Ne vžge - Kodiran vžig (CODE), TS motorji

Tehnične teme o modelih 145, 146, 155 in GTV/Spider

Moderator: Tehnika moderatorji

Odgovori
lingamjoni
Alfa Junior
Alfa Junior
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: slovenske konjice
Kontakt:

Hej, imam spiderco 1,8 TS l 2000 in mi ne vžge. Lučki za kodiran ključ in vbrizg gorita. Po knjigi sem probal z master ključem in ponovno vnesti kodo iz security carda, pa nič ne pomaga. Res je, da ga je prodajalec prej nekaj poskušal vžigati. Ima kdo kakšno rešitev, ker drugače ga moram dat na prikolico in dostavit v servis.
Če kdo zna to odpravit, ga povabim k sebi, pa še nagrado dobi. PLS za hitre odgovore, ker bi jo rad čim prej peljal
Hvala
športno srce in simfonija v ušesih
Uporabniški avatar
GTA lover
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Ljubljana

Če imaš daljinsko centralno, ga MORAŠ odkleniti z njim, sicer lahko jebe...Drugač je pa ful čudno, če si res pravilno vnesel security code. Poskušaj čez noč odklopit akumulator in poskusi spet zjutraj...Aja, pa še ključ v kontaktu obrni drugače, kot ga imaš sicer...

Poročaj...
Uporabniški avatar
fejstfnt
Alfa Member
Alfa Member

Odklopi obe "kliemi" iz akumulatorja, jih daj za trenutek skupaj, nato pa jih priklopi nazaj na akumulator. Pri 147 1.6TS je to delovalo.
lingamjoni
Alfa Junior
Alfa Junior
Kontakt:

hvala bom probal jutri in javim
lingamjoni
Alfa Junior
Alfa Junior
Kontakt:

poskusil sem vse priporočeno pa ne gre. ni mi jasno, ker ko vpišem kodo s kartice in grem po postopku , pa ne vžge in še vedno gori znak za ključ. Ali pa ne znam prav kode vpisat, čeprav delam po knjigi in je še kakšna fora.Izgleda, da je nekaj na računalniku in da bom moral na servis.
Hvala vseeno, če pa je še kakšna ideja pa prosim javite.
alfafil
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: maribor
Kontakt:

-ti tudi javi kako si rešil zadevo :wink:
marea11
Alfa Junior
Alfa Junior

Preberi si (če so težave dejansko zaradi okvare na kodnem sistemu):
http://www.fiat-klub.si/forum/viewtopic ... sc&start=0
lingamjoni
Alfa Junior
Alfa Junior
Kontakt:

veselica,
danes sem imel avto na servisu pri Stepančiču pri Celju in so ugotovili, da niso nič ugotovili. Zdaj bodo preverjali kodno kartico v tovarni, potem pa bi oni kar zamenjali celo centralo ( me je kar zvilo). Avto gre jutri v Maribor k nekemu *električarju* - reševal je že mercedes in porscha pa ni vrag, da ne bi še moje črnuhle. Javim, kaj se bo zgodilo. P.S. Na servisu Vogl v Grazu so rekli, da je verjetno samo kakšen rele. Če drugega ne jo bom pa peljal v Avstrijo.
cao
Uporabniški avatar
Uroš
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Maribor-Tezno

Meni je na 156, 1,8 crknila centrala za kodni vžig , samo avto je bilo po zasilnem postopku možno vžgat. Centralo ki jo je potrebno naročit v tovarno sem čakal skoraj 3 !!! mesece !
Uroš
Uporabniški avatar
Ray
Alfa Member
Alfa Member
Kontakt:

Pa ste probal na "nogo" vpisat kodo?
Lp Andrej

https://www.cassettedeck-service.com

Električne naprave delujejo na dim ... ko dim iz njih uide ... ne delujejo več!
Uporabniški avatar
emferli
Alfa Junior
Alfa Junior

A lohk prosim kdo na kratko razloži, kako se vpiše koda in kakšen je postopek?
Stari ma spiderco in se je že parkrat zgodilo, da mu ni prepoznalo kode in to takrat, ko se mu je najbolj mudilo.
Ni glih prijetno, ker spiderca ma zmeraj dost publike 8-[ .
Hvala.
...lo stesso sangue abbiamo noi...
Uporabniški avatar
emferli
Alfa Junior
Alfa Junior

