147 1.6 ali 2.0?

Tehnične teme o modelih 156,147 in GT

Moderator: Tehnika moderatorji

Uporabniški avatar
Dejch
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Avant2Go

Mah razlike v porabi so tako majhne, da glava pece, pri ceni delov, so ponavad od 2,0 cenejse kakor od nizjih prostornin itd. Edini minus je in samo ta je, da je registracija in zavarovanje drazje, ni pa spet tok drazje, da bi zaradi tega obubozal, saj ni 3,0 masina. :)

Ti pa sam povem, ce rad kdaj napulš avto in imas rad filing k te lima, 1,6 ni primeren in . Meni je totalno zal, da imam 1,4, sicer je dobr motor in vse, ampak enostavno veš, posebej, ker ima tak hud zvok, da je zalost, da ne gre nikamor.
Uporabniški avatar
Italo
Alfa Junior
Alfa Junior
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: Maribor

Tnx...Bom uposteval :wink:
Uporabniški avatar
guma
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Ljubljana

_BiStRi_ napisal/-a:Predvsem ti avtomobila z 2.0 ne bo potrebno tako priganjati kot bi 1.6, da bi avto dobro šel... zato imata podobno porabo pri recimo enaki normalni vožnji...s tem, da je treba 1.6 tiščat, 2.0 pa ne...če pa se rad voziš počasi,po predpisih, brez naglega pospeševanja boš imel pa z 1.6 seveda manjšo porabo...posledično pa tudi počasnejšo vožnjo...gre pa 2.0 veliko, veliko bolje :wink:

Karkoli boš kupil redno servisiraj, daj ji dobro olje, in služila ti bo dobro!
.... spet ni treba toliko tiščat 1.6. Alfa je že z osnovnim motorjem spodobno hitra. Za normalno in dinamično vožnjo gre vrh glave, saj ne govorimo o 60 konjih, da bi ga moral stalno imeti v rdečem polju. Je pa res, da od viška ne boli glava, (razen pri registraciji ) :wink:
Uporabniški avatar
žival
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Litija

Sem se pelu, že s 146 1.6 (120KM), pa 145 (2.0 155KM), pa 147 (120KM). Pa lohk rečem, da se 1.6 zelo dobr pele. Seveda gre 2.0 bol, sam tok spet ne. Moj nasvet: ne glej zoliko na mašino, ampak bolj na ohranjenost avta, vzemi tako, ki bo bolje ohranjena. Ker tudi če imaš več konjev se jih sčasoma navadiš in ti jih rata premalo, pa ni važno koliko jih je. Če si zasvojen s hitrostjo tako pač je. Če pa si povsem navaden voznik, brez pretiranih želja po podiranju rekordov na radarjih bo že 1.6 s 105 km dovolj.
Uporabniški avatar
guma
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

žival napisal/-a:Sem se pelu, že s 146 1.6 (120KM), pa 145 (2.0 155KM), pa 147 (120KM). Pa lohk rečem, da se 1.6 zelo dobr pele. Seveda gre 2.0 bol, sam tok spet ne. Moj nasvet: ne glej zoliko na mašino, ampak bolj na ohranjenost avta, vzemi tako, ki bo bolje ohranjena. Ker tudi če imaš več konjev se jih sčasoma navadiš in ti jih rata premalo, pa ni važno koliko jih je. Če si zasvojen s hitrostjo tako pač je. Če pa si povsem navaden voznik, brez pretiranih želja po podiranju rekordov na radarjih bo že 1.6 s 105 km dovolj.
To bi bil tudi moj nasvet. :wink:
Uporabniški avatar
GTA lover
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

_BiStRi_ napisal/-a:Predvsem ti avtomobila z 2.0 ne bo potrebno tako priganjati kot bi 1.6, da bi avto dobro šel... zato imata podobno porabo pri recimo enaki normalni vožnji...s tem, da je treba 1.6 tiščat, 2.0 pa ne...če pa se rad voziš počasi,po predpisih, brez naglega pospeševanja boš imel pa z 1.6 seveda manjšo porabo...posledično pa tudi počasnejšo vožnjo...gre pa 2.0 veliko, veliko bolje :wink:

Iz teh besed veje modrost večkratnega lastnika vseh mogočih Alf... :roll: :roll:
Uporabniški avatar
przlend
Alfa Freak
Alfa Freak

