Pomoč pri nakupu!

Splošne informacije, izkušnje o Alfah
Uporabniški avatar
guma
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: Ljubljana

To matematiko, kaj se bolj splača je pametno večkrat okrog obrnit. Sam delam podobne kilometre in sem preračunaval stokrat kaj se bolj splača. Mislim, da glede na razliko v ceni (pri nakupu precejšna, pri ceni goriva pa manjša) je pri nakupu bolj pomemben osebni občutek. Neke hude razlike v porabi ne pričakuj, na forumu se je že marsikdo pritoževal, da ne spravi 147 1.9 jtd pod 6 litrov. Jaz bi ti predlagal, da če si "tiščač" in si odvisen od tega, da vidiš kazalec obratomerja večkrat na dan v rdečem polju, potem vzami 1.6. Motor se rad vrti in ima čudovit zvok (poraba 9-10l/100 mešano). Je pa res, da ima bencinar veselje do dela v višjih vrtljajih, kar lahko postane čez čas moteče (enostavno se naveličaš tiščat). Dizel je še vedno verjetno najboljša izbira, ker ima manj okvar (po besedah mehanikov), manj kuri, itd. Mislim, da je še vedno zgolj osebna odločitev. Jaz sem vzel bencinarja (od 30 do 35k kilometrov letno) in mi ni žal, bo pa verjetno naslednja alfa dizel. (bom starejši, bolj umirjen... :mrgreen: )

Veliko sreče pri nakupu!
Slika
Uporabniški avatar
Gorkichev
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Nova Gorica - Ljubljana - Nova Gorica

Overs[t]eer napisal/-a:Teo vse lepo povedu... :D

...bi se pa pritožil nad tisto :D - da 1.6 120ps nikamor ne gre.
Prosim ignoriraj take izjave - avto gre za v primerjavi z drugimi 1.6motorji odlično in res ne vem kaj lahko še pričakuješ od atmosferskega motorja take velikosti... Primerjava z balenotom 1.3 :wink: - res je da maš v balenotu občutek da boš zdej zdej prebil zvočni zid... k ni čist nč izoliran, pa vse se trese. Če bi jih pa ob bok postavu bi bla pa razlika očitna.

je pa res da bi se na število tvojih kilometrov verjetno bolj splačalo vzeti jtd.
sej ne bom reku da je slab motor........samo za tako avto je premalo......bol za nonke - penzion paket. Kar pa me pa res dela živčnega pri tem motorju je pomankanje 6 prestave. na AC pri 150 km/h kuri 11,5 l in se vrti pri okoli 4500 obratih..........zakaj so špratali s 6.?

Nevem pa zakaj niso dali po faceliftu 2.0 JTS in še forsirajo tistega twin sparka........??????
alfafil
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: maribor
Kontakt:

gorkichev napisal/-a:
Overs[t]eer napisal/-a:Teo vse lepo povedu... :D

...bi se pa pritožil nad tisto :D - da 1.6 120ps nikamor ne gre.
Prosim ignoriraj take izjave - avto gre za v primerjavi z drugimi 1.6motorji odlično in res ne vem kaj lahko še pričakuješ od atmosferskega motorja take velikosti... Primerjava z balenotom 1.3 :wink: - res je da maš v balenotu občutek da boš zdej zdej prebil zvočni zid... k ni čist nč izoliran, pa vse se trese. Če bi jih pa ob bok postavu bi bla pa razlika očitna.

je pa res da bi se na število tvojih kilometrov verjetno bolj splačalo vzeti jtd.
sej ne bom reku da je slab motor........samo za tako avto je premalo......bol za nonke - penzion paket. Kar pa me pa res dela živčnega pri tem motorju je pomankanje 6 prestave. na AC pri 150 km/h kuri 11,5 l in se vrti pri okoli 4500 obratih..........zakaj so špratali s 6.?

Nevem pa zakaj niso dali po faceliftu 2.0 JTS in še forsirajo tistega twin sparka........??????
-se kar strinjam z teboj glede TS motorja,ampak 6. prestava bi prav prišla tudi moji 147 JTD,recimo po klancu navzdol si hitro v rdečem (čez 215km/h)
-TEO ne laže ko reče da mu po ravnem števec kaže 210
-z porabo je tako-glede na moj način vožnje in ženin tudi,je povprečje 6,5
-če bi pelal samo po mestu pa 8
-podeželje 5-5,5,kot sem povedal,na moj način vožnje
Uporabniški avatar
Overs[t]eer
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: 156 3.2 GTA

gorkichev napisal/-a: Kar pa me pa res dela živčnega pri tem motorju je pomankanje 6 prestave. na AC pri 150 km/h kuri 11,5 l in se vrti pri okoli 4500 obratih..........zakaj so špratali s 6.?
Ja šesta mu manjka... ampak to je predvsem slabost (oziroma prednost) alf da majo peto ponavadi dost kratko... zato tm do 200kmh s 1.6 120ps relativno hitro prilezeš, je pa res da si že bliz rdečega polja... Prednost tega je da maš res izkoriščen ves območje, če gledaš kakšnga nemca v četrti že totalno tuli, daš v peto ga pa zmanjka, daš spet v četrto itd... pr alfah nimaš teh problemov - je pa za umirjeno vožnjo res malce moteče...

pr dizlih - k sem vozu m-jet 150ps... je pa itak 4., 5., 6., vse isto, v vseh prestavah vleče enako... razlika je le v porabi z vsako višjo prestavo 2 litra manj :D ta navor res dela svoje.
Uporabniški avatar
alfist...
Alfa Member
Alfa Member

kdo je ta,ki si upa primerjati alfo z Balenotom?????potem si za drug forum..glej pod motokultivatojre #-o :evil:
ni nam lahko
Uporabniški avatar
Jonas
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Ma kaksn TS, dizla uzem ce si pamtn, tist vsaj dela. Pac izkusnje pa to..

