Žvižganje/ Kadi/ Mastna cev: Turbina ali...? - 2.4 JTD

Tehnične teme o modelih 156,147 in GT

Moderator: Tehnika moderatorji

Uporabniški avatar
awoken
Alfa Junior
Alfa Junior
Vozilo: 156 2.4 20v
159 1.9 8v
Kraj: Ljubljana

ali mora biti turbina prav za 2.4 jtdm motor ali je lahko tudi ob 2.4 jtd ali celo od 1.9 jtd? namreč doma mi stoji očetova bivša 166 2.4 jtd, ki pa nažalost več ni vozna, je pa turbina vredu.

sicer pa se nagibam k nakupu nove. ziher je ziher.. :| kje bi se pa to dalo dobit?
Alfaholic.
Uporabniški avatar
mihecmiha
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Ebay, cca 700 €, je pa cela beda da ti je crknila. Garrettove turbine naj bi ble dost vzdržljive. Koliko imaš pa km?
Miholl
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: 156 sw
Kraj: Novo mesto
Kontakt:

Obnovljena tovarniška (2 let garancije) pride 750 eur.

Dobro preverite simptome ker pri meni je bilo podobno.

Razloži kako piska oz. cvili?Ste preverili vijake izpušnega kolektorja - te zelo rado vtrga pri 2.4mjet (156,166,159) in potem cvili ko zaklana svinja
Uporabniški avatar
awoken
Alfa Junior
Alfa Junior
159 1.9 8v

avto je 2004 letnik, sem 2.lastnik, ima 125000km prevoženih, poznam prejšnjega lastnika, ki pa je star 70let, in avto ni videl večje hitrosti kot 130km/h. jaz pa imam malo težjo nogo in morem priznat sem ga zadnji mesec kar "tiro". bi bil mogoče lahko to razlog? lahko pa da imam pač smolo.. :cry:

kje si pa to zasledil na ebayu? sem iskal toda nisem našel, bi mi lahko posredoval link? kako je pa z garancijo?
Alfaholic.
Miholl
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kontakt:

Na 2.4 mjetih je crkneja turbina redkost.

Sej pravim pejt po drugo mnenje,jaz sem bil pri 3 uradnih serviserjih preden sem dobil pravo diagnozo,ker sem sumil da je napačna,ker je avto šel normalno (kot sneta sekira).

Kako je z avtom? Kakšna sprememba moči ali kaj podobnega?

Ceno turbine so mi dali na avtohiša Adria Novo mesto (pooblaščeni za ar)
Uporabniški avatar
awoken
Alfa Junior
Alfa Junior
159 1.9 8v

Miholl napisal/-a:Obnovljena tovarniška (2 let garancije) pride 750 eur.

Dobro preverite simptome ker pri meni je bilo podobno.

Razloži kako piska oz. cvili?Ste preverili vijake izpušnega kolektorja - te zelo rado vtrga pri 2.4mjet (156,166,159) in potem cvili ko zaklana svinja
cvili res ko zaklana svinja. v kabini se sliši res močno piskanje, kot da bi zrak uhajal pod velikim prisitkom. v prostem teku ne piska, ko se pa dotaknem pedala, pa se sliši postopoma stalno višje piskanje. pri 2500 obrahit se sliši kot da bi ga zaprlo(se skoraj ne sliši piskanje) in potem spet postopoma začne piskanje rasti.
Alfaholic.
Uporabniški avatar
awoken
Alfa Junior
Alfa Junior
159 1.9 8v

Miholl napisal/-a:Na 2.4 mjetih je crkneja turbina redkost.

Sej pravim pejt po drugo mnenje,jaz sem bil pri 3 uradnih serviserjih preden sem dobil pravo diagnozo,ker sem sumil da je napačna,ker je avto šel normalno (kot sneta sekira).

Kako je z avtom? Kakšna sprememba moči ali kaj podobnega?