Mogoče so ostali pozabili še na eno razliko med 2.0 in 1.6,in ta je meni najpomembnejša :wink: To pa je prožnost motorja,katera prav pride pri varnih in hitrih prehitevanjih,ne pa toliko pri pospeških in končni hitrosti.2.0. mašina bo tudi veliko manj obremenjena in s tem tudi trpežnejša in pri višjih hitrostih tudi varčnejša.Skratka,če delaš do 20K km na leto,potem kupi 1.6,če pa si na cesti 30K in več,ti priporočam 2.0.
Uporabniški avatar
GTA lover
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

przlend napisal/-a:Mogoče so ostali pozabili še na eno razliko med 2.0 in 1.6,in ta je meni najpomembnejša :wink: To pa je prožnost motorja,katera prav pride pri varnih in hitrih prehitevanjih,ne pa toliko pri pospeških in končni hitrosti.2.0. mašina bo tudi veliko manj obremenjena in s tem tudi trpežnejša in pri višjih hitrostih tudi varčnejša.Skratka,če delaš do 20K km na leto,potem kupi 1.6,če pa si na cesti 30K in več,ti priporočam 2.0.
Vse je odvisno od stila vožnje... 1.6 dejansko ni podhranjen motor in ne gre slabo...Bi se kar strinjal z uporabnikom guma.
Uporabniški avatar
Italo
Alfa Junior
Alfa Junior
Kraj: Maribor

hmm..letno bi delal do 20k km. Sem peljal 1.6 pa se mi je kar dopadla..2.0 pa zal nisem...hmm...dilema..:)
Uporabniški avatar
Jonas
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Ce dela 30k km letno pol naj dizla kup, ne pa 2.0 TS ...

LP
Uporabniški avatar
_BiStRi_
Administrator
Administrator

GTA lover napisal/-a:

Iz teh besed veje modrost večkratnega lastnika vseh mogočih Alf... :roll: :roll:
Kaj pa teb ni jasen, kaj sem pa narobe napisu???
aja pa pelu sem 1.6 147, tko, da bom že vedu približno kaka razlika je in pa 147 2.0 tudi, tko da...
:roll: :roll:

Tudi nisem rekel da je 1.6 prešvoh...odvisno za kaj jo potrebuješ in kake želje imaš :wink:
145 QV,33,145,147,159 TI
Uporabniški avatar
GTA lover
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

_BiStRi_ napisal/-a:
GTA lover napisal/-a:

Kaj pa teb ni jasen, kaj sem pa narobe napisu???
aja pa pelu sem 1.6 147, tko, da bom že vedu približno kaka razlika je in pa 147 2.0 tudi, tko da...
:roll: :roll:

Tudi nisem rekel da je 1.6 prešvoh...odvisno za kaj jo potrebuješ in kake želje imaš :wink:
Stari, vse mi je jasn, sam to ne, kako lahko po peljanju sodiš o tem, kako bo ona brez težav delala, samo redni servisi in to je to. Sliši se, ko da si jih imel že sedemnajst, vse mogoče motorje in ti je kristalno jasno da je avto ob rednih servisih milo rečeno nepokvarljiv :roll:
Uporabniški avatar
_BiStRi_
Administrator
Administrator

Mogoče si narobe zastopu, predložil sem le nasvet naj jo redno servisira, kaj bolje da mu napišem, naj ne dela servisa...in pa ja res je, da ob rednem servisiranju, crkne kasneje...a ni tle logike...noben avto pa ni nepokvarljiv...alfa tud ne...prašite jonasa :mrgreen: In ja, ni garancije, da bo stvar delala, če delaš redne servise...sicer pa pomoje sam dobro veš kaj sem mislu z tem :wink:
145 QV,33,145,147,159 TI
Foggy
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Zdej pa prosim back to topic...

Lp

Foggy
Uporabniški avatar
Naio
Alfist
Alfist
Kraj: Maribor-okolica

Crkne ti lahko 4.0,ali 2.0 ali 1.6 ali vsak motor,tud če ga maš vsake pol leta na servisu...pretiravam vem...Zakaj se postavljajo vprašanja,kot so takšna...?tudi jaz sem ga postavljal,ampak na koncu sem itak izbral tisto,kar mi je osebno najbolj ustrezalo in me prevzelo.Mnenja so različna in dileme o izbira motorja tu ne boš rešil...v osnovi sta oba dobra,1.6 ni švoh,2.0 je močnejši...pač masta svoje karakteristike.

Kot sem ti že rekel,pelji oba in subjektivno presodi,objektivna dejstva maš pa tud na netu,beri: karakteristike.
Naio
Odgovori
  • Informacija