166 turbo

Splošne informacije, izkušnje o Alfah
damir12
Alfa Junior
Alfa Junior
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: lj

Zivijo!!!kot novinec bi vas vse skupi najprej lepo pozdravi in bi vas rad uprasu ce kdo ima iskusnje z alfo 166 turbo???matra me poraba kar se mi zdi da je nenormalno visoka!!!prosm naj mi kdo pove kolk je realna poraba normalne voznje ker sem v dvomih da je z mojo neki narobe???hvala :cry:
Uporabniški avatar
veloce
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Alfa Romeo 156 1.8 16v TS Sport Pack 02
Alfa Romeo 159 2.0 SW TI 2.0 Mjet
Kraj: Ajdovščina

Relacija od 9 - 11, mestna nekje 12-13, max. 14L/100km.
Slika
Uporabniški avatar
AR-146
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: ljubljana

tišanje pa tud 17
damir12
Alfa Junior
Alfa Junior

auuu.men pa ne pade pod 10,5l pa to zelo pocasne relaciske voznje!!a veste v cem je lahko problem???dostkrat pa zavoham vonj bencina v kabini in me to mal skrbi
Uporabniški avatar
SHadowX
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 1

damir12 napisal/-a:auuu.men pa ne pade pod 10,5l pa to zelo pocasne relaciske voznje!!a veste v cem je lahko problem???dostkrat pa zavoham vonj bencina v kabini in me to mal skrbi
Vonj bencina v kabini, bi lahko pomenil puscanje na visokotlacnem delu dotoka goriva. Preveri gumijaste cevke, ki gredo na kovinsko cev na katero so pritrjeni injektorji.

To pa vseeno verjetno bistveno ne vpliva na porabo, odvisno kako vozis poraba ni zelo pretirana. Mogoce bi moral malenkostno spremenit stil voznje, tu pa ti bo najbolj svetotal kdo, ki si lasti 2.0 V6 turbo motor.
Emperor of The Dark Realm
Uporabniški avatar
GTA lover
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Ljubljana

SHadowX napisal/-a:
damir12 napisal/-a:auuu.men pa ne pade pod 10,5l pa to zelo pocasne relaciske voznje!!a veste v cem je lahko problem???dostkrat pa zavoham vonj bencina v kabini in me to mal skrbi
Vonj bencina v kabini, bi lahko pomenil puscanje na visokotlacnem delu dotoka goriva. Preveri gumijaste cevke, ki gredo na kovinsko cev na katero so pritrjeni injektorji.

To pa vseeno verjetno bistveno ne vpliva na porabo, odvisno kako vozis poraba ni zelo pretirana. Mogoce bi moral malenkostno spremenit stil voznje, tu pa ti bo najbolj svetotal kdo, ki si lasti 2.0 V6 turbo motor.
Jaz sem vozil 2.0 turbo od kolega cca 10 dni - in mi je bila poraba isto nenormalno visoka. Če se ti ob speljevanju vklaplja elektronika (gumb in lučka pred prestavno ročico), potem ti to gotovo precej zviša porabo...Drugače pa smo imeli 2.0 turbo v familiji, ampak pred mojim izpitom. Relacija Ljubljana-Split-Ljubljana, jadranska magistrala, brzina okrog 80-100 km/h (izven sezone), poraba 7,8 litra, tako da se z avtom da zeloooo kulturno porabo delat.
Uporabniški avatar
veloce
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Mogoče je lambda fuč! Preveri. če ti gorivo pušča, zna bit problem in je stvar tudi lahko zelo nevarna, ker lahko pride do vžiga!!!
Slika
damir12
Alfa Junior
Alfa Junior

ja res se je snela ena cev..glih zdele sem bil pr mehankaru pa mi je dal drugo tko da zdej vonja ni vec,samo nevem ce bo zdej to vplivalo na porabo!!UPAM :D :D men pa po magistrali res ne pade pod 10...pa ga sparam ful pa nc!!!pred alfo sem mel pa BMW 330ci.pa ce sem tolk sparu je poraba padla na 7l.in se mi zato zdi da pije PREVEEEC
Uporabniški avatar
dejan031
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: 2009 159 Tbi with Squadra chip
Kraj: cerkno

ja alfe tud mal več porabijo kot BMW, verjetno pa je BMW šou tud manj kot zdej ta alfa :mrgreen: .
Uporabniški avatar
q_verde
Alfist
Alfist
Kraj: celje

330i pa 7l/100km. :oops: :oops: :oops:
svaka cast. jaz v to ne verjamem.

