Povprašal bi vas o vaših izkušnjah z zimskimi problemi. Najlepša hvala za vaše odgovore, rešitve, pripombe in nasvete.
Predzgodba:
Včasih se zgodi, da po toplem in mokrem vremenu pride nenedna ohladitev in temperature padejo globoko pod ničlo. Verjetno se vsi razen organizatorjev smučarskih tekmovanj strinjate z mano, da to ni nič kaj prijeten pojav. Ena izmed neprijetnosti, ki se meni v takšnih razmerah dogaja je zamrznitev in primrznitev vrat, ključavnice, zaklepa vrat na moji 33-ki. Sicer sem zadovoljen z njo, v teh razmerah pa ne ravno
Težave so sledeče:
- Kjuča ni moč obrniti. Mislim, da problem ni v cilindričnem vložku, ker ključ lahko spravim v ključavnico in tudi pomigam lahko z njim levo-desno, "le" odklenit ne gre. Uporabljam sredstvo proti zmrzovanju ključavnic in WD40. Rešitev je v čakanju na toplejše vreme in upanje na rešitev. S silo pretiravati ne gre.
- Vrata so primrznjena na tesnilo vrat. Neprijetno, amapak sila reši ta problem. Še najmanj moteč problem.
- Vrata so odprta. Sedaj jih ne gre več zapret. Vrtljivi zapah na zunanjem delu vrat se ne zaskoči in je težje vrtljiv. Ne pomaga drugo kot ogrevanje notranjosti avtomobila. Vrata sem imel že narazen in sem ugotovil, da so vsi gibljivi sklopi lepo mastni, jaz sem jih še dodatno namazal, nisem pa razstavil zapiralnega mehanizma ampak sem namazal, kar sem lahko.
Težave sem opisal po vrsti kot se spopadam z njimi. Najtežja je prva. Sedaj vas vprašujem:
- Imate tudi vi takšne probleme?
- Kako jih rešujete?
- Ali kdo ve kje je treba namazati zapiralni mehanizem?
- Ali je rešitev v popolni razstavitvi zapiralnega mehanizma in nato v vnovičnem sestavljanjem z izdatnim mazanjem?
- Ali je morda uporabljeno napačno mazilo, ki pri nizkih temperaturah izgubi mazalne sposobnosti?