sicer pa se nagibam k nakupu nove. ziher je ziher..
Moderator: Tehnika moderatorji

cvili res ko zaklana svinja. v kabini se sliši res močno piskanje, kot da bi zrak uhajal pod velikim prisitkom. v prostem teku ne piska, ko se pa dotaknem pedala, pa se sliši postopoma stalno višje piskanje. pri 2500 obrahit se sliši kot da bi ga zaprlo(se skoraj ne sliši piskanje) in potem spet postopoma začne piskanje rasti.Miholl napisal/-a:Obnovljena tovarniška (2 let garancije) pride 750 eur.
Dobro preverite simptome ker pri meni je bilo podobno.
Razloži kako piska oz. cvili?Ste preverili vijake izpušnega kolektorja - te zelo rado vtrga pri 2.4mjet (156,166,159) in potem cvili ko zaklana svinja

se pozna pri moči ja. od 2000 naprej ne vleče kot bi moral. prej pa skoraj da ni razlike, razen v neznosnem piskanjuMiholl napisal/-a:Na 2.4 mjetih je crkneja turbina redkost.
Sej pravim pejt po drugo mnenje,jaz sem bil pri 3 uradnih serviserjih preden sem dobil pravo diagnozo,ker sem sumil da je napačna,ker je avto šel normalno (kot sneta sekira).
Kako je z avtom? Kakšna sprememba moči ali kaj podobnega?
Ceno turbine so mi dali na avtohiša Adria Novo mesto (pooblaščeni za ar)

ju3 bom šel še do alfaNord, kjer je bil avto tudo do zdaj servisiran. sicer pričakujem isto diagnozo, upam pa seveda na kaj boljšo(šraufe kolektorja, ko bi vsaj tako bilo)..Miholl napisal/-a:Hm...sej pravim,priporočam mnenje še kakega pooblaščenca. V NM bi znal Roman to diagnosticirat.
Omeni na servisu šraufe kolektorja ker počijo in potem tam uhaja ven in piska na muč

Po forumu brskajo: 0 registriranih uporabnikov in 2 gosta