LP
Uporabniški avatar
Gorkichev
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

alfist... napisal/-a:kdo je ta,ki si upa primerjati alfo z Balenotom?????potem si za drug forum..glej pod motokultivatojre #-o :evil:
ejej.......mati mi je pustila balenota sama je kupla 147 1.6 T.S............

se mi zdi da je motor pr japončki dosti bol uporaben.........u 3. pri 2000 obr/ min vleče dosti bol prepričlivo ku 1.6 t.s. In tudi pri visokih obratih se mi alfica (nad 5000) ne zdi neč kaj prepričljiva...... :?
Miholl
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: 156 sw
Kraj: Novo mesto
Kontakt:

gorkichev napisal/-a:
alfist... napisal/-a:kdo je ta,ki si upa primerjati alfo z Balenotom?????potem si za drug forum..glej pod motokultivatojre #-o :evil:
ejej.......mati mi je pustila balenota sama je kupla 147 1.6 T.S............

se mi zdi da je motor pr japončki dosti bol uporaben.........u 3. pri 2000 obr/ min vleče dosti bol prepričlivo ku 1.6 t.s. In tudi pri visokih obratih se mi alfica (nad 5000) ne zdi neč kaj prepričljiva...... :?

Ma mama 1.6ts 105KS? Ta motor je res malce anemičen...morš pa računat kok se baleno vrti in kok se alfa vrti v obrate, tudi baleno je verjetno precej lažji avto, prav tako da prožnost in navor ne morata biti povsod enaka...
Drugače pa se 120 konjski TS zelo lepo zvrti od 4,5rpm, do 3,5rpm je pa res mal len...
Kolko konjski pa je Baleno?
Miholl
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: 156 sw
Kraj: Novo mesto
Kontakt:

Sm prebral celotno temo, ni treba odgovarjat...ja nevem no pomoje je res občutek tisti ki vara...v manjših avtih je občutek hitrosti dosti večji....drugače 1.6ts mašina z močno pokvarjenim variatorjem recimo popapca 1.8 Hyundai lantro z isto težo in 15 konji več...tako da....neke hude nad-konkurence med 1.6 mašinami ravno nima...
Uporabniški avatar
Gorkichev
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

mati ima 120 konsko...........baleno: 900 kg , 1.3 85KM.

problem pri t.s. motorju je predusem uporabnost, saj je pri niskih obratih lenobn. Kadar pa je na obratih se poraba dvigne kar ppošteno nad 12l/100 KM, kar je ogromno (poglejte BMWjeve motorje - 330 ima povprečje 12 l/100km).

Da ne bom samo grajal ta motor.....med konkurenco ima najlepši zvok in najlepše deluje .........!!!!! U teem pa me preseneča

Fajn bi blo da bi ta motor mew turbino. Potem bi biw pošteno uporaben in zmogliv in bi se lahko kosal z JTD motorjji (baaje naj bi mela 149 1.4 turbo motor????)
Uporabniški avatar
tha_man
Alfist
Alfist
Vozilo: Alfa 146 1.6 TS, Grande Punto 1.4 T-Jet, MX-5 2.0 RC

To je 300 kil razlike, kar kljub švohnejši mašini veliko pomeni. Meni se tud zdi da AX bolj potegne kot Alfa z mesta, ampak le do relativno nizkih hitrosti. Poleg tega je očitna razlika, če se v Alfi peljemo štirje al pa v AX-u, v katerem si hitro v tretji, al pa kar v drugi.

Drgač se pa moji 120 konjski 146 čist odpuli nad 5000 rpm, čudi me da bi blo s 147 drugače. TSji so pač taki, da jih je treba vozit na relativno visokih obratih (3500+), če hočeš da res potegnejo. Kruzat se da pa brez problema tud na 2000 rpm, se še nikoli ni zgodilo da bi moral šaltat v nižjo, ne glede na klanec. Vsaj dokler ni blo treba prehitevat, takrat pa... :ylsuper:
Uporabniški avatar
AR155
Alfa Freak
Alfa Freak
Kraj: reteče pri škofji loki

pozdravljeni!!

imam 147ko 1.6 105KM ,morm rečt da je res malo len pod 4000 obrati pa res je da ji manjka 6. prestava,samo kolikokrat se pa pelješ čez 200?
malo morš pogledat funkcionalnost avta za kaj ga boš rabil,
če bi rad dirkal kupi V6(nažalost ne 147) sam če bi se pa rad udobno,pa hitro v ovinke vozil,je pa 147ka le precej boljša v tem razredu.
imam pa kolega ki ima balenota pa je v enem letu 2 krat menjal menjalnik.....visoka cena tega dirkanja do 100 km/h

verjetno danes nebi menjal za avto,ki ima mogoče malo manj desetink do 100km/h,pa da sediš v njem (pardon) kot v "drvarnici".

lp
forza alfa
Odgovori
  • Informacija