Ti pa sam povem, ce rad kdaj napulš avto in imas rad filing k te lima, 1,6 ni primeren in . Meni je totalno zal, da imam 1,4, sicer je dobr motor in vse, ampak enostavno veš, posebej, ker ima tak hud zvok, da je zalost, da ne gre nikamor.
Moderator: Tehnika moderatorji

.... spet ni treba toliko tiščat 1.6. Alfa je že z osnovnim motorjem spodobno hitra. Za normalno in dinamično vožnjo gre vrh glave, saj ne govorimo o 60 konjih, da bi ga moral stalno imeti v rdečem polju. Je pa res, da od viška ne boli glava, (razen pri registraciji )_BiStRi_ napisal/-a:Predvsem ti avtomobila z 2.0 ne bo potrebno tako priganjati kot bi 1.6, da bi avto dobro šel... zato imata podobno porabo pri recimo enaki normalni vožnji...s tem, da je treba 1.6 tiščat, 2.0 pa ne...če pa se rad voziš počasi,po predpisih, brez naglega pospeševanja boš imel pa z 1.6 seveda manjšo porabo...posledično pa tudi počasnejšo vožnjo...gre pa 2.0 veliko, veliko bolje![]()
Karkoli boš kupil redno servisiraj, daj ji dobro olje, in služila ti bo dobro!

To bi bil tudi moj nasvet.žival napisal/-a:Sem se pelu, že s 146 1.6 (120KM), pa 145 (2.0 155KM), pa 147 (120KM). Pa lohk rečem, da se 1.6 zelo dobr pele. Seveda gre 2.0 bol, sam tok spet ne. Moj nasvet: ne glej zoliko na mašino, ampak bolj na ohranjenost avta, vzemi tako, ki bo bolje ohranjena. Ker tudi če imaš več konjev se jih sčasoma navadiš in ti jih rata premalo, pa ni važno koliko jih je. Če si zasvojen s hitrostjo tako pač je. Če pa si povsem navaden voznik, brez pretiranih želja po podiranju rekordov na radarjih bo že 1.6 s 105 km dovolj.

Iz teh besed veje modrost večkratnega lastnika vseh mogočih Alf..._BiStRi_ napisal/-a:Predvsem ti avtomobila z 2.0 ne bo potrebno tako priganjati kot bi 1.6, da bi avto dobro šel... zato imata podobno porabo pri recimo enaki normalni vožnji...s tem, da je treba 1.6 tiščat, 2.0 pa ne...če pa se rad voziš počasi,po predpisih, brez naglega pospeševanja boš imel pa z 1.6 seveda manjšo porabo...posledično pa tudi počasnejšo vožnjo...gre pa 2.0 veliko, veliko bolje![]()
Karkoli boš kupil redno servisiraj, daj ji dobro olje, in služila ti bo dobro!

Vse je odvisno od stila vožnje... 1.6 dejansko ni podhranjen motor in ne gre slabo...Bi se kar strinjal z uporabnikom guma.przlend napisal/-a:Mogoče so ostali pozabili še na eno razliko med 2.0 in 1.6,in ta je meni najpomembnejšaTo pa je prožnost motorja,katera prav pride pri varnih in hitrih prehitevanjih,ne pa toliko pri pospeških in končni hitrosti.2.0. mašina bo tudi veliko manj obremenjena in s tem tudi trpežnejša in pri višjih hitrostih tudi varčnejša.Skratka,če delaš do 20K km na leto,potem kupi 1.6,če pa si na cesti 30K in več,ti priporočam 2.0.
Kaj pa teb ni jasen, kaj sem pa narobe napisu???GTA lover napisal/-a:Iz teh besed veje modrost večkratnega lastnika vseh mogočih Alf..._BiStRi_ napisal/-a:Predvsem ti avtomobila z 2.0 ne bo potrebno tako priganjati kot bi 1.6, da bi avto dobro šel... zato imata podobno porabo pri recimo enaki normalni vožnji...s tem, da je treba 1.6 tiščat, 2.0 pa ne...če pa se rad voziš počasi,po predpisih, brez naglega pospeševanja boš imel pa z 1.6 seveda manjšo porabo...posledično pa tudi počasnejšo vožnjo...gre pa 2.0 veliko, veliko bolje![]()
Karkoli boš kupil redno servisiraj, daj ji dobro olje, in služila ti bo dobro!![]()

Stari, vse mi je jasn, sam to ne, kako lahko po peljanju sodiš o tem, kako bo ona brez težav delala, samo redni servisi in to je to. Sliši se, ko da si jih imel že sedemnajst, vse mogoče motorje in ti je kristalno jasno da je avto ob rednih servisih milo rečeno nepokvarljiv_BiStRi_ napisal/-a:Kaj pa teb ni jasen, kaj sem pa narobe napisu???GTA lover napisal/-a:Iz teh besed veje modrost večkratnega lastnika vseh mogočih Alf..._BiStRi_ napisal/-a:Predvsem ti avtomobila z 2.0 ne bo potrebno tako priganjati kot bi 1.6, da bi avto dobro šel... zato imata podobno porabo pri recimo enaki normalni vožnji...s tem, da je treba 1.6 tiščat, 2.0 pa ne...če pa se rad voziš počasi,po predpisih, brez naglega pospeševanja boš imel pa z 1.6 seveda manjšo porabo...posledično pa tudi počasnejšo vožnjo...gre pa 2.0 veliko, veliko bolje![]()
Karkoli boš kupil redno servisiraj, daj ji dobro olje, in služila ti bo dobro!![]()
aja pa pelu sem 1.6 147, tko, da bom že vedu približno kaka razlika je in pa 147 2.0 tudi, tko da...
![]()
Tudi nisem rekel da je 1.6 prešvoh...odvisno za kaj jo potrebuješ in kake želje imaš

Po forumu brskajo: 0 registriranih uporabnikov in 2 gosta