic vec, seveda sem imel polno tekocino notr).
5) Zakaj slisim nenormalno mocne kovinske udarce ko zapeljem cez lezecega policaja ali ce malo hitreje speljem? (menjane so bile pred kratkim ze roke, koncniki in gumice stabilizatorja) Zvok prihaja in sopotnikove strani zadaj.
6) Zakaj je poraba se vedno nad 10l, ceprav je od tega 70% relacije z povprecno hitrostjo 130km/h. Gume so serijske 14ke, napumpane tko kot treba in seveda kljub PONOVNI menjavi sonde?
7) Zakaj vedno tezje saltam, dostikrat sploh ne gre v prestavo? Ponavadi pomaga ce sklopko spustim in jo nato ponovno pohodim - zelo neprakticno. Olje v menjalniku je bilo zamenjano na servisu.
9) Zakaj vedno bolj cutim vibracije na volanu v nekaksnih intervalih ki jih prej nisem? Nekako tako kot da bi se vklapljal kompresor za klimo, vendar v mojem primeru miruje?
10) Zakaj se je potrebno skoraj dobesedno zaleteti v vrata, da se jih zapre, kljub temu da so bili menjani celo nosilci, ki naj bi se seveda povesili?
No zdj sm nehu k mi je 10 lepa cifra. Po pravici povedan - avta imam poln k****. Moja druga najvecja zivljenska in financna napaka. Mogoce kdo ve kako bi to najceneje zrihtu al pa kaj bi lahko bilo?
V avto sem zmetu ze prevec, vedno sm mislu, sam se to zamenjam pa bo pol vredu, vsakic caku na placo, jo 80% takoj zapravu, pa vedno znova nekaj narobe. Po 15 mescih imam tega dovolj. Avta takega kot je, najverjetneje ne moram prodati nekomu in ga dobesedno nategnit, da je z njim kao vse v redu, itak bi pa neki tudi sam opazu. Da mu vse to povem po resnici, ga noben pomoje se pogledat nebo hotu. A se mi bol splaca it do avtohise pa vzet neki staro za staro? Malo mi bo ponudu sam jebiga, velik od tega avta nikol nisem in tud nikol nebom dobil.
Poleg vsega tega kar sem napisal pod tocke, sam predobro vem, da je potrebno zamenjati se sklopko, fedre, termostat in komplet kljucavnic (pri 119k km prevozenih).
Z avtom lepse kot sem ravnal, preprosto nebi mogel. Na vsak plocnik sem plazil po 10minut, vedno sem pocakal da se je kazalec za temp. dvignil na delavno temperaturo, sele takrat so se obrati dvignili nad 3000, VSI servisi so bili opravljeni pri Cosmosu, Nordu ali Zegi. Redno ciscena, sesana, polirana pri TopFinishu... Zakaj to govorim? Zato ker mi je avto veliko pomenil in mi je bil zelo pri srcu, zato mi ni bilo tezko nic naredit ali zamenjat.
Sam nevem vec kaj naj naredim. Kaj bi vi? Koliko sem dal za servise sem ze napisal, koliko bi mogel dat da bi to popravu boste vsaj okvirno povedali vi, za avto sem dal pa 1.100.000.
Avta se bom znebil tako ali tako, nevem samo ali naj se spravim rihtat in ga nato se malo obdrzim ali naj se ga znebim takoj in kupim nekaj, kar bo sluzilo mojim zahtevam. In kaj so to? Nisem zahteven clovek. Samo to, da me pripelje od LJ do MB brez okvar.
Se opravicujem ampak take zalosti in hkrati takega razocaranja pac ne morem skriti!
Hvala ze v naprej,
LP