Sicer pa so teme o minimalni porabi pri takih ornk zadevcah kot so alfini turbaci oz. bmw-jevi tri-litraki brezpredmetne.

Moje mnenje: pri sparanju oba nad 9l(mogoce 8l), pri gonjenju nad 15. da se pa tudi na 20 spravit.

Ti avto so namenjeni divjanju. mogoce pa govorimo o pospesku. tu pa št. 7 ze pride v postev.

=D> LP
crna alfa 145 1,6 16V TS (bivsa '00)
rdeca 156 M-JET (bivsa '05)
siv bmw 320d e91 ('06)
Uporabniški avatar
AR164TB
Alfa Freak
Alfa Freak
Kraj: Rakovnik

Malo za šalo ,pa malo zares:Če si spravil porabo pri BMW 330i na 7l,potem boš sigurno spravil AR166tb na 5-6l,če bi imel AR166TD bi porabo sigurno spravil na 4l,pri kakšnem nemškem dizlu pa bi se moral voziti že zastonj.
Ne razumem pa, s kakšnim razlogom nekdo kupi TB ali 3.0 in potem hoče voziti varčno.
ALFETTA 1.6
GIULIETTA 1,6
164 V6 TB SUPER
166 3.0 SUPER
AR Brera 3.2 JTS Q4
Giulietta 1750 TBI TCT QV
Stelvio 2.0 Turbo 280 AT8 Q4 Super
Uporabniški avatar
SHadowX
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Upam, da govorimo o porabi, ki je bila zracunana glede na kilometre in kolicino goriva, ne pa neki stevilki na potovalnem racunalniku, saj te nazalost niso vedno merodajne...
Emperor of The Dark Realm
Uporabniški avatar
GTA lover
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Ljubljana

SHadowX napisal/-a:Upam, da govorimo o porabi, ki je bila zracunana glede na kilometre in kolicino goriva, ne pa neki stevilki na potovalnem racunalniku, saj te nazalost niso vedno merodajne...
Kar se mene tiče, govorim o tem. Poraba na kompjuterju je kazala 7,8, izračunana pa 7.86 litra...
Sicer pa ne vem, zakaj se nekaterim zdi tako oh in sploh bogokletno, če kdo vpraša za minimalno porabo na nekem hudem stroju. Saj je logično, da noben ne kupi šestcilindrca (turbo ali NA) oz. katerekoli Alfe razen JTD za šparat, ampak ga pa mogoče vseeno zanima, koliko nizko se pa da pridt. Vem da mene to tudi pri dosti konjih zanima - za primer, če je stanje tako, da bi blo fajn mal bolj ekonomično čez pridt...Saj to ne pomeni, da mam plan dat 10 jurjev na mesec za bencin, pa ne vem kaj bi kupu, 166 3.0 V6, 2.0 turbo al mogoče BMW 330i...
Uporabniški avatar
veloce
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Poraba 7L pri 330i je možna na relacijo pri zelo lepi vožnji in več ali manj ravni cesti! jaz sem mojega bivšega 328i steptronic na relaciji LJ-GO seveda po AC spravil na 6.9 litra! S tem, da sem AC vozil tam 130km/h, potem so Rebrnice, ki je itak sama dolina in potem ravnina do Ajdovščine. V Ajdovščini je bila poraba na BC-ju 6.9 litra! Seveda sem namensko to počel, da sem videl, koliko dejansko zmore!

Ko sem pa vozil čez Črni vrh, kjer so same ride, torej hribi in doline, je bila poraba 8.5 - 9 L/100km. Manj se ni dalo spravit.

BMW-ji imajo od leta 99 dvojni vanos sistem krmiljenja ventilov in znajo porabit res malo, ampak dejansko brez heca. Z novejšim 520i 2.2, 6 cilinderskim bencinskim motorjem sem iz Gorice proti Ajdovščini, kjer je cesta zelo lepa imel porabo 5.9 litra, seveda spet namenska vožnja. Zraven mene je sedel prodajalec in se samo čudil porabi na BC-ju in je reku, če ne bi videl, ne bi verjel. Tako, da se da!
Slika
sleby
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kontakt:

pa tut ce bi si kupu 5.0 masino, ce ti prevec kuri ti prevec kuri. ce mas denarja za 3.0v6 se ne pomeni, da ti dol visi za bencin. jz nevem zakaj nekateri enostavno ne dojamete, da ni vse samo v kubaturi. me zanima, kako bi bilo vam, ce bi si kupili 3.0v6 in bi pil 3 litre prevec. pri taki masini pa res ne gledas na porabo, ane? kriza..
Slika
Odgovori
  • Informacija