AlfaForEver napisal/-a:Mam podoben problem. Men pa na enem kljucu koda normalno dela, ko pa probam vzgat mojo alfico z druhgim mi pa sveti lucka za kodo. Je kljuc pokvarjen ali je morda kaka druga napakica?
Očitno imajo alfe probleme s prebiranje kode... Imam isti problem. AlfaForEver če se ti dogaja da z enim ključem dela in z drugim ne, potem je zagotovo ključ.
Ne vem kako je s 155, vendar 156 ima na ključavnici plastičen obroček (antena), ki prebere kodo v ključu. Ta antenca očitno rada mal zajebava in cena nove je 8k na avto-triglavu v LJ. Zamenjava le tej je preprosta in ti vzame 15 min pa še to samo za to, ker moraš snet plastično zaščito pod volanom. Sam sem rabil kar nekaj časa, da sam ugotovil to napako lahko pa svetujem vsem, ki imate težave da zadevo preizkusite na sledeč način in tako ugotivite kaj je narobe oz. vsaj izključite eno možnost...
1. vstavite ključ v ključavnico in nato drugi ključ (rezervni) približajte kar se le da blizu antene. Najbolje, da kar lepo naslonite ključ na plastiko čisto zraven ključavnice. Obrnite ključ v ključavnici in če lučka ugasne pomeni, da antenca ne lovi dovolj dobro signala...
2. če ta postopek ne uspe snemite plastično zaščito. Vstavite ključ v ključavnico in nato staknite obroček ter ga položite na ključ. Dajte kontakt in če lučka ugasne pomeni, da antenca zares slabo lovi...
3. če nič od naštetega ne pomaga je pa še zadnje upanje, da sledite kablu, ki gre z antence pod armaturno ploščo. Potrebno bo malo telovadbe, lučka in pa minutko potrpežljivosti, saj je kabel priključen na neko centralo, ki je precej visoko skrita za armaturo. Ko najdete priključek ga potegnite na plano in očistite (kak kontakt sprej bo okej). Ne vem če se da ampak če je mogoče lahko mal stisnete tud "jezičke" in nato anteno priklopite na svoje mesto. Če sedaj lučka ugasne veste, da je antena in načeloma bi potem moral tudi delat...
Sam sem zadevo samo izklopil in vklopil, pa sem imel pol leta mir. V drugo sem ga pa zopet izklopil očistil in spet dela, s tem, da za izklop ko enkrat veš kje je kabel vključen ne rabiš izgubljat časa z demontažo plastike na volanu. Verjetno bo treba menjat, ampak zaenkrat dela.
lp