Italjan napisal/-a:Ray napisal/-a:Zamenjaj fillter klime(papirnat) z tistim, ki je sestavljen iz aktivnega oglja. Ta veliko manj vleče vlago na sebe, tako da tudi veliko manj vlage pride med pihanjem v kabino. Edina prava rešitev.
Razloži mi tole čudežno ogleje: vleče vlago nase - da jo da kam?
A kr noter vstane in potem filter po 6 mesecih vsebuje 200l vode?
Aktivno oglje v filtru, recimo da ju kul, zakaj pa je tam?
Nočem bit nesramen, samo pri fiziki pa nisi kaj veliko poslušal.

Filter klime ali pa mikrofilter je v avtu zato, da prepreči, da pridejo prašni delci v kabino, ter v nekem smislu tudi vonjave. Razlika med papirnatim filtrom in filtrom iz akt. oglja je v tem, da oglje veže nase ca.40% več vonjav, ki so zunaj avta. Zraven pa ne vleče vlago nase.(veliko manj, kot pa papirnat)
Kar se pa vlage tiče: Ko filter vzameš ven, še posebej v tem času je napit/prepojen z vodo, kar posledično pomeni, da oddaja vlago, ki pa gre v kabino. Tistih tvojih 1.8 l/dan.......vode mislim....pa poslušanje pri fiziki...o tem bi lahko še diskutirala, ampak imam pametnejše delo, kot pa enemu ....polagat karte na mizo.
Z moje strani je bilo vse napisano kot pomoč, če si pa ti sam toliko pameten pa si pri fiziki bolj poslušal kot jaz.....ti pa ni treba potem takih bedarij spraševati.
Pa brez zamere.