"Allora...ho anche io la 156 del 99' però; questo è un problema di cui hanno sofferto i primi modelli della 156! Anche se non l'ho ancora risolto, mi hanno detto (e confermato da un amico che l'ha fatto) all'officina Alfa che questo problema si risolve cambiando l'antennino del CODE che è si trova sotto il volante! Ti consiglio di farlo fare anche perchè costa solo 30€ il pezzo ! Io lo devo far fare al piu presto perchè ancora ne soffro Ciao e spero di esserti stato d'aiuto"

Sem brskal po italijanskem forumu in našel zgornjega prjatla, ki ima isti problem (pri 156), ki naj bi se rešil z zamenjavo tipala/senzorja CODE, ki je pod volanom, stvar pa naj ne bi stala več kot 30€?

Sicer ne vem, kako naj bi to izgledalo, upam pa, da je res samo to?
...lo stesso sangue abbiamo noi...
Uporabniški avatar
Damijan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Lady "K"
Kraj: Gabrje (nedaleč od Preshgain)

emferli napisal/-a:Sem brskal po italijanskem forumu in našel zgornjega prjatla, ki ima isti problem (pri 156), ki naj bi se rešil z zamenjavo tipala/senzorja CODE, ki je pod volanom, stvar pa naj ne bi stala več kot 30€?

Sicer ne vem, kako naj bi to izgledalo, upam pa, da je res samo to?
Se pojavlja problem z anteno okrog ključavnice, ki prebere kodo. Zamenjava je hitra in stane antena okrog 1000 SIT.
Uporabniški avatar
AlfaForEver
Alfa Member
Alfa Member

Mam podoben problem. Men pa na enem kljucu koda normalno dela, ko pa probam vzgat mojo alfico z druhgim mi pa sveti lucka za kodo. Je kljuc pokvarjen ali je morda kaka druga napakica?
Scremer
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: AR159, AR spider veloce
Kraj: Kransterdam
Kontakt:

AlfaForEver napisal/-a:Mam podoben problem. Men pa na enem kljucu koda normalno dela, ko pa probam vzgat mojo alfico z druhgim mi pa sveti lucka za kodo. Je kljuc pokvarjen ali je morda kaka druga napakica?
Očitno imajo alfe probleme s prebiranje kode... Imam isti problem. AlfaForEver če se ti dogaja da z enim ključem dela in z drugim ne, potem je zagotovo ključ.

Ne vem kako je s 155, vendar 156 ima na ključavnici plastičen obroček (antena), ki prebere kodo v ključu. Ta antenca očitno rada mal zajebava in cena nove je 8k na avto-triglavu v LJ. Zamenjava le tej je preprosta in ti vzame 15 min pa še to samo za to, ker moraš snet plastično zaščito pod volanom. Sam sem rabil kar nekaj časa, da sam ugotovil to napako lahko pa svetujem vsem, ki imate težave da zadevo preizkusite na sledeč način in tako ugotivite kaj je narobe oz. vsaj izključite eno možnost...

1. vstavite ključ v ključavnico in nato drugi ključ (rezervni) približajte kar se le da blizu antene. Najbolje, da kar lepo naslonite ključ na plastiko čisto zraven ključavnice. Obrnite ključ v ključavnici in če lučka ugasne pomeni, da antenca ne lovi dovolj dobro signala...

2. če ta postopek ne uspe snemite plastično zaščito. Vstavite ključ v ključavnico in nato staknite obroček ter ga položite na ključ. Dajte kontakt in če lučka ugasne pomeni, da antenca zares slabo lovi...

3. če nič od naštetega ne pomaga je pa še zadnje upanje, da sledite kablu, ki gre z antence pod armaturno ploščo. Potrebno bo malo telovadbe, lučka in pa minutko potrpežljivosti, saj je kabel priključen na neko centralo, ki je precej visoko skrita za armaturo. Ko najdete priključek ga potegnite na plano in očistite (kak kontakt sprej bo okej). Ne vem če se da ampak če je mogoče lahko mal stisnete tud "jezičke" in nato anteno priklopite na svoje mesto. Če sedaj lučka ugasne veste, da je antena in načeloma bi potem moral tudi delat...

Sam sem zadevo samo izklopil in vklopil, pa sem imel pol leta mir. V drugo sem ga pa zopet izklopil očistil in spet dela, s tem, da za izklop ko enkrat veš kje je kabel vključen ne rabiš izgubljat časa z demontažo plastike na volanu. Verjetno bo treba menjat, ampak zaenkrat dela.

lp
Odgovori
  • Informacija