Ceno turbine so mi dali na avtohiša Adria Novo mesto (pooblaščeni za ar)
se pozna pri moči ja. od 2000 naprej ne vleče kot bi moral. prej pa skoraj da ni razlike, razen v neznosnem piskanju
Alfaholic.
Miholl
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kontakt:

Hm...sej pravim,priporočam mnenje še kakega pooblaščenca. V NM bi znal Roman to diagnosticirat.

Omeni na servisu šraufe kolektorja ker počijo in potem tam uhaja ven in piska na muč
Uporabniški avatar
awoken
Alfa Junior
Alfa Junior
159 1.9 8v

Miholl napisal/-a:Hm...sej pravim,priporočam mnenje še kakega pooblaščenca. V NM bi znal Roman to diagnosticirat.

Omeni na servisu šraufe kolektorja ker počijo in potem tam uhaja ven in piska na muč
ju3 bom šel še do alfaNord, kjer je bil avto tudo do zdaj servisiran. sicer pričakujem isto diagnozo, upam pa seveda na kaj boljšo(šraufe kolektorja, ko bi vsaj tako bilo)..

mi lahko priporočate še kakšno mnenje?(tu v okolici lj)

hvala Miholl za tvoje odgovore.
Alfaholic.
Miholl
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kontakt:

Hm v okolici Lj bi mogoče šel do avtoservis Kavčič (Fiat Kavčič),nevem njega je dosti ljudi pohvalilo, sicer je za fiate, ampak mora ta 2.4mjet motor poznat ker je tudi v Cromah.

Norda odsvetujem,je dolgo nepooblaščen - kar sicer ni problem,problem je v pripombah čez njegovo delo in dvomim da je dosti 2.4 motorjev od blizu videl. Problem je ker mehaniki ne poznajo teh motorjev ker jih ne šraufajo dosti. 1.9 je 10x bolj pogost,sploh pri 156ki in ti ne znajo povedat kaj je narobe ker ne poznajo siptomov. Moj mehanik sploh havbe ni rabil odprt,pa je že vedel kaj je, medtem ko 6 brihtnih glav odprej in po 4 urah na dvigalu ni noben nič ugotovil razen tega da je "šla turbina"...
Uporabniški avatar
mihecmiha
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Jap, se strinjam z Mihollom. Noben nima pojma o 2.4 mašini, Res je težko najdt mehanika. Beja drugače tudi obnavlja turbine, mogoče se ti splača poklicat pa vprašat.
Uporabniški avatar
TribesMan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Something else

Tole "šla turbina" je precej... ehm... čudno :D

Ker ko gre turbina... je zlo hitro konec zgodbe. V nobenem primeru pa ne boš naredil še 1000km.

Če nimaš nobenega drugega, ti jaz lahko zadevo mal na tester priklopim pa pogledava kakšen je boost, pa kako se kej obnašajo lopatice turbine med vožnjo.

Močno dvomim da bi kar šla turbina, sploh na 2.4 ne slišiš zlepa da je kaj narobe s turbino.
Pa kupit moraš točno tako kot jo imaš notri, od kateregakoli drugega modela ne paše (niti od 2.4 10V).
Uporabniški avatar
Crazy Alfista
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 0

kaj pa cevi pri interkulerju? da ni kaksna pocena? nic novega ni to

sem videl da ste ze pregledali, avto na dvigalo, zalaufat in poslsuat
Alfa Romeo 145 1.7 8V boxer
svabo
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: 156 SW, 1.9 MJTD,2004
Mondeo V karavan, titanium,powershift 2016
Kraj: metropola

Včeraj punca in danes jst sem opazil da ko speljem in pospešim mi zapiska nekaj(moč ne pojenja,kadi tudi ne).TO piskanje
(podobno cirkularki) preneha ko neham pospeševati...ko po nekem času vožnje spet pospešim kot na začetku,o piskanju ne duha ne sluha :?

Kaj bi to bilo... :?: :?: :?:

p.s. pred kratkim sem menjal alternator,je možno da jermen alternator ni našponan do konca in to zacvili oz. zapiska :roll: :?: :roll:
"I cant" is not an option !
Uporabniški avatar
mihecmiha
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Cirkularka :lol:
Odgovori
  • Informacija