kupil sem 156 1.9 JTD (85kw).. sicer sem z avtom zelo zadovoljen, opažam pa , da včasih med pospeševanjem pri polovičnem plinu malo pocuka (nakratko izgubi moč) tam nekje med 2000 in 3000 obrati. Pri polnem plinu se to nikoli ne zgodi (pospešuje zvezno). Kaj bi to lahko bilo?
Serviser pravi, da gre verjetno za normalen pojav - turbo luknjo - med 2 in 3k vrtljajev. Do zdaj JTD nisem vozil, pri Volkswagnovem TDI kakega podobnega trzanja ni bilo..
te turbine so variabilne - dela od začetka do konca, tako da nimajo turbo luknje.
Meni je počela podobno; menjali smo vse možno, na koncu pa je bil nekakšem ventil na turbini - strošek 50 jurjev.
andrejk napisal/-a:Serviser pravi, da gre verjetno za normalen pojav - turbo luknjo - med 2 in 3k vrtljajev. Do zdaj JTD nisem vozil, pri Volkswagnovem TDI kakega podobnega trzanja ni bilo..
matr mi grejo na živce mehaniki ki: nimajo pojma al pa se jim ne da delat in si potem zmišljujejo zgodbice. Če cuka, trokira, ruka ali trza to ni normalno in pika. Nasvet: zamenjaj servis.
Kr povej, kdo je ta serviser, da se ga bomo še ostali izogibali.
Nad 3500 dela normalno, brez cukanja... Cukanje se pojavi še posebej kadar je avto obremenjen, npr. pri pospeševanju z mesta in pri pospeševanju v klanec, in to vedno nekje med 2200 in 2800 vrtljajih. Čuti se, kot da bi nakratko odvzel plin in ga potem spet pohodil (včasih se večkrat ponovi)..
Tako ja, isto, nad 3000 - 3500 obrati je bilo normalno. Pri speljevanju pa ni imela moči, pa še pokaditi je znala kot tank. Mogoče je senzor zraka (men ga je vsak serviser prav pametno menju, preden smo odkrili napako.)
a se ti prizge tudi rdeca lucka od motorja? meni se je isto dogajalo...menjavali so mi vse mozno..na koncu so ugotovili da je mela turbina prevec tlaka...Zega mi je to popravu..strosek..5 minut dela in za